Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens
Γεύση

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens

Μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας, όλες τις ώρες τις ημέρας

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει πλέον η Electra Hotel & Resorts στις εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις σε όλα τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανά την Ελλάδα δίνει ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα γραφής και συνέπειας στο Electra Athens, το ξενοδοχείο της αλυσίδας επί της οδού Ερμού, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.


Πράγματι, στο XFloor, το νέο εστιατόριο που στεγάζεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, η φιλοσοφία της εταιρείας υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό.

 

Ασφαλώς, το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

 

Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.


Την ευθύνη για τη δημιουργία του μενού αλλά και την καθημερινή λειτουργία της κουζίνας του εστιατορίου έχει αναλάβει ένας νέος σεφ με εμπειρία και τεχνική κατάρτιση. Ο Δημήτρης Σιώζος θέλησε να φτιάξει ένα μενού με προσήλωση στις βασικές αρχές της μεσογειακής κουζίνας, όπου όμως τα ελληνικά υλικά με ονομασία προέλευσης αλλά και οι τοπικές συνταγές από τα διάφορα μέρη της χώρας θα έχουν σημαντικό ρόλο.

 

Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Το αποτέλεσμα, όπως το διαπιστώνεις καταρχάς παίρνοντας στα χέρια σου τον κατάλογο, αλλά και στη συνέχεια, δοκιμάζοντας τις προτάσεις του, φαίνεται να τον δικαιώνει.

 

Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα, την κατάρτιση και στην οινική αισθητική του οποίου μπορείς να εμπιστευτείς πλήρως για την επιλογή των κρασιών από την εξαιρετική και ενημερωμένη οινική λίστα που ο ίδιος έχει καταρτίσει με ενδιαφέρουσες επιλογές, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.


Ο σεφ φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των πιάτων του. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με την ποικιλία πράσινων δροσερών λαχανικών με βαλεριάνα, ραπανάκι πίκλα, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένα σύκα και βινεγκρέτ από ξίδι xeres (€12). Δροσερό πιάτο για αρχή.


Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια (€17). Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας (€16) ‒ ένα καλοκαιρινό πιάτο.

 

 Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κι αν εκτιμάς τη σκοπελίτικη τυρόπιτα, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με το σκοπελίτικο κριθαρότο που είναι μαγειρεμένο με φρέσκα καλαμαράκια, φρέσκια ντομάτα, αρωματικά βότανα και σβησμένο με ρακή (€19). Πατάει σε παραδοσιακή συνταγή της Σκοπέλου και η βαθιά νοστιμιά του κατακλύζει την ψυχή σου.


Ο Δημήτρης Σιώζος αγαπά το κρητικό ελαιόλαδο. «Είναι το αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα» δηλώνει χωρίς περιστροφές. Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου (€22) ‒ χάρμα οφθαλμών το πιάτο.


Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους (€8) και μια ιδιαίτερη πάβλοβα με λευκή σοκολάτα Valrhona, βανίλια Μαγαδασκάρης και σορμπέ φράουλα (8).

 

Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το XFloor δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το XFloor δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Info

Electra Athens Hotel, XFloor, Ερμού 5, 210 3378000

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα αθηναϊκή κομψότητα του Grand Hyatt Athens
Μόλις το τρίτο Grand Hyatt στην Ευρώπη, το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού είναι γεμάτο με αναπάντεχες πινελιές που το κάνουν μεμιάς να ξεχωρίζει
Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό κυνηγετικό μενού «Winter Game» του εστιατορίου Tudor Hall
O σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς αξιοποίησε την εμπειρία του από τη γαλλική κουζίνα και τις κερκυραϊκές καταβολές του και δημιούργησε πιάτα με βαθιά νοστιμιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάχνοντας τρούφες με τον σκύλο μου
Ο μανιταροσυλλέκτης και κυνηγός τρούφας Νίκος Τσίλης εξηγεί γιατί η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για μανιτάρια
9 μαγαζιά που απογειώνουν το street food
Πίτσα, μπέργκερ, σουβλάκι, έθνικ και γλυκό στην καλύτερη εκδοχή τους
Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα, στην πόλη ή την εξοχή
Οι κακοτοπιές που πρέπει να αποφύγεις για να μη σου βγει ξινός ο οβελίας.
53 street food της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Πέρα από το σουβλάκι η πόλη μας είναι γεμάτη με απίθανες γεύσεις εμπνευσμένες από το φαγητό του δρόμου
Ρομπόλα, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο και άλλα υπέροχα κρασιά της Κεφαλονιάς
Η Κεφαλονιά είναι από τις λαμπρότερες οινικές περιοχές της χώρας, τα οινοποιεία της έχουν εξελιχθεί και με εξωστρέφεια έχουν εδραιώσει διεθνώς τα κρασιά τους
24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε
Αυτή την περίοδο έχουμε αρκετούς λόγους να αναζητήσουμε μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα ή ένα ουζερί.
Κάποιες ντοματιές ακούνε Βάγκνερ στον Θεσσαλικό Κάμπο
Σε ένα μικρό χωριό της Καρδίτσας μια χούφτα άνθρωποι αναχαιτίζουν την ερήμωση του τόπου καλλιεργώντας παλιούς σπόρους, με τρόπο που δεν έχει όμοιό του.
9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή
Αν είσαι στην περιοχή, εδώ θα περάσεις καλά
 Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;
O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά
Η οικογένεια Μπουρδάκη παρουσιάζει στην κουζίνα της ταβέρνας «Βαρδής» μερικές οικογενειακές συνταγές για σαρακοστιανά γλυκά που δεν στερούνται νοστιμιάς
Ταξίδι στο πιο απομακρυσμένο μαγαζί της βόρειας Ιαπωνίας που σερβίρει ράμεν, μόνο για δύο ώρες τη μέρα
Η διαδικασία της δημιουργίας του ζωμού για την σούπα κρατάει έως και 15 ώρες
4 συνταγές για τέλεια smoothies
Τι καλύτερο από το να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα γευστικό smoothie που αποτελεί μια δροσερή πηγή βιταμινών, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα «κοκτέιλ» από πολύτιμα για την υγεία μέταλλα.
Πώς να φτιάξετε σοκολατίνα, ραβανί και άλλα αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας
Ο Λυκούργος Θεοδοσόπουλος, pastry chef του εστιατορίου Gargaretta, παρουσιάζει 4 συνταγές για γλυκά που μας ξυπνούν αναμνήσεις
Μας πήραν στο μεζέ!
Το finger food των Ελλήνων είναι ο μεζές. Αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του. Η Ελένη Ψυχούλη τον υμνεί με συγκρατημένο πάθος.
Όλα τα μυστικά που απενοχοποιούν τον χαλβά ως νηστίσιμο γλυκό
Ο ιδιοκτήτης του Benito Delicatessen έχει καλά νέα για τις θρεπτικές ιδιότητες του αγαπημένου γλυκίσματος, αλλά και για τις νέες αφίξεις με εσπρέσο, καπουτσίνο, φιστίκι Αιγίνης, κ.α.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή