O DJ Andrea Oliva μάς συστήνεται, μέσα από δικά του λόγια

O DJ Andrea Oliva μάς συστήνεται, μέσα από δικά του λόγια Facebook Twitter
Είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου και κατά 99% θεωρώ πως όλα τα κομμάτια που ακούω είναι καλύτερα από τα δικά μου.
0

1.

Η μαγειρική με χαλαρώνει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Λατρεύω να είμαι σπίτι μου και να μαγειρεύω, ακόμα κι αν είναι μόνο για μένα. Μπορώ πολύ εύκολα να περάσω αρκετές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας και ακούγοντας μουσική.

2.

Είμαι τεράστιος φαν των σπορ, ειδικά του ποδοσφαίρου και του τένις. Πριν από κάποια χρόνια γνώρισα τον Ρότζερ Φέντερερ στην Ελβετία κι από τότε όχι μόνο τον ακολουθώ πιστά, αλλά έχω αποκτήσει εθισμό με τον άθλημα. Για το ποδόσφαιρο τι να πρωτοπώ... είμαι Ιταλός και μεγάλωσα μέσα στην κουλτούρα του. Όλη μου η οικογένεια υποστηρίζει τη Μίλαν και όποτε βρίσκω χρόνο οπωσδήποτε θα πάω στο στάδιο San Siro στο Μιλάνο για να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα.

3.

Είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου και κατά 99% θεωρώ πως όλα τα κομμάτια που ακούω είναι καλύτερα από τα δικά μου. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ξοδεύω αμέτρητες ώρες ακούγοντας λούπες, όταν είμαι στο στούντιο. Λατρεύω το ότι ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό «αυτί» και κατανοεί με προσωπικό τρόπο αυτό που ακούει. Επίσης μου αρέσει πολύ το ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και γούστα: ένα τραγούδι μπορεί να είναι μέτριο για τον έναν, αλλά αριστούργημα για κάποιον άλλο.

Μισώ αφάνταστα τον ρατσισμό και ειδικά τον κοινωνικό ρατσισμό. Οι διακρίσεις παντός είδους με κάνουν έξαλλο, ακόμα και στον δικό μας χώρο και σε ότι έχει να κάνει με τη μουσική.

4.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελβετία από Ιταλούς γονείς. Έχει πλάκα, στην Ιταλία με θεωρούν Ελβετό και στην Ελβετία, Ιταλό. Άρα φτάνουμε στην ερώτηση, τι είμαι, άραγε, στην πραγματικότητα; (γελάει). Νιώθω και τα δύο, σε συγκεκριμένες συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές είμαι Ιταλός, και σε κάποιες άλλες είμαι ευθύς και ήρεμος όπως μόνο ένας Ελβετός μπορεί να είναι. Έχω τη σωστή μείξη, θα έλεγα.

5.

Μετά από τόσα χρόνια στη σκηνή, οι Βρετανοί νομίζουν ότι το όνομά μου είναι Andrea Olivia. Είναι Oliva! Απλά να έχεις στο μυαλό σου τις ελιές (olives) για να το πετύχεις. Στην αρχή της καριέρας μου και όταν ξεκίνησα τις περιοδείες οι οδηγοί που έρχονταν να με πάρουν από το αεροδρόμιο έβλεπαν το όνομά μου και περίμεναν ότι θα παραλάβουν ένα κορίτσι. Κάθε φορά τους απογοήτευε οικτρά η ανδρική μου εμφάνιση (γελάει).

O DJ Andrea Oliva μάς συστήνεται, μέσα από δικά του λόγια Facebook Twitter
Ποτέ δεν θα συνηθίσω τα ταξίδια και σιχαίνομαι να περνάω χρόνο στα αεροδρόμια. Όλα τα άλλα στοιχεία του επαγγέλματός μου τα αντιμετωπίζω με φοβερό πάθος, αφοσίωση και αγάπη.

6.

Ποτέ δεν θα συνηθίσω τα ταξίδια και σιχαίνομαι να περνάω χρόνο στα αεροδρόμια. Όλα τα άλλα στοιχεία του επαγγέλματός μου τα αντιμετωπίζω με φοβερό πάθος, αφοσίωση και αγάπη. Το μοναδικό αρνητικό, για μένα, ήταν και θα είναι τα ταξίδια.

7.

Μιλάω 6 γλώσσες και μου αρέσει να τις χρησιμοποιώ όσο πιο πολύ μπορώ. Μεγάλωσα μιλώντας ιταλικά στο σπίτι, τα «ελβετικά» γερμανικά στον δρόμο με τους φίλους μου και τα σωστά γερμανικά στο σχολείο. Αργότερα έμαθα γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά. Να φανταστείς μπορώ να συνεννοηθώ λίγο και στα ελληνικά: «μαλάκα!» (γελάει).

8.

Πήγαινέ με σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο και θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στη Γη! Λατρεύω να κάθομαι στο τραπέζι περιτριγυρισμένος από φίλους και να ανταλλάσσουμε ιστορίες.

 


9.

Μισώ αφάνταστα τον ρατσισμό και ειδικά τον κοινωνικό ρατσισμό. Οι διακρίσεις παντός είδους με κάνουν έξαλλο, ακόμα και στον δικό μας χώρο και σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική. «Αυτό είναι σούπερ, όμως αυτό δεν είναι, αυτό είναι πολύ εμπορικό, αυτός παίζει tech house, αυτός είναι techno DJ, αυτό είναι underground, αυτό δεν είναι underground, αυτό το κλαμπ είναι πολύ μαζικό» και η αηδία συνεχίζεται ατέρμονα με όλους αυτούς τους διαχωρισμούς των ειδών και όχι μόνο. Κρίνουν τους ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο απλά και μόνο από τη μουσική που παίζουν. Ακόμα και με ένα κομμάτι που μπορεί να βάλεις σε ένα σετ παίζει κάποιοι να σε κατηγοριοποιήσουν στο δευτερόλεπτο.

10.

Νιώθω συνεχώς κουρασμένος και το αγαπημένο μου χόμπι είναι ο ύπνος. Έχοντας πει αυτό, σας χαιρετώ όλους, θα σας δω στην Αθήνα, πάω να την πέσω! (γελάει)

Info

Ο Andrea Oliva θα βρίσκεται στο Dybbuk το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM