5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Tα energy bowls θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Θεωρούνται η πιο σύγχρονη τάση στο πεδίο της υγιεινής διατροφής. Ο λόγος για τα energy bowls που θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό.


Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.


Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που τρώγεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο γιατί είναι το αγαπημένο γεύμα των αθλητών. Επίσης, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και η προετοιμασία τους δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης που μαγειρεύει στο Wynwood (Φοίβης 15, Γλυφάδα) εμπνεύστηκε energy bowls με υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Μπορούμε, μάλιστα, να αντικαταστήσουμε τα φρούτα της συνταγής με άλλα της αρεσκείας μας, αρκεί να διατηρήσουμε την αναλογία με το γάλα για να βγει η κρέμα παχύρρευστη.

Immunity

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

80 γρ. blueberries παγωμένα

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα, blueberries

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού, τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και λίγα blueberries.

Warrior

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

40 γρ. φιστικοβούτυρο

½ κ.γ. maca σκόνη (περουβιανή ρίζα που βρίσκετε στα μαγαζιά μπαχαρικών)

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια.

Green Bob

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

150 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

3 γρ. κανέλα σκόνη

40 γρ. φιστικοβούτυρο

40 γρ. αβοκάντο

3 γρ. σπιρουλίνα

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, blackberries, σπόρους κάνναβης

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παγωμένη και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με γκρανόλα, blackberries και σπόρους κάνναβης.

Dragon bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. μάνγκο παγωμένο και κομμένο σε φέτες

130 γρ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. μέλι

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

40 γρ. αβοκάντο σε φέτες

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μάνγκο, αβοκάντο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το μάνγκο, το μέλι και το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, μάνγκο και αβοκάντο.

Tropical bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. φράουλες παγωμένες

150 γρ. γάλα σόγιας

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

½ κ.γ. suma σκόνη (βραζιλιάνικη ρίζα superfood)

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μπανάνα, φράουλες και νιφάδες ινδικής καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα σόγιας και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τις φράουλες και τη σκόνη suma και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, φράουλες, μπανάνα και νιφάδες ινδικής καρύδας.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ