Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Sweet Pink Pancakes

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle

0

Το τρυφερό concept με τα λουλούδια, το βελούδο, τα floral και τα εντυπωσιακά pancakes το έχουμε δει στην Αθήνα ξανά. Μας αρέσει, όμως, πολύ και θέλουμε να υπάρχει. Αρχικά γιατί είναι ευαίσθητο και μετά γιατί έρχεται σε αντίθεση με το minimal design ή τη σκαδιναβική φιλοσοφία που έχει γίνει πια η πρώτη επιλογή πολλών για τη διακόσμηση των μαγαζιών τους.

Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μου κινήσει το ενδιαφέρον το Mademoiselle. Επιπλέον, μου άρεσε το spot στο οποίο βρίσκεται. Ο Βύρωνας είναι μια ζωντανή γειτονιά αλλά δεν έχει πολλά, ανάλογα μαγαζιά. Ο Παναγιώτης Γκικαράκης και ο Στέφανος Καμπουράκης, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, μεγάλωσαν σε αυτήν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι' αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Mademoiselle εκεί.


Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories. Και μπορεί προσωπικά να μη μου αρέσει να φωτογραφίζομαι μπροστά σε επιγραφές neon και να μη δίνω βάση σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά δίνω βάση στο καλό φαγητό και άκουσα σοβαρά την άποψη πολλών που είχαν δοκιμάσει τα πιάτα του Mademoiselle και είχαν πολλά, καλά σχόλια να κάνουν. Γι' αυτό και αποφάσισα να παραγγείλω από εκεί το κυριακάτικό μου brunch στο σπίτι και να κάνω την ημέρα μου λίγο πιο ενδιαφέρουσα εν μέσω καραντίνας και πανδημίας.

Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Και, φυσικά, δεν παρήγγειλα λίγα πράγματα. Εξάλλου, ανεξαρτήτου εποχής και συνθηκών, οι Κυριακές παραμένουν από τις πιο «πεινασμένες» μέρες γι' αυτό και η παραγγελία μου ήταν γενναία, τόσο σε γλυκές, όσο και αλμυρές γεύσεις.

Το φαγητό έφτασε στην ώρα του, μέσα σε περιποιημένες συσκευασίες, με ροζ λεπτομέρειες που μου έφτιαξαν την διάθεση. Το καλύτερο ήταν ότι το περιεχόμενο στα boxes ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν έφτασε αναποδογυρισμένο και αλλοιωμένο, όπως φοβόμουν. Να εξηγήσω τι εννοώ. Πάντα φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουν σώα τα γλυκά ή αλμυρά εδέσματα με εντυπωσιακά toppings, γι' αυτό και πολλές φορές αναβάλλω την παραγγελία τους. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες του Mademoiselle, Παναγιώτης Γκικαράκης και Στέφανος Καμπουράκης, με είχαν καθησυχάσει ότι οι συσκευασίες έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή για να μεταφέρονται σωστά τα προϊόντα τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το που άνοιξα τα κουτιά.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, καρύδια και ψητό μανούρι.


Αρχικά, δοκίμασα τα Smoked Salmon Pancakes. Η ποσότητα των υλικών ήταν σωστή, ο καπνιστός σολομός νόστιμος και το αβγό σωστά τηγανισμένο. Ωραία στημένο το πιάτο και χορταστικό, θα μπορούσα να το επιλέξω ξανά και, μάλιστα, όταν θέλω να αποφύγω κάτι πιο αμαρτωλό όπως το δεύτερο πιάτο, τα αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle. Με χειροποίητη Hollandaise, φρέσκο και βουτυράτο κρουασάν, αβγά ποσέ και προσούτο Ιταλίας, το πιάτο δίκαια είναι το best seller του μαγαζιού. Προσωπικά, μου άρεσε το ίδιο πολύ και το Croque Madame, με το αγιορείτικο ψωμί, την απαλή σάλτσα mornay (μπεσαμέλ με αβγά και τυρί) αλλά και το καπνιστό χοιρινό Κερκίνης, που του έδινε περισσότερη ένταση στην γεύση.


Καλή επιλογή ήταν και η πράσινη σαλάτα με τη βαλεριάνα, τα καρύδια και το ψητό μανούρι. Δροσερή και χορταστική, μου άρεσε που στήριζε την οξύτητά της στη vinaigrette σύκου, όπως μου άρεσε ότι δεν φλυαρούσε με πολλά και διάφορα υλικά αλλά είχε μόνο καρύδια και αποξηραμένα σύκα, που αγαπώ να τα απολαμβάνω τον χειμώνα.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle.


Για γλυκό, παρήγγειλα τα Sweet Pink Pancakes. Και σε αυτή την περίπτωση, η εμφάνιση του πιάτου ήταν εντυπωσιακή. Τα χειροποίητα pancakes ήταν ανάλαφρα, η πραλίνα φουντουκιού με τη λευκή σοκολάτα, ακραία λαχταριστές και τα φρούτα εποχής σε σωστή αναλογία, έτσι ώστε να μη θεωρούνται απλώς διακόσμηση του πιάτου αλλά να συμμετέχουν και στη γεύση του.


Μαζί με το φαγητό, ζήτησα να μου φέρουν και ένα από τα cocktails του καταλόγου. Εξάλλου, ο Παναγιώτης Γκικαράκης είναι ένας εξαιρετικός barman με ιστορία πίσω του και δεν θα μπορούσα να μην παραγγείλω ένα από τα signature cocktails.


Προτίμησα το Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime που αποδείχθηκε ιδανικό για να συνοδέψει τα πιάτα μου και ακόμα πιο ιδανικό για να μου θυμίσει το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές του.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime.


Το Mademoiselle ήταν μία από τις πρώτες παραγγελίες φαγητού στο σπίτι το διάστημα της δεύτερης καραντίνας και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Μιλώντας, μάλιστα, με τα παιδιά, έμαθα πως έχουν πολλές σκέψεις για το μέλλον και πως συνεχίζουν να ανανεώνονται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των θαμώνων τους. Εμείς, περιμένουμε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εστίαση έτσι ώστε να το ανακαλύψουμε αυτό από κοντά. Προς το παρόν, το Mademoiselle έρχεται με το e-food στο σπίτι μας και ρίχνει όσο ροζ χρειαζόμαστε για να διώξουμε το γκρίζο.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories.


Mademoiselle, Μαγνησίας 91, Βύρωνας, Τηλ 2114050944, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ