Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Sweet Pink Pancakes

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle

0

Το τρυφερό concept με τα λουλούδια, το βελούδο, τα floral και τα εντυπωσιακά pancakes το έχουμε δει στην Αθήνα ξανά. Μας αρέσει, όμως, πολύ και θέλουμε να υπάρχει. Αρχικά γιατί είναι ευαίσθητο και μετά γιατί έρχεται σε αντίθεση με το minimal design ή τη σκαδιναβική φιλοσοφία που έχει γίνει πια η πρώτη επιλογή πολλών για τη διακόσμηση των μαγαζιών τους.

Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μου κινήσει το ενδιαφέρον το Mademoiselle. Επιπλέον, μου άρεσε το spot στο οποίο βρίσκεται. Ο Βύρωνας είναι μια ζωντανή γειτονιά αλλά δεν έχει πολλά, ανάλογα μαγαζιά. Ο Παναγιώτης Γκικαράκης και ο Στέφανος Καμπουράκης, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, μεγάλωσαν σε αυτήν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι' αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Mademoiselle εκεί.


Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories. Και μπορεί προσωπικά να μη μου αρέσει να φωτογραφίζομαι μπροστά σε επιγραφές neon και να μη δίνω βάση σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά δίνω βάση στο καλό φαγητό και άκουσα σοβαρά την άποψη πολλών που είχαν δοκιμάσει τα πιάτα του Mademoiselle και είχαν πολλά, καλά σχόλια να κάνουν. Γι' αυτό και αποφάσισα να παραγγείλω από εκεί το κυριακάτικό μου brunch στο σπίτι και να κάνω την ημέρα μου λίγο πιο ενδιαφέρουσα εν μέσω καραντίνας και πανδημίας.

Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Και, φυσικά, δεν παρήγγειλα λίγα πράγματα. Εξάλλου, ανεξαρτήτου εποχής και συνθηκών, οι Κυριακές παραμένουν από τις πιο «πεινασμένες» μέρες γι' αυτό και η παραγγελία μου ήταν γενναία, τόσο σε γλυκές, όσο και αλμυρές γεύσεις.

Το φαγητό έφτασε στην ώρα του, μέσα σε περιποιημένες συσκευασίες, με ροζ λεπτομέρειες που μου έφτιαξαν την διάθεση. Το καλύτερο ήταν ότι το περιεχόμενο στα boxes ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν έφτασε αναποδογυρισμένο και αλλοιωμένο, όπως φοβόμουν. Να εξηγήσω τι εννοώ. Πάντα φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουν σώα τα γλυκά ή αλμυρά εδέσματα με εντυπωσιακά toppings, γι' αυτό και πολλές φορές αναβάλλω την παραγγελία τους. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες του Mademoiselle, Παναγιώτης Γκικαράκης και Στέφανος Καμπουράκης, με είχαν καθησυχάσει ότι οι συσκευασίες έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή για να μεταφέρονται σωστά τα προϊόντα τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το που άνοιξα τα κουτιά.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, καρύδια και ψητό μανούρι.


Αρχικά, δοκίμασα τα Smoked Salmon Pancakes. Η ποσότητα των υλικών ήταν σωστή, ο καπνιστός σολομός νόστιμος και το αβγό σωστά τηγανισμένο. Ωραία στημένο το πιάτο και χορταστικό, θα μπορούσα να το επιλέξω ξανά και, μάλιστα, όταν θέλω να αποφύγω κάτι πιο αμαρτωλό όπως το δεύτερο πιάτο, τα αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle. Με χειροποίητη Hollandaise, φρέσκο και βουτυράτο κρουασάν, αβγά ποσέ και προσούτο Ιταλίας, το πιάτο δίκαια είναι το best seller του μαγαζιού. Προσωπικά, μου άρεσε το ίδιο πολύ και το Croque Madame, με το αγιορείτικο ψωμί, την απαλή σάλτσα mornay (μπεσαμέλ με αβγά και τυρί) αλλά και το καπνιστό χοιρινό Κερκίνης, που του έδινε περισσότερη ένταση στην γεύση.


Καλή επιλογή ήταν και η πράσινη σαλάτα με τη βαλεριάνα, τα καρύδια και το ψητό μανούρι. Δροσερή και χορταστική, μου άρεσε που στήριζε την οξύτητά της στη vinaigrette σύκου, όπως μου άρεσε ότι δεν φλυαρούσε με πολλά και διάφορα υλικά αλλά είχε μόνο καρύδια και αποξηραμένα σύκα, που αγαπώ να τα απολαμβάνω τον χειμώνα.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle.


Για γλυκό, παρήγγειλα τα Sweet Pink Pancakes. Και σε αυτή την περίπτωση, η εμφάνιση του πιάτου ήταν εντυπωσιακή. Τα χειροποίητα pancakes ήταν ανάλαφρα, η πραλίνα φουντουκιού με τη λευκή σοκολάτα, ακραία λαχταριστές και τα φρούτα εποχής σε σωστή αναλογία, έτσι ώστε να μη θεωρούνται απλώς διακόσμηση του πιάτου αλλά να συμμετέχουν και στη γεύση του.


Μαζί με το φαγητό, ζήτησα να μου φέρουν και ένα από τα cocktails του καταλόγου. Εξάλλου, ο Παναγιώτης Γκικαράκης είναι ένας εξαιρετικός barman με ιστορία πίσω του και δεν θα μπορούσα να μην παραγγείλω ένα από τα signature cocktails.


Προτίμησα το Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime που αποδείχθηκε ιδανικό για να συνοδέψει τα πιάτα μου και ακόμα πιο ιδανικό για να μου θυμίσει το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές του.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime.


Το Mademoiselle ήταν μία από τις πρώτες παραγγελίες φαγητού στο σπίτι το διάστημα της δεύτερης καραντίνας και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Μιλώντας, μάλιστα, με τα παιδιά, έμαθα πως έχουν πολλές σκέψεις για το μέλλον και πως συνεχίζουν να ανανεώνονται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των θαμώνων τους. Εμείς, περιμένουμε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εστίαση έτσι ώστε να το ανακαλύψουμε αυτό από κοντά. Προς το παρόν, το Mademoiselle έρχεται με το e-food στο σπίτι μας και ρίχνει όσο ροζ χρειαζόμαστε για να διώξουμε το γκρίζο.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories.


Mademoiselle, Μαγνησίας 91, Βύρωνας, Τηλ 2114050944, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ