ADVERTORIAL

Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια του #menoumespiti ήταν να καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός να δουλεύει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Μια δεύτερη ήταν να μπορούν οι πολίτες να «συναλλάσσονται» με το κράτος ακόμη και από το σπίτι τους, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μετακινήσεις προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου.


Μόνη λύση για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων ήταν η μεγαλύτερη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Πρακτικά, το ελληνικό Δημόσιο κλήθηκε να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του και άπαντες παραδέχονται ότι έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εργάζονται νυχθημερόν για να το πετύχουν.

 

 


Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκε η COSMOTE, μέσα από ολοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT). Μιλώντας για την υλοποίηση σημαντικών έργων Τεχνολογίας, που τέθηκαν ταχύτατα στη διάθεση του Δημοσίου, ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, επεσήμανε ότι «η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Είμαστε υπερήφανοι που υλοποιούμε έργα τεχνολογίας που διευκολύνουν το κυβερνητικό έργο στην αντιμετώπιση του COVID-19. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ που εργάζονται εντατικά, ολοκληρώνοντας με επιτυχία απαιτητικά projects, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ως Όμιλος θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια. Μέχρι τότε, από το σπίτι, καλύτερα για όλους».

 

Τηλεργασία

Συμβάλλοντας στην ασφάλεια των δημόσιων υπαλλήλων και την απρόσκοπτη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών του Δημοσίου αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Όμιλος ΟΤΕ, ως ανάδοχος του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους των δημόσιων φορέων, που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, να εργαστούν από το σπίτι.


Το έργο υλοποιήθηκε για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. Ο Όμιλος ΟΤΕ θα παρέχει δωρεάν την υπηρεσία για τους προσεχείς 3 μήνες, επιτρέποντας σε έως και 10.000 δημόσιους υπαλλήλους να συνδεθούν, από το σπίτι μέσω VPN, απευθείας με τον υπολογιστή του γραφείου τους και να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια σε web εφαρμογές της υπηρεσίας τους.

 

Άυλη συνταγογράφηση

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρία BYTE, προχώρησε στην υλοποίηση του έργου της άυλης συνταγογράφησης, για λογαριασμό των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας. Μέσα από την εφαρμογή αυτή, που είναι διαθέσιμη στο gov.gr, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν γρήγορα και απλά, τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΟΤΕ παραχώρησε δωρεάν στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ τα SMS που απαιτούνται για το μήνα Απρίλιο, για τη λειτουργίας της άυλης συνταγογράφησης.

 

Ψηφιακές υπογραφές

Αξιοποιώντας το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων που υλοποιεί για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή για την λειτουργία της εφαρμογής ψηφιακών υπογραφών των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για το υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα, επισπεύδεται η διαδικασία διαμοιρασμού 150.000 ψηφιακών υπογραφών για στελέχη του Δημόσιου τομέα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο.

 

10306

Για την ανάπτυξη υπηρεσίας ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών απέναντι στην πανδημία του COVID-19, από το Υπουργείο Υγείας και την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Όμιλος ΟΤΕ παραχώρησε δωρεάν την τηλεφωνική γραμμή 10306 και προέβη σε ειδική υλοποίηση για τη διαχείριση και δρομολόγηση των κλήσεων ταυτόχρονα σε έως 100 απομακρυσμένους ειδικούς ψυχικής υγείας. Οι κλήσεις συνδρομητών COSMOTE στο 10306 είναι δωρεάν.

 

Εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Από τις 8 Απριλίου παρέχει δωρεάν πρόσβαση, χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

 

ΕΚΑΒ

Ο Όμιλος ΟΤΕ προσέφερε δωρεάν SMS για 3 μήνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Υγείας (ΚΕΠΥ) του ΕΚΑΒ, καθώς μέσω γραπτών μηνυμάτων τα νοσοκομεία της επικράτειας αποστέλλουν στοιχεία στις Διοικήσεις των 133 Υγειονομικών Σχηματισμών όλης της χώρας, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας.

 

13033

Τέλος, ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποίησε τον σχεδιασμό του Υπουργείου για το 13033 όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των συνδρομητών του, με δωρεάν SMS για την κατ' εξαίρεση μετακίνησή τους, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό COVID-19.