Πώς θα ζήσεις από κοντά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ευρώπη

Πώς θα ζήσεις από κοντά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Πόσες φορές έχεις φανταστεί να μπορούσες και εσύ να είσαι ένας από τους «ντοματοβαμμένους» της Ισπανίας; Ή να χορεύεις μέσα στα μοβ άνθη της λεβάντας στη Γαλλία;

Οι πιο μικρές, γραφικές πόλεις της Ευρώπης ζωντανεύουν κάθε καλοκαίρι όταν χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στους δρόμους τους με αφορμή μερικά από τα πιο παλιά, εντυπωσιακά ή απλά αστεία φεστιβάλ. Η παράδοση είναι ακόμα ζωντανή στη μικρή πόλη Bunol της Ισπανίας όπου κάθε καλοκαίρι βάφεται κόκκινη από τις ώριμες ντομάτες – ένα φεστιβάλ που, χωρίς αμφιβολία, θα έχεις και εσύ δει σε κάποιο δελτίο ειδήσεων.

Αυτή είναι η La Tomatina! Το γλέντι ξεκινά με ένα κομμάτι χοιρομέρι που τοποθετείται στην κορυφή ενός αλειμμένου με λίπος στύλου, στην κεντρική πλατεία. Όταν καταφέρει κάποιος να το πιάσει, δίνεται το σύνθημα και φορτηγά αρχίζουν να κινούνται αργά στα στενά, ξεφορτώνοντας στον δρόμο τόνους ζουμερές και κατακόκκινες ντομάτες. Ο πόλεμος ξεκινά και τελειώνει με τους κατοίκους να καταβρέχουν τα πάντα και τους πάντες με νερό!

Πέρα όμως από τον περίφημο «ντοματοπόλεμο» υπάρχουν πολλές ακόμα μικρές γιορτές στις οποίες αξίζει να παραβρεθείς. Και, πλέον, η νέα winbank σε βοηθά να το κάνεις πραγματικότητα.

Με τη νέα winbank οργανώνεις καλύτερα τα οικονομικά σου γιατί επιτέλους, ξέρεις τι ξοδεύεις και πού. Τώρα, οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα, για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσα έχεις ξοδέψει σε κάθε κατηγορία δαπανών. Μάλιστα, αν θέλεις, μπορείς να ορίζεις ποσά που δεν θα ήθελες να υπερβείς έτσι ώστε να παρακολουθήσεις ακόμα καλύτερα τις δαπάνες σου. Και έτσι, μπορείς να βάζεις στόχους αποταμίευσης, να διαλέξεις πώς θα τους τροφοδοτείς, να τους παρακολουθείς και να τους πετυχαίνεις. Κι όλα αυτά με απλές και εύκολες κινήσεις, είτε χρησιμοποιείς το winbank mobile app στο κινητό σου είτε μπαίνεις στο winbank web banking από υπολογιστή.

Τώρα που γνωρίζεις τα μυστικά για να γίνει το ταξίδι σου στο εξωτερικό, και κάθε σου άλλο στόχο, πραγματικότητα, ανακάλυψε παρακάτω τρία ακόμα από τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης!

Πώς θα ζήσεις από κοντά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ευρώπη Facebook Twitter

Γιορτή της Λεβάντας, Digne-les-Bains, Γαλλία

Η μικρή περιοχή στους πρόποδες των Άλπεων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο μοβ λιβάδι κάθε άνοιξη! Οι λεβάντες γεμίζουν τον αέρα με το μεθυστικό τους άρωμα μέχρι τον Ιούλιο, όπου με αφορμή τη συγκομιδή της, στήνεται μια μεγάλη γιορτή. Το φεστιβάλ ξεκινά με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό και επί τέσσερις μέρες οι εορτασμοί συνεχίζονται μέσα από παρελάσεις, συναυλίες, φωτισμένα πλεούμενα καλυμμένα με τα μοβ άνθη και μια νυχτερινή παρέλαση στην κεντρική πλατεία εντυπωσιάζουν τους τουρίστες.

Πώς θα ζήσεις από κοντά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ευρώπη Facebook Twitter
 

Θερινό Ηλιοστάσιο (Midsommar), Σουηδία

Όσοι έχουν ταξιδέψει στις χώρες της Σκανδιναβίας, το γνωρίζουν ήδη: οι άνθρωποι εκεί δεν είναι όσο ψυχροί όσο το κλίμα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές το καλοκαίρι όπου, συγκεκριμένα, οι Σουηδοί ξεχύνονται στις υπέροχες εξοχές τους, στήνουν γαϊτανάκια, ντυμένα με κλαδιά σημύδας και λουλούδια, φορτώνουν μεγάλα τραπέζια στις βεράντες των εξοχικών τους, φορούν στεφάνια με λουλούδια, τραγουδούν και χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου. Οι εορτασμοί βέβαια κρατούν τουλάχιστον μία εβδομάδα ενώ σερβίρονται συγκεκριμένα πιάτα όπως πατάτες νέας εσοδείας, μαριναρισμένες ρέγκες και φράουλες.

Πώς θα ζήσεις από κοντά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ευρώπη Facebook Twitter

Παραδοσιακό Φεστιβάλ Βάρκας, Portsoy, Σκωτία

Κάθε χρόνο ψαρόβαρκες και αγωνιστικές κωπηλατικές ομάδες παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο γραφικό, παραθαλάσσιο Portsoy, στη βόρεια ακτή του Aberdeenshire. Και παρ'όλο που ο καιρός στην Σκωτία δεν αστειεύεται, ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού, πλήθη τουριστών συρρέουν εξοπλισμένοι με αντηλιακά και γαλότσες προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τους αγώνες κωπηλασίας, τα εντυπωσιακά ξύλινα ψαροκάικα, τις μπάντες με τις γκάιντες και, φυσικά, τις διάφορες σπάνιες ποικιλίες ουίσκι που μπορεί κανείς να απολαύσει στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής.

Μπες και εσύ στη νέα winbank και κάνε πραγματικότητα κάθε οικονομικό σου στόχο!

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ