5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Tα energy bowls θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Θεωρούνται η πιο σύγχρονη τάση στο πεδίο της υγιεινής διατροφής. Ο λόγος για τα energy bowls που θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό.


Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.


Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που τρώγεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο γιατί είναι το αγαπημένο γεύμα των αθλητών. Επίσης, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και η προετοιμασία τους δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης που μαγειρεύει στο Wynwood (Φοίβης 15, Γλυφάδα) εμπνεύστηκε energy bowls με υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Μπορούμε, μάλιστα, να αντικαταστήσουμε τα φρούτα της συνταγής με άλλα της αρεσκείας μας, αρκεί να διατηρήσουμε την αναλογία με το γάλα για να βγει η κρέμα παχύρρευστη.

Immunity

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

80 γρ. blueberries παγωμένα

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα, blueberries

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού, τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και λίγα blueberries.

Warrior

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

40 γρ. φιστικοβούτυρο

½ κ.γ. maca σκόνη (περουβιανή ρίζα που βρίσκετε στα μαγαζιά μπαχαρικών)

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια.

Green Bob

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

150 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

3 γρ. κανέλα σκόνη

40 γρ. φιστικοβούτυρο

40 γρ. αβοκάντο

3 γρ. σπιρουλίνα

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, blackberries, σπόρους κάνναβης

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παγωμένη και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με γκρανόλα, blackberries και σπόρους κάνναβης.

Dragon bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. μάνγκο παγωμένο και κομμένο σε φέτες

130 γρ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. μέλι

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

40 γρ. αβοκάντο σε φέτες

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μάνγκο, αβοκάντο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το μάνγκο, το μέλι και το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, μάνγκο και αβοκάντο.

Tropical bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. φράουλες παγωμένες

150 γρ. γάλα σόγιας

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

½ κ.γ. suma σκόνη (βραζιλιάνικη ρίζα superfood)

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μπανάνα, φράουλες και νιφάδες ινδικής καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα σόγιας και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τις φράουλες και τη σκόνη suma και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, φράουλες, μπανάνα και νιφάδες ινδικής καρύδας.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ