Το Chrome θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας

Το Chrome θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας Facebook Twitter
Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2019 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης».
0

Ένας από τους συχνούς φόβους που έχουμε όλοι κατά την πλοήγησή μας στο Ίντερνετ είναι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούμε και κατά πόσο αυτοί είναι γνωστοί σε τρίτους, δηλαδή κατά βάση σε εταιρίες που συλλέγουν τα δεδομένα μας. Όμως, με βάση μια νέα απόφαση της Google για το Chrome, αυτή μας η αγωνία ως έναν βαθμό μετριάζεται. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, την ώρα που πληκτρολογούν έναν κωδικό ή το username τους, να μπορούν να τα αλλάξουν, σε περίπτωση που έχει υπάρξει διαρροή αυτών των δεδομένων τους σε κάποια άλλη ιστοσελίδα ή εφαρμογή. 

Το Chrome θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας Facebook Twitter
Φωτο: Google

Στη συνέχεια, εφόσον δηλαδή έχει υπάρξει διαρροή, ο χρήστης θα μπορεί να τα αλλάξει όπου κι αν αυτά χρησιμοποιούνται. Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2019 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης» και από τον περασμένο Οκτώβριο μπορεί κανείς να «σκανάρει» όλους τους κωδικούς που έχει αποθηκευμένους. 

Με την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης, ουσιαστικά θα διευκολύνονται οι χρήστες καθώς θα γλιτώνουν χρόνο από το να ελέγχουν συνεχώς ποιους κωδικούς χρησιμοποιούν σε άλλους λογαριασμούς τους κι επομένως κατά πόσο «αδύναμοι» είναι αυτοί, σε περίπτωση βέβαια που δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγονται. 

Με πληροφορίες από Mashable 

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM