50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
Στο σπίτι έρχεται και το διάσημο πια πανετόνε του Αντώνη Σελέκου, pâtissier στο Funky Gourmet. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα

0

Η δεύτερη καραντίνα μάς βρίσκει λίγο πιο αμήχανους και προβληματισμένους. Είναι βέβαιο ότι μας έχουν λείψει πολλά πράγματα και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πότε και με ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να τα ξαναζήσουμε.

Και ενώ στο προηγούμενο lockdown πολλοί αποφάσισαν να ανακαλύψουν τα όρια και τις ικανότητές τους στη μαγειρική, στο τωρινό υπάρχει μια έντονη επιθυμία να μετατρέψουν την κουζίνα τους σε εστιατόριο, να καταφέρουν να ζήσουν με κάποιον τρόπο εκείνο που έχουν επιθυμήσει και να βρουν τον τρόπο να γευτούν ό,τι αγαπούν, χωρίς να κοπιάσουν αναγκαστικά γι' αυτό. Εννοείται ότι υπάρχει ψυχολογική κούραση και το φαγητό ανέκαθεν αναλάμβανε τον ρόλο της φροντίδας, της ανακούφισης και της τόνωσης.

Αυτή την επιθυμία φαίνεται ότι θέλουν να ικανοποιήσουν πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης, μπαίνοντας στη διαδικασία να προσφέρουν, με delivery ή take-away, τις υπηρεσίες τους. Κάποιος, βέβαια, θα μπορούσε να πει ότι πολλοί αναγκάστηκαν να κάνουν αυτό το βήμα για να σώσουν την επιχείρησή τους. Αν το δεις, όμως, πιο σφαιρικά, βάλεις τα οικονομικά κάτω και μπεις στη διαδικασία να ακούσεις τους επιχειρηματίες και τους σεφ, θα καταλάβεις πως δύο από τα βασικά κίνητρα για να αποφασίσουν τη διανομή φαγητού ήταν η διάθεσή τους να είναι κοντά στους ανθρώπους που τους έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και η ανάγκη τους να συνεχίσουν να δημιουργούν και να διατηρήσουν ζεστές τις κουζίνες τους.


Έτσι, βλέπουμε την Cookoovaya να προσφέρει premium delivery menu με τα κλασικά πιάτα της, αλλά να δημιουργεί και μια νέα κατηγορία γεύσης με ιδιαίτερα σάντουιτς που έχουν βάση το ψάρι και τα έχει εμπνευστεί ο Περικλής Κοσκινάς. Δεν είναι ένα πρόχειρο μενού αλλά μια υπέροχη ευκαιρία για το εστιατόριο να αποδείξει την ετοιμότητά του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρει και πάλι κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν μπορεί να βρει κανείς αλλού. Κάτι που να μπορεί να ιντριγκάρει τον πελάτη και να τον κάνει να νιώσει ότι συμμετέχει και πάλι στο γαστρονομικό παιχνίδι. (Cookoo by Cookoovaya, διαθέσιμο από τη Wolt ή take-away μετά από παραγγελία στο 210 7235005)

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
Αγκινάρες σαλάτα από το εστιατόριο Παπαδάκης.


Έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής φάνηκε και το εστιατόριο Παπαδάκης, δημιουργώντας ένα νέο μενού με πιάτα που αποστέλλονται στο σπίτι. Περιέχει και επιλογές vegan, vegetarian και pescatarian, εμπλουτίζεται καθημερινά με πιάτα ημέρας και είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμη και ένα μεγάλο, οικογενειακό τραπέζι, αν η παραγγελία γίνει μια μέρα πριν. Χαρούμενους, όμως, δεν μας κάνει μόνο η δυνατότητα να απολαύσουμε τις υπέροχες γεύσεις του εστιατορίου στο σπίτι αλλά και το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε η υπηρεσία delivery είναι για να εξακολουθήσει το εστιατόριο να στηρίζει και να τιμά τους μικρούς παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται μέχρι σήμερα. (Εστιατόριο Παπαδάκης, www.papadakisstospiti.com)


Και εκεί βρίσκεται η ουσία της ιστορίας. Παραγγέλνοντας φαγητό στο σπίτι, παίρνουμε μεν απόλαυση και χαρά, όμως βοηθάμε να παραμείνει ζωντανός και ένα τεράστιος κλάδος που περιλαμβάνει πολλές και ξεχωριστές ειδικότητες και μετρά εκατοντάδες εργαζομένους σε διάφορα πόστα. Και αν μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες τα σύγχρονα εστιατόρια, σκέψου πόση δύναμη και τόλμη χρειάζονται τα ιστορικά εστιατόρια της πόλης, όπως το Blue Pine, για να υιοθετήσουν νέες τακτικές, να συνεχίσουν να είναι δραστήριες οι κουζίνες τους και να παραμείνει ζωντανή η σχέση τους με τους θαμώνες τους.

Πριν από λίγο καιρό ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχαμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε τα πιάτα του συγκεκριμένου εστιατορίου μέσω του e-food. Τώρα πια γίνεται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι άνθρωποι του Blue Pine είναι έτοιμοι, αν ανοίξει η εστίαση τις γιορτές, να υποδεχτούν τους καλεσμένους τους στον υπέροχο κήπο του, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας, ή να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο μενού, στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά και τα εστιατόρια παραμείνουν κλειστά. (Blue Pine, 210 8077745)

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
Τea Away από τη Μεγάλη Βρετανία.


Τεράστια έκπληξη για όλους ήταν και η νέα υπηρεσία Tea Away του εμβληματικού Μεγάλη Βρετανία, που δίνει την ευκαιρία, σε όσους τους έχει λείψει το πολυτελές περιβάλλον του αλλά και το περίφημο, απογευματινό του τσάι, να το απολαύσουν σπίτι τους. Το μενού, αντάξιο των προσδοκιών μας, περιλαμβάνει μοναδικά εδέσματα, όπως μπριός βουτύρου με καπνιστό σολομό, λευκό τραμενζόνε με αυγό ελευθέρας βοσκής και σπιτική μαγιονέζα, roast-beef σε οκτάσπορο ψωμί με σάλτσα ταρτάρ και σκονς αμυγδάλου με κορινθιακή σταφίδα, σερβιρισμένα με εποχικές μαρμελάδες και clotted cream.

Επιπλέον, περιλαμβάνει εκπληκτικά επιδόρπια, όπως moelleux μπίτερ σοκολάτας με γκανάς καραμέλα, σου με κρέμα και πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και biscuit μπίτερ σοκολάτας με crémeux βατόμουρο και μους μπίτερ σοκολάτας. Το μενού ολοκληρώνεται με δύο διαφορετικά κέικ, μπισκότα τζίντζερ και cannelés de Bordeaux. Αρκεί να το παραγγείλεις από τις 11:00 έως τις 19:00 στο τηλέφωνο 210 3330748 και θα το παραλάβεις μετά από μία ώρα με δώρο ένα tea box από τη συλλογή του βραβευμένου Γάλλου pastry-chef Arnaud Larher, που ηγείται του εργαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας.


Σε αυτά τα όμορφα νέα, που φέρνουν το fine dining στο σπίτι μας, ήρθε να προστεθεί μία ακόμη πολύτιμη άφιξη στο premium delivery από τη δημιουργική ομάδα των Σωτήρη Κοντιζά, Μανώλη Μπαμπούνη και Κώστα Πισσιώτη που ξέρουμε από τα εστιατόρια Nolan και Proveleggios. Το PS: Luncheon, ένα ολοκαίνουριο πρότζεκτ δουλεμένο με αγάπη και ευαισθησία, ξεκίνησε το δικό του ταξίδι μερικές μέρες πιο πριν, με σκοπό να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εστιατορική εμπειρία σε όσους το επιλέξουν.

«Υπήρχε ένα ανάλογο πρότζεκτ στο μυαλό μας, όπως υπάρχουν και διάφορα ακόμη που σκοπεύαμε να υλοποιήσουμε, αλλά οι συνθήκες του lockdown το επέσπευσαν. Το μενού που τελικά αποφασίστηκε είναι κάτι εντελώς νέο και τα diy μαγειρικά kits, που υπάρχουν ως επιλογή, έγιναν για να μπορούν, όσοι το παραγγείλουν, να απολαύσουν το φαγητό ακριβώς στις συνθήκες που πρέπει. Επίσης, για να είναι κάθε παραγγελία μια ολοκληρωμένη εμπειρία εστιατορίου, δίνουμε τη δυνατότητα παράλληλης παραγγελίας κρασιού, με ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας και κοκτέιλ» μας εξηγεί ο Κώστας Πισσιώτης και διακρίνουμε στη φωνή του ενθουσιασμό, κάτι που έχουμε ανάγκη να νιώσουμε κι εμείς, παρασύροντάς μας σε θετικές και αισιόδοξες σκέψεις. (Το PS: Luncheon διανέμεται μέσω της Wolt)

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
To Ramen Kit του PS: Luncheon.


Και, φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, όπως το Nolita και το Trattoria Italia D'Onofrio για νόστιμο, ιταλικό φαγητό, το Hachiko και το Sushi Lunchi για sushi και το Tamarind ή το Thai Zab για ταϊλανδέζικο. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα πράγματα, η λίστα με το high end delivery θα συνεχίσει να μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Γι' αυτό το γεγονός δεν ευθύνονται μόνο οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία αλλά και μια παγκόσμια τάση που θέλει τα πιο premium εστιατόρια να ανταποκρίνονται στην υπηρεσία του delivery, δημιουργώντας τις περισσότερες φορές ειδικά μενού για να το υποστηρίξουν.


Εκτός από τα εστιατόρια, ανάλογες υπηρεσίες προσφέρουν πια και τα caterings, όπως το Begnis Catering, που πλέον αναλαμβάνει την αποστολή κάθε είδους γεύματος, μικρά ή μεγαλύτερα events αλλά και τα κυριακάτικα ή εορταστικά σας γεύματα, με ενδιαφέροντα μενού, προσεγμένες πρώτες ύλες και ιδιαίτερα πιάτα που αντιγράφουν την αισθητική των καλύτερων εστιατορίων. Με λίγα λόγια, ακόμη και αν δεν θέλει κάποιος να ξαναμαγειρέψει στο lockdown, το Begnis Catering μπορεί να αναλάβει από το πρωινό μέχρι το coffee break του. 


ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ, όμως, μόνο το καλό φαγητό στην καραντίνα. Ο καιρός που βρισκόμαστε μακριά από τα μπαρ είναι πολύς και όλοι αναπολούμε ένα καλό κοκτέιλ ή ένα κρασί που θα μας φτιάξει ή θα μας προτείνει ένας ειδικός και θα το απολαύσουμε συντροφιά με μουσική και καλή παρέα. Δυστυχώς, προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να μας ενημερώσει με ακρίβεια πότε θα ανοίξουν τα μπαρ της πόλης. Έτσι, μας φαίνονται πραγματικά πολύτιμοι εκείνοι που μπορούν να φέρουν στο σπίτι μας κάτι που να μας θυμίζει μπάρα, να σερβίρεται σε ποτήρι και να μπορεί να ομορφύνει τις ώρες μας.


Εξαιρετικές βρίσκουμε τις προτάσεις του Barro Negro, που περιλαμβάνουν την αποστολή kit για τη δημιουργία των δροσιστικών κοκτέιλ Margarita και Paloma σε διάφορες εκδοχές και με επιλογή για ένα ή περισσότερα άτομα. Το kit περιλαμβάνει ό,τι θα χρειαστεί ο επίδοξος μπάρμαν και οι συσκευασίες που αποστέλλονται είναι όμορφες, φιλοδοξώντας να μας φτιάξουν τη διάθεση και να γίνουν μέρος της διασκέδασής μας. Εκτός από τις κλασικές πλατφόρμες delivery, μπορεί κάποιος να παραγγείλει τα κοκτέιλ από την ομάδα του Barro Negro, που αναλαμβάνει την παράδοσή τους σε όλη την Αττική, καθημερινά από τις 19:00 έως τις 21:00. (Barro Negro, 210 0107618, Instagram)


Μας έχουν λείψει τα κοκτέιλ του και νιώθουμε σαφέστατα καλύτερα με τη δυνατότητα που μας δίνει να παραγγείλουμε έστω έξι από αυτά μέσω Wolt. Το Baba Au Rum παραμένει μεγάλη μας αγάπη, βραβεύεται για 6η φορά ως ένα από τα πενήντα καλύτερα μπαρ του κόσμου και ανακαλύπτει έναν ακόμα τρόπο για να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον μας, δημιουργώντας ένα δικό του cocktail clothing brand, λανσάροντας ταυτόχρονα το επίσημο e-shop του. Κάνε κλικ και ανακάλυψε hoodies, Τ-shirts, κάλτσες και άλλα ρούχα αλλά και branded tiki mugs, καρφίτσες, βιβλία, notebooks, ποτά και πολλά ακόμη cocktail paraphernaliα, τα οποία πάντα ήθελες και πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για να τα προσφέρεις ως δώρο. (www.babaaurum.com)

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
Tο αγαπημένο wine bar Heteroclito έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις.


Για τους λάτρεις του κρασιού αλλά και για εκείνους που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του και να ανακαλύψουν νέες ποικιλίες και ετικέτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, το αγαπημένο wine bar Heteroclito έχει εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις. Εκτός του ότι μπορείς να τηλεφωνήσεις στο μαγαζί και να ζητήσεις να σου προτείνουν κάποια φιάλη, ανάλογα με τα γούστα σου ή το φαγητό με το οποίο σκέφτεσαι να το απολαύσεις, η ομάδα του wine bar βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας κάποιων κουτιών με περιεχόμενο-έκπληξη για όσους τα παραγγέλνουν. Τα Santa Βoxes θα περιέχουν φιάλες που δεν θα γνωρίζει αυτός που παραγγέλνει, ο οποίος το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναφέρει την τιμή στην οποία θέλει να κυμανθεί το κουτί και ίσως κάποιες από τις προτιμήσεις του. Οι παραγγελίες κρασιών ή τα Santa Boxes θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το μαγαζί. (Heteroclito, 21 0323 9406)


Τα παρελκόμενα

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
Από το Cibo et Vino μπορεί κάποιος να παραγγείλει μέσω e-food και Wolt ή απευθείας από το online κατάστημά του.

Και επειδή τόσο το κρασί όσο και τα κοκτέιλ προσφέρονται για μικρές, λαχταριστές μπουκιές φαγητού, ιδιαίτερα ελκυστικά μάς φαίνονται τα έτοιμα gift boxes του Cibo et Vino, στα οποία μπορείς να βρεις από parmigiano reggiano 36+ και salame cacciatore (στο ιταλικό box) μέχρι buchette de Chèvre Cendrée και φουαγκρά (στο γαλλικό) ή αυγοτάραχο Τρικαλινός, ψίχα μπλε καβουριού και carpaccio χταποδιού (στο ελληνικό). Εννοείται πως εκτός από τα προτεινόμενα εορταστικά κουτιά, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα καλάθι με τις δικές του επιλογές τόσο σε αλλαντικά όσο και σε τυριά, θαλασσινά, φρέσκα ζυμαρικά και ό,τι άλλο επιθυμήσει, είτε για να το απολαύσει στο σπίτι του με παρέα είτε για να το στείλει κάπου δώρο. Από το Cibo et Vino μπορεί κάποιος να παραγγείλει μέσω e-food και Wolt ή απευθείας από το online κατάστημά του. Μετά από συνεννόηση με το μαγαζί, υπάρχει και η δυνατότητα παράδοσης αυθημερόν στην Αθήνα, ενώ για την επαρχία η παράδοση γίνεται μετά από δύο εργάσιμες μέρες. 


Έτοιμα boxes και πλατό για κάθε περίσταση και γούστο δημιουργεί, αναλαμβάνoντας και την αποστολή τους, για να διασφαλιστούν η ασφάλεια και η ποιότητα εν καιρώ πανδημίας, η Grazing Boxes Greece. Οι δημιουργίες της περιλαμβάνουν από γκουρμέ τυριά, αλλαντικά, μια ποικιλία από ντιπ, φρέσκο ψωμί και διάφορα κράκερ μέχρι φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και άλλους μεζέδες, καθώς και γλυκές λιχουδιές. Τα boxes είναι φτιαγμένα με ιδιαίτερο τρόπο, ακολουθούν το concept που επιθυμεί ο πελάτης και υπάρχουν επιλογές τόσο για μικρές εκδηλώσεις όσο και για brunch, απογευματινό τσάι ή όποια άλλη περίσταση χρειάζεται νόστιμο φαγητό.

Σημαντικό είναι, επίσης, πως ο πελάτης μπορεί να παρέμβει στο περιεχόμενο του box για να ταιριάζει ακριβώς στις γευστικές του προτιμήσεις. Η Grazing Boxes παραδίδει τα κουτιά σε όλη την Αττική, οι παραγγελίες γίνονται, προς το παρόν, μέσω του e-mail ή με μήνυμα στο inbox της σελίδας στο Ιnstagram. Μάλιστα, για την περίοδο των γιορτών η εταιρεία προσφέρει δώρο ένα μπουκάλι κρασί με κάθε παραγγελία άνω των 90,00 ευρώ.


Μικρό, αλλά θαυματουργό, το παντοπωλείο Η Κάπαρη αναλαμβάνει επίσης να φέρει στην πόρτα σου ό,τι καλό και πιο νόστιμο έχει ανακαλύψει από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και όχι μόνο. Εκτός από τους κουραμπιέδες του Χρυσανθίδη, τα φουρνιστά, γεμιστά με αμύγδαλο ή καρύδι σύκα Κύμης, τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, τα αυθεντικά παξιμάδια Κυθήρων, τις χειροποίητες πίτες από τη Λάρισα, τα πιο βραστερά όσπρια που υπάρχουν και ένα σωρό άλλα προϊόντα, που μπορεί να μη φαντάζεσαι καν πως υπάρχουν, η ιδιοκτήτρια Νατάσσα Περγαντή φτιάχνει τα πιο όμορφα και χορταστικά πλατό και αναλαμβάνει την παράδοσή τους στο σπίτι. Επιπλέον, με ένα τηλεφώνημα μπορεί να σου δημιουργήσει ένα όμορφο καλάθι με αυθεντικές γεύσεις, αφού σου προτείνει τους ιδανικούς συνδυασμούς, σύμφωνα πάντα με το budget που θέλεις να διαθέσεις. (H Κάπαρη, 211 0104240, Facebook)

50 ιδέες για φανταστικό delivery στην Aθήνα Facebook Twitter
Ωραία ιδέα του Κυλικείου είναι και η subscription υπηρεσία που προσφέρεται, μέσω της οποίας αποστέλλονται τέσσερις σοκολάτες την εβδομάδα, για έναν μήνα, με κομψό packaging και σκοπό να γνωρίσει κάποιος όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις.


Πολύ πρόσφατη και αγαπημένη μας ανακάλυψη είναι το e-shop www.kilikeio.com που έχει έδρα την Κομοτηνή και διάθεση να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα με τις προσεγμένες του επιλογές αλλά και την κομψή του εμφάνιση. Στο Κυλικείο μπορείς να βρεις βιολογικό μέλι, ταχίνι, φιστικοβούρο, κακάο βουτύρου αμυγδάλου, ενεργειακές μπάρες, βότανα και άλλα επίλεκτα προϊόντα. Το δυνατό του χαρτί όμως είναι οι αποκλειστικές συνεργασίες που έχει σε vegan και vegetarian σοκολάτες από εξαιρετικής ποιότητας κακάο με εταιρείες που λειτουργούν με περιβαλλοντική ευθύνη και ηθικούς τρόπους παραγωγής κακάου, δηλαδή χωρίς να υπάρχει παιδική εκμετάλλευση ή εκμετάλλευση των τοπικών κοινωνιών.

Το δεύτερο πράγμα που μπορείς να παραγγείλεις αποκλειστικά στο Κυλικείο είναι οι εξαιρετικές φόρμες ψησίματος διεθνούς αναγνώρισης Nordic-Ware USA από χυτό αλουμίνιο, με εγγύηση για μια ζωή. Στο εξωτερικό είναι πολύ γνωστές, τις προτιμούν όλοι οι food bloggers και είναι πραγματικά εξαιρετικές για όσους καταπιάνονται με τη ζαχαροπλαστική. Ωραία ιδέα του Κυλικείου είναι και η subscription υπηρεσία που προσφέρεται, μέσω της οποίας αποστέλλονται τέσσερις σοκολάτες την εβδομάδα, για έναν μήνα, με κομψό packaging και σκοπό να γνωρίσει κάποιος όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις. Το ιδανικό δώρο για όλους τους chocoholics.

Στο σπίτι έρχεται και το διάσημο πια πανετόνε του Αντώνη Σελέκου, pâtissier στο Funky Gourmet, ο οποίος αξιοποίησε τις μέρες της καραντίνας για να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο για τις γιορτές, το οποίο θα δώσει χαρά και αισιοδοξία σε όποιον το δοκιμάσει. Με σοκολάτα, cranberries, confi από λεμόνι και πορτοκάλι, σταφίδες και φουντούκια, το πανετόνε του Αντώνη, εκτός από υπέροχη γεύση, έχει ένα φανταστικό topping που κερδίζει τις εντυπώσεις. Με minimal packaging από craft χαρτί, είναι ένα πολύ καλό δώρο για όσους αγαπάμε ή ό,τι καλύτερο για τον εαυτό μας και τα πρωινά της καραντίνας που περνάνε αργά και δύσκολα. (Για παραγγελίες, στείλτε μήνυμα στον λογαριασμό του Αντώνη στο Ιnstagram)


Μέσω Instagram, όμως, μπορείς να ενημερωθείς κάθε Δευτέρα για το περιεχόμενο της εβδομαδιαίας «Γκουρμεδοσακούλας» που ετοιμάζει με φαντασία ο Karolos Wine Bar. Η σακούλα αυτή περιλαμβάνει διάφορα εδέσματα, όπως τυριά, αλλαντικά, ψωμιά, μαρμελάδες, γλυκίσματα, munchies και, φυσικά, κρασιά που έχεις δοκιμάσει κατά τη διετή λειτουργία του γνωστού wine-bar στη Νέα Σμύρνη. Μπορείς να απολαύσεις την γκουρμεδοσακούλα με 29,90 και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Αττική ή να την κάνεις δώρο. (Karolos Wine Bar, Oμήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556 / DM Instagram: @gourmedosakoula, @karoloswinebar)

Bonus: 19 spots για delivery: Τι να παραγγείλεις και από πού

• Σουβλάκι με μαύρο χοίρο ή προβατίνα από τον Πρίγκιπα (Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια & λεωφ. Βουλιαγμένης 560, Άλιμος)


• Mac 'n' cheese και confused pastitsio από το Mailo's - The Pasta Project (Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι)


• Ριζότο παντζαριού με σοτέ φιλέτο μπαρμπούνι και ψητό φιλέτο σολομού με κινόα από το Fish Market (Δορυλαίου 7, Αθήνα)


• Pad ka phaau και green curry από το Andaman (Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα)


• Carbonara originale και πίτσα funghi al tartuffo από το Ramino (λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 34, Γλυφάδα)


• Στριφτοτυρόπιτα με μέλι και σουσάμι και καπνιστή χοιρινή τηγανιά από το Mezze (λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά & Φοίβης, Γλυφάδα)


• Mousaka bites και cocktail delirium από το Omnivore mouth habits (Πλ. Αγ. Ειρήνης 10)


• Τηγανιά συκώτι και κοτόπουλο χαρακίρι σχάρας από την Κυβέλη (Επτανήσου 15, Κυψέλη)


• Big apple burger και κοτομπουκιές από το Μπούφαλος (Επτανήσου 13, Κυψέλη)


• Pizza salame και Verona από το Granello (Περικλέους 18)


• Pad thai και stir fry duck από το Tuk Tuk (Βεΐκου 40)


• Μακαρούνες με μοσχαρίσια ουρά και χέλι καπνιστό από το Σχίνος (Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι)


• Bacon benedict και pancake με φιστικοβούτυρο από το Just Made 33 (Eυαγγελιστρίας 33)


• Cold brew, cinammon rolls και pizza από το Lot51 (Παπαδιαμαντοπούλου 24)


• Vegan bagel με παπαρουνόσπορο και red velvet cookie από το Kick (Σποράδων 26, Κυψέλη)


• Flat White και vegeterian sandwich από το Omsom (Κύπρου 14, Περιστέρι)


• Carbonara not και λουκουμάδες Oreo από το Keenkies (Θεμιστοκλεους 56, Εξάρχεια)


• Μηλόπιτα με κανέλα και καραμέλα και παγωτό και καφέδες από το Kokkion (Πρωτογένους 2, Ψυρρή)


• Δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες καφέ από το Δέντρο του Καφέ (Χαριλάου Τρικούπη 89, Εξάρχεια)

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Γεύση / Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
TWOMINUTES ANGIE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ