Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση

9 light συνταγές, ιδανικές για αποτοξίνωση από τα γεύματα των γιορτών

Ξεκινήστε από σήμερα ένα 9ήμερο αποτοξίνωσης που θα σας επαναφέρει στους κανονικούς διατροφικούς ρυθμούς

Μετά από το εορταστικό «διατροφικό όργιο» αναζητούμε γεύσεις λιτές, με ποιοτικά υλικά και προτάσεις διαφορετικές. Πιάτα ανάλαφρα, μαγειρεμένα με υγιεινή προσέγγιση που θα αποτοξινώσουν και θα αναζωογονήσουν τον οργανισμό.


Μπείτε στην κουζίνα σας και ζωντανέψτε την μαγειρεύοντας με κέφι για την οικογένεια και τους φίλους σας. Σας προτείνουμε εννιά συνταγές που θα σας χορτάσουν αλλά δεν θα σας βαρύνουν.

 

Κρέμα κολοκυθιού με ανθότυρο

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Θοδωρής Παπανικολάου προτείνει μια ανάλαφρη και γευστική κρέμα κολοκυθιού που δεν θα κάνει δύσκολη την ζωή σας στην κουζίνα.


Υλικά για 4 άτομα

5 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 γρ. ανθότυρο σπασμένο με το χέρι

4 κ.σ. κολοκυθόσπορος

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πετσέτα και τα στύβουμε για να φύγει το νερό τους. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο νερό και το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια να αχνιστούν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.

 

Σερβίρουμε, προσθέτουμε ανθότυρο και γαρνίρουμε με καβουρντισμένο κολοκυθόσπορο.

 

 

Σαλάτα γλυκοπατάτας με βινεγκρέτ μάνγκο

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Γρηγόρης Μπονιάκος υμνεί τα φρέσκα υλικά σε αυτό το πιάτο.

 

Υλικά για 2 άτομα

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

200 γρ. baby ρόκα

1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 αγγούρι κομμένο σε κύβους

 

Για τη βινεγκρέτ

1 μάνγκο ώριμο κομμένο σε κύβους

4 γρ. αλάτι

2 γρ. πιπέρι

25 ml χυμός λεμόνι

50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο

50 γρ. μουστάρδα

150 ml ελαιόλαδο

150 ml ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας), αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί. Σε μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόκα και κόλιανδρο.


Για τη βινεγκρέτ μάνγκο

Σε μπολ ρίχνουμε το μάνγκο και με το ραβλομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Σερβίρουμε τη σαλάτα γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με τη βινεγκρέτ μάνγκο.

 

 

Χούμους με ψητές μελιτζάνες, γιαούρτι με χαρίσα, φαλάφελ και φατούς

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Κώστας Τσίγκας προτείνει μια συνταγή βασισμένη σε όσπρια και λαχανικά που υπηρετεί την ιδέα του ντιπ και του παρεΐστικου φαγητού.


Υλικά για ένα μπολ

200 γρ. ρεβίθια ξερά

1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

6 κ.σ. ταχίνι

Χυμός από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο Πρέζα κύμινο

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Σουσάμι για το σερβίρισμα

Σουμάκ για το σερβίρισμα

 

Για το γιαούρτι

3 κ.σ. γιαούρτι σακούλας

1 κ.γ. χαρίσα έτοιμη

1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες και ψημένη

 

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τη μισή σόδα σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και την υπόλοιπη σόδα και τα βράζουμε μέχρι να είναι πάρα πολύ μαλακά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό και τα σουρώνουμε. Βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, το ελαιόλαδο και το σουμάκ, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

 

Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το σουμάκ και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη χαρίσα. Σερβίρουμε όλα τα μπολ σε ένα μεγάλο πιάτο και συνοδεύουμε με πίτες φρεσκοτραγανισμένες.

 

Σαλάτα Φατούς

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμάρια ντομάτες ή ντοματίνια

1 μεγάλο αγγούρι 2 πράσινα κρεμμύδια

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Δυόσμος ψιλοκομμένος

2 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο

5 ραπανάκια σε λεπτές φέτες

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους μετρίου μεγέθους και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια από το αγγούρι το κόβουμε επίσης σε κύβους σε μέγεθος ανάλογο με αυτό της ντομάτας. Στη συνέχεια κόβουμε και το πράσινο κρεμμύδι σε φέτες μικρού μεγέθους και μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

 

Για το dressing

1 κ.γ. σουμάκ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. λευκό ξίδι

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Φαλάφελ με κινόα

Υλικά για 2 μερίδες

1 κούπα μαγειρεμένη κινόα

1/2 κούπα ρεβίθια βρασμένα

1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

1/4 τριμμένο μέτριο καρότο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1/2 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ταχίνι

1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα. Μεταφέρουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πλάθουμε τα φαλάφελ σε μπαλάκια μετρίου μεγέθους και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Κροκέτα φάβας με ξινoκρέμα και μαρμελάδα ντομάτας

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος μας δίνει μια συνταγή για χορτοφαγικές κροκέτες με περίσσεια νοστιμιά αλλά και εύκολη παρασκευή.

 

Υλικά για τον πουρέ

1 κιλό φάβα

1 κρεμμύδι ξερό

1 καρότο μέτριο

1 πράσο, το λευκό μέρος

3 λίτρα νερό

 

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη φάβα και μόλις πάρει βράση την ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Περνάμε τη φάβα από μούλτι και στη συνέχεια από τη σήτα. Τοποθετούμε μια μεμβράνη στην επιφάνεια της φάβας και την αφήνουμε να κρυώσει.


Υλικά για τις κροκέτες

1 κ. πουρές φάβας

150 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο

30 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο

5 γρ. πάπρικα

50 ml ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να πλάσουμε ευκολότερα τις κροκέτες. Πανάρουμε και τηγανίζουμε.


Για τη μαρμελάδα ντομάτας

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

450 γρ. ζάχαρη

10 γρ. μπούκοβο

20 ml χυμός λεμόνι

5 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τον βασιλικό. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά κατά το ένα τρίτο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον βασιλικό. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας.

 

 

Σαλάτα φακές, ρόδι, μαραθόριζα, συκωτάκια πουλιών και μανταρίνι

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Ο Αστέριος Κουστούδης δίνει έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός υγιεινού και νόστιμου πιάτου.


Υλικά για 6 άτομα

300 γρ. φακές βρασμένες

1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

Σπόροι από μισό ρόδι

Φιλέτα από 2 μανταρίνια

Λίγα φύλλα ρόκας, σπανάκι και άνηθο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

300 γρ. συκωτάκια πουλιών

1 ποτηράκι κρασί λευκό

Λίγο θυμάρι

Χυμός από μισό λεμόνι

 

Για τη σάλτσα

100 ml ελαιόλαδο

25 γρ. μηλόξιδο 25 γρ. χυμός μανταρίνι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα συκωτάκια πουλιών με αλάτι και πιπέρι 4-5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.

 

Σερβίρουμε τις φακές, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, το φινόκιο, τα φύλλα σαλάτας, τους σπόρους ροδιού, τα μανταρίνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα συκωτάκια.

 

 

Καλαμάρι ψητό με ροβίτσα Καλαμάτας και κρέμα φάβας

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Γιάννης Γαβαλάς εμπνέεται από τα τοπικά προϊόντα και προτείνει μια μοντέρνα συνταγή με σπιτική νοστιμιά.

 

Υλικά για 4 άτομα

4 μικρά καλαμάρια ή 2 μέτρια

2 κούπες ροβίτσα

2 κούπα φάβα

1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Χυμός 1 μοσχολέμονου

Χυμός 1 πορτοκαλιού

1 πρέζα ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ροβίτσα σε άφθονο νερό για 20 λεπτά με μια φλούδα μοσχολέμονου, 1 φλούδα πορτοκαλιού και μια πρέζα ζάχαρη. Στραγγίζουμε και περνάμε με κρύο νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη φάβα με δύο κούπες νερό, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.

 

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε λαδολέμονο με τον χυμό των εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε τη ροβίτσα με το λαδολέμονο, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Ψήνουμε τα καλαμάρια σε σχαροτήγανο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε την κρέμα της φάβας, τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με τη σαλάτα ροβίτσας.

 

 

Ανοιχτό σάντουιτς Greece vegetarian

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Η Βασιλική Μοσχοπούλου δίνει μια νόστιμη πρόταση για ένα εύκολο ανοιχτό σάντουιτς με ελληνική ταυτότητα.

 

Υλικά για 1 άτομο

1 κολοκυθάκι ψητό σε φέτες

1 μελιτζάνα ψητή σε φέτες

1 πιπεριά κίτρινη ψητή σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη ψητή σε φέτες

1 πιπεριά πράσινη ψητή σε φέτες

4 μανιτάρια ψητά κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας

Φέτα κομμένη σε κομμάτια

Σπόροι κουκουναριού

2 φέτες χωριάτικο ψωμί

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πάνω στις φέτες ψωμιού αλείφουμε την πάστα λιαστής ντομάτας και προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά εναλλάξ, βάζοντας τελευταία τη φέτα, και καλύπτουμε με σπόρους κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

Τσιπούρα γεμιστή με λαχανικά στη λαδόκολλα

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Ο Ιάκωβος Απέργης μας δίνει οδηγίες για να παντρέψουμε με ευκολία στην κουζίνα ψάρι με λαχανικά. Ό,τι πιο φρέσκο και υγιεινό.


Υλικά για 2 άτομα

400 γρ. τσίπουρα

1 μπρόκολο

1 κουνουπίδι

1 καρότο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Χαράζουμε το ψάρι στην κοιλιά, το καθαρίζουμε από τα εντόσθια και πλένουμε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και σε κατσαρόλα με νερό τα βράζουμε μέχρι να είναι λίγο μαλακά. Σουρώνουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού. Κλείνουμε καλά το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πέστο από άνηθο.

 

 

Σαλάτα από παντζάρι, καρότο, καβουρδισμένο φουντούκι και κατσικίσιο τυρί

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο Δημήτρης Βλάχος προτείνει μια πλούσια και γευστική σαλάτα που φτιάχνεται με καθημερινά λαχανικά.

Υλικά για 2 άτομα

30 γρ. φουντούκι σπασμένο

50 γρ. κατσικίσιο τυρί

100 γρ. παντζάρι καθαρισμένο

100 γρ. καρότο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

20 ml λευκό ξίδι

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το παντζάρι για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε, πλένουμε το καρότο και το κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες. Μόλις κρυώσει το παντζάρι το κόβουμε κι αυτό στο μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες. Καβουρδίζουμε το φουντούκι σε καυτό στεγνό τηγάνι για 2 έως 3 λεπτά.

 

Σε ένα μπολ προσθέτουμε παντζάρι, καρότο, σκόρδο, ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε το κατσικίσιο τυρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3 λεπτά. Σερβίρουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε το φουντούκι και προσθέτουμε επάνω το ψητό τυρί.

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 συνταγές για φαγητό στη λαδόκολλα από τον σεφ Ιάκωβο Απέργη
Η «λαδόκολλα» ίσως να ασφυκτιά σε μια επαγγελματική κουζίνα ανάμεσα σε sous-vide και thermomix, αλλά στις ερασιτεχνικές σπιτικές κουζίνες έχει πολλά να δώσει.
6 συνταγές για τα πιο νόστιμα dips που έχεις δοκιμάσει
Ο σεφ Κώστας Τσίγκας καταγράφει για το LIFO.gr την ιστορία του πιο παρεΐστικου φαγητού
Δέκα συνταγές για τραγανές κροκέτες
Ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος και η ομάδα του μας δίνουν νέους τρόπους να απολαύσουμε το απόλυτο comfort food
12 συνταγές για να μαγειρέψετε τα όσπρια αλλιώς
Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά, που κατάγεται από το νησί της Ηρακλειάς
 9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς
Τι λάθη κάνουμε στο ψήσιμο; Ποια τυριά και αλλαντικά «δένουν» καλύτερα με το ψωμί της αρεσκείας σας; Όλα τα μυστικά που κρύβονται ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού, εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mιλώντας με τον άνθρωπο πίσω από το «Fare» και το «Chef’s Table» του Netflix
Μια κουβέντα με τον συγγραφέα Ben Mervis που, εκτός από εκδότης του «Fare», ενός περιοδικού για φαγητό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, είναι και ο βασικός ερευνητής στο «Chef’s Table» του Netflix.
Ταξίδι στη Λέρο μέσα από διαλεχτά γαστρονομικά προϊόντα
Πώς ο πλούτος των πρώτων υλών και της γαστρονομίας του νησιού εντάσσεται στις συνταγές μας
Πώς πίνεται σωστά το τσάι και πού θα βρεις τα καλύτερα τσάγια στην Αθήνα
Πού θα βρείτε εξαιρετικές ποικιλίες και πρωτότυπα αξεσουάρ για να στήσετε το δικό σας tea party.
6 προτάσεις για καταπληκτικό φαγητό και γλυκό στο σπίτι
Ξεχωριστές επιλογές για delivery και take away.
 Έκτορας Μποτρίνι: «Δεν γίνεται να είσαι σεφ στα 25 σου, εκτός και αν είσαι ιδιοφυΐα»
Ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής του «Εφιάλτη στην κουζίνα» αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας
Προτάσεις από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας, delivered by efood.
 Δυο εύκολες συνταγές με κολοκύθα
Έχει τις ευκολίες της η κομμένη κολοκύθα, που ολοένα και περισσότερα σούπερ-μάρκετ περιλαμβάνουν σε δισκάκια στο τμήμα των φρέσκων λαχανικών. Έτοιμη για μαγείρεμα, γίνεται ακόμα πιο ελκυστική για τις χειμωνιάτικες συνταγές μας.
8 κινηματογραφικές σκηνές με ζυμαρικά που μας ανοίγουν την όρεξη
Με αφορμή την αυριανή Διεθνή Μέρα Ιταλικής Κουζίνας συγκεντρώσαμε κινηματογραφικές σκηνές όπου πρωταγωνιστεί η βασική πρώτη ύλη της ιταλικής κουζίνας, τα ζυμαρικά.
Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις
Επιλογές απόλαυσης από τα πιο επιδραστικά food spots, delivered by efood.
Η επιστροφή του «MasterChef»: Χρήσιμα tips για τους υποψήφιους παίκτες και για σπιτικούς μάγειρες
Μαζί με το αγαπημένο ριάλιτι μαγειρικής, επιστρέφει και το ημερολόγιο της Μίνας Κακανιά στη LiFO.
Δάφνη, η νύμφη που ξελόγιασε τον Απόλλωνα και απαραίτητο συστατικό στην κουζίνα μας
Όχι μόνο στην ελληνική κουζίνα μα και σε ολόκληρη τη μεσογειακή λεκάνη, ήδη από την αρχαιότητα, εκτός του ότι στολίζει τους νικητές και τους ήρωες, η δάφνη αρωματίζει και τα μαγειρέματά μας.
Πώς να φτιάξεις τους τέλειους λουκουμάδες
Γλυκός, αλμυρός, με γέμιση ή χωρίς ― ο λουκουμάς είναι ένα βασικό γλυκό της ανθρωπότητας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τον οθωμανικό lokma.
Burger Fest Home Edition: Πώς θα απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα burgers της πόλης στο σπίτι σας
Το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό food festival αφιερωμένο στο burger, έρχεται στο σπίτι μας, μέχρι και τις 21/3/2021.
Τι τρώει η Angie; - Ένα γιορτινό παραμύθι γεύσης
Η δημοσιογράφος γεύσης της LiFO, Αντζελίνα Καλογεροπούλου, διηγείται ένα παραμυθένιο μενού από τον σεφ Νίκο Μπίλλη, που περιλαμβάνει γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, ενώ λίγο αργότερα συνομιλεί με τον οινογνώστη Θοδωρή Λέλεκα για τα ελληνικά κρασιά, καθώς και με την Ιωάννα Λεμονή, υπεύθυνη επικοινωνίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η οποία προτείνει όμορφες πορσελάνινες πιατέλες και πιάτα με ζωγραφισμένα ελληνικά αγριολούλουδα για το σερβίρισμα.
Πανγαστροδημία: Η γαστρονομία σε καιρό πανδημίας
Μπορεί να υπάρξει υψηλή γαστρονομία σε περίοδο εγκλεισμού; Μπορεί να διασωθεί μια μεγάλη γεύση σε πακέτο;
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή