Ο Nic Fanciulli έχει παίξει μουσική ακόμα και σε ειρηνευτική αποστολή στη Βοσνία

Ο Nic Fanciulli έχει παίξει μουσική ακόμα και σε ειρηνευτική αποστολή στη Βοσνία Facebook Twitter
0

1.

Το 2007 προτάθηκα για βραβείο Grammy για το remix που έκανα στους Tiefschwarz. Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι ήταν οι Coldplay και η Beyoncé.


2.

Μεγάλωσα στη Μομπάσα, στην Κένυα. Εγώ και η οικογένειά μου ζούσαμε σε ένα πανέμορφο σπίτι στην παραλία και οι γονείς μου δούλευαν στο καζίνο που υπήρχε εκεί.


3.

Την τρίτη φορά που πήγα στην Ίμπιζα, εγώ και οι φίλοι μου χάσαμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου που είχαμε ενοικιάσει. Επίσης, για δύο ολόκληρες μέρες δεν μπορούσαμε να βρούμε πού ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Τελικά, το βρήκαμε παρκαρισμένο στην πίσω αυλή του ξενοδοχείου μας...

Ήταν προγραμματισμένο να παίξω στο τελευταίο πάρτι του Space Ibiza από τις 6 ως τις 10 το πρωί. Στις 10 το πρωί γυρνάει ο Carl Cox, με κοιτάει και μου λέει «δεν θα πας πουθενά, αυτό το κλαμπ θα το κλείσουμε μαζί». Αυτήν τη στιγμή δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.


4.

Το 2004 εξασφάλισα το πρώτο μου residency σε ένα κλαμπ στο Maidstone, στην Αγγλία. Ήθελα πάρα πολύ να παίξω εκεί, όμως ξέχασα να βάλω το όνομά μου και στοιχεία επικοινωνίας πάνω στην κασέτα που τους έδωσα να ακούσουν. Ο promoter έκανε απίστευτες προσπάθειες και του πήρε πάρα πολύ καιρό για να με βρει.

Ο Nic Fanciulli έχει παίξει μουσική ακόμα και σε ειρηνευτική αποστολή στη Βοσνία Facebook Twitter


5.

Ο Andy Chatterley ήταν ο πρώτος παραγωγός με τον οποίο συνεργάστηκα, με καθοδήγησε και μαθήτευσα δίπλα του στα θέματα μουσικής παραγωγής. Μαζί δουλέψαμε πάνω στην παραγωγή όλου του υλικού των Skylark και Buick Project, κάνοντας remixes σε όλους, από την Kylie Minogue μέχρι τους Underworld.


6.

Μετά τη λήξη του πολέμου στη Βοσνία συμμετείχα σε μία ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, που σκοπό είχε να βοηθήσει τη συμφιλίωση στις τοπικές κοινωνίες. Παίζαμε μουσική σε διάφορες κουλές τοποθεσίες παντού στη Βοσνία, η μία ήταν ένα καταφύγιο προφύλαξης σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.


7.

Ήταν προγραμματισμένο να παίξω στο τελευταίο πάρτι του Space Ibiza από τις 6 ως τις 10 το πρωί. Στις 10 το πρωί γυρνάει ο Carl Cox, με κοιτάει και μου λέει «δεν θα πας πουθενά, αυτό το κλαμπ θα το κλείσουμε μαζί». Αυτήν τη στιγμή δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.


8.

Μια φορά πήρα ένα χάπι για να με βοηθήσει να κοιμηθώ, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινα ήταν έτοιμο να απογειωθεί. Ξύπνησα 6 ώρες μετά, εντελώς φρέσκος και ξεκούραστος, για να διαπιστώσω πως το αεροπλάνο ήταν ακόμη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και δεν είχε κουνηθεί από τη θέση του.


9.

Κάποια στιγμή έλαβα ένα γράμμα από έναν φοιτητή, ο οποίος μου ζητούσε να γίνει ο ασκούμενός μου. Δέκα χρόνια μετά, αυτός ο άνθρωπος είναι ο μάνατζερ μου.


10.

Κάποια στιγμή στην καριέρα μου έπαιξα ένα back to back σετ με τον Deadmau5 στο Μεξικό. Στη μέση του σετ, ο μείκτης εξερράγη και πήρε φωτιά! Κι έγινε ακριβώς όπως το περιγράφω...

 

Ο Nic Fanciulli θα βρίσκεται στο Dybbuk το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Alex Kapranos στη LiFO: «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι κλόουν, είναι επικίνδυνος»

Μουσική / Ο Alex Kapranos στη LiFO: «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι κλόουν, είναι επικίνδυνος»

Ο frontman των Franz Ferdinand ήρθε στην Αθήνα για τα SNFCC Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είχε μια άνετη, φιλική κουβέντα με τον πρώτο του ξάδερφο, τον δημοσιογράφο Άκη Καπράνο.
ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM