Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
3

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, μαγειρικά, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που λατρεύουν να περνάνε ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύουν περίπλοκες συνταγές και σε αυτούς που θέλουν πολύ γρήγορα να έχουν κάτι αξιοπρεπές που δεν θα φέρει το χάος στην κουζίνα και δεν θα τους φάει όλη τη μέρα.

Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής για αυτές τις μέρες, είναι τα τσιζκέικ. Και εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα "ευκολάκια". Αυτές τις μέρες το ίντερνετ έχει ανοίξει τα  μαγειρικά βιβλία και παρουσιάζει ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στα "ευκολάκια" που προαναφέραμε, φαίνεται πως επικρατεί και το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ - μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella!

Τα υλικά για αυτό το τσιζκέικ που παρουσιάζεται στο Food52 και θα σας βγάλει 8 μεγάλα ή 12 κανονικά κομμάτια :

- 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

- 75 γραμμάρια βούτυρο 

- 400 γραμμάρια Νutella

- 100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια

- 500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε. Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή σε ένα μίξερ. Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο τη βάση για να ξεκουραστεί.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.

 

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

 

Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να  κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.

 

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

food52.com

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ