Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Sweet Pink Pancakes

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle

0

Το τρυφερό concept με τα λουλούδια, το βελούδο, τα floral και τα εντυπωσιακά pancakes το έχουμε δει στην Αθήνα ξανά. Μας αρέσει, όμως, πολύ και θέλουμε να υπάρχει. Αρχικά γιατί είναι ευαίσθητο και μετά γιατί έρχεται σε αντίθεση με το minimal design ή τη σκαδιναβική φιλοσοφία που έχει γίνει πια η πρώτη επιλογή πολλών για τη διακόσμηση των μαγαζιών τους.

Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μου κινήσει το ενδιαφέρον το Mademoiselle. Επιπλέον, μου άρεσε το spot στο οποίο βρίσκεται. Ο Βύρωνας είναι μια ζωντανή γειτονιά αλλά δεν έχει πολλά, ανάλογα μαγαζιά. Ο Παναγιώτης Γκικαράκης και ο Στέφανος Καμπουράκης, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, μεγάλωσαν σε αυτήν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι' αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Mademoiselle εκεί.


Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories. Και μπορεί προσωπικά να μη μου αρέσει να φωτογραφίζομαι μπροστά σε επιγραφές neon και να μη δίνω βάση σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά δίνω βάση στο καλό φαγητό και άκουσα σοβαρά την άποψη πολλών που είχαν δοκιμάσει τα πιάτα του Mademoiselle και είχαν πολλά, καλά σχόλια να κάνουν. Γι' αυτό και αποφάσισα να παραγγείλω από εκεί το κυριακάτικό μου brunch στο σπίτι και να κάνω την ημέρα μου λίγο πιο ενδιαφέρουσα εν μέσω καραντίνας και πανδημίας.

Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Και, φυσικά, δεν παρήγγειλα λίγα πράγματα. Εξάλλου, ανεξαρτήτου εποχής και συνθηκών, οι Κυριακές παραμένουν από τις πιο «πεινασμένες» μέρες γι' αυτό και η παραγγελία μου ήταν γενναία, τόσο σε γλυκές, όσο και αλμυρές γεύσεις.

Το φαγητό έφτασε στην ώρα του, μέσα σε περιποιημένες συσκευασίες, με ροζ λεπτομέρειες που μου έφτιαξαν την διάθεση. Το καλύτερο ήταν ότι το περιεχόμενο στα boxes ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν έφτασε αναποδογυρισμένο και αλλοιωμένο, όπως φοβόμουν. Να εξηγήσω τι εννοώ. Πάντα φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουν σώα τα γλυκά ή αλμυρά εδέσματα με εντυπωσιακά toppings, γι' αυτό και πολλές φορές αναβάλλω την παραγγελία τους. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες του Mademoiselle, Παναγιώτης Γκικαράκης και Στέφανος Καμπουράκης, με είχαν καθησυχάσει ότι οι συσκευασίες έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή για να μεταφέρονται σωστά τα προϊόντα τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το που άνοιξα τα κουτιά.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, καρύδια και ψητό μανούρι.


Αρχικά, δοκίμασα τα Smoked Salmon Pancakes. Η ποσότητα των υλικών ήταν σωστή, ο καπνιστός σολομός νόστιμος και το αβγό σωστά τηγανισμένο. Ωραία στημένο το πιάτο και χορταστικό, θα μπορούσα να το επιλέξω ξανά και, μάλιστα, όταν θέλω να αποφύγω κάτι πιο αμαρτωλό όπως το δεύτερο πιάτο, τα αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle. Με χειροποίητη Hollandaise, φρέσκο και βουτυράτο κρουασάν, αβγά ποσέ και προσούτο Ιταλίας, το πιάτο δίκαια είναι το best seller του μαγαζιού. Προσωπικά, μου άρεσε το ίδιο πολύ και το Croque Madame, με το αγιορείτικο ψωμί, την απαλή σάλτσα mornay (μπεσαμέλ με αβγά και τυρί) αλλά και το καπνιστό χοιρινό Κερκίνης, που του έδινε περισσότερη ένταση στην γεύση.


Καλή επιλογή ήταν και η πράσινη σαλάτα με τη βαλεριάνα, τα καρύδια και το ψητό μανούρι. Δροσερή και χορταστική, μου άρεσε που στήριζε την οξύτητά της στη vinaigrette σύκου, όπως μου άρεσε ότι δεν φλυαρούσε με πολλά και διάφορα υλικά αλλά είχε μόνο καρύδια και αποξηραμένα σύκα, που αγαπώ να τα απολαμβάνω τον χειμώνα.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle.


Για γλυκό, παρήγγειλα τα Sweet Pink Pancakes. Και σε αυτή την περίπτωση, η εμφάνιση του πιάτου ήταν εντυπωσιακή. Τα χειροποίητα pancakes ήταν ανάλαφρα, η πραλίνα φουντουκιού με τη λευκή σοκολάτα, ακραία λαχταριστές και τα φρούτα εποχής σε σωστή αναλογία, έτσι ώστε να μη θεωρούνται απλώς διακόσμηση του πιάτου αλλά να συμμετέχουν και στη γεύση του.


Μαζί με το φαγητό, ζήτησα να μου φέρουν και ένα από τα cocktails του καταλόγου. Εξάλλου, ο Παναγιώτης Γκικαράκης είναι ένας εξαιρετικός barman με ιστορία πίσω του και δεν θα μπορούσα να μην παραγγείλω ένα από τα signature cocktails.


Προτίμησα το Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime που αποδείχθηκε ιδανικό για να συνοδέψει τα πιάτα μου και ακόμα πιο ιδανικό για να μου θυμίσει το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές του.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime.


Το Mademoiselle ήταν μία από τις πρώτες παραγγελίες φαγητού στο σπίτι το διάστημα της δεύτερης καραντίνας και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Μιλώντας, μάλιστα, με τα παιδιά, έμαθα πως έχουν πολλές σκέψεις για το μέλλον και πως συνεχίζουν να ανανεώνονται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των θαμώνων τους. Εμείς, περιμένουμε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εστίαση έτσι ώστε να το ανακαλύψουμε αυτό από κοντά. Προς το παρόν, το Mademoiselle έρχεται με το e-food στο σπίτι μας και ρίχνει όσο ροζ χρειαζόμαστε για να διώξουμε το γκρίζο.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories.


Mademoiselle, Μαγνησίας 91, Βύρωνας, Τηλ 2114050944, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ