ADVERTORIAL

Τη χρονιά που πέρασε, ο χρόνος μας στο σπίτι ήταν πολύ περισσότερος - και για λίγο καιρό ακόμη, οι οικογενειακές βραδιές πρόκειται να αποτελούν την βασική πηγή διασκέδασής μας. Έτσι, φέτος η Κάισσα μας προτείνει 4 διαφορετικές κατηγορίες επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλη την οικογένεια και την παρέα, που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο – ακόμα και στους πιο δύσκολους.

 

Από το 1985, η Κάισσα είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο αγαπημένα μας επιτραπέζια παιχνίδια, έχοντας μεγαλώσει ολόκληρες γενιές και έχοντας δημιουργήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Τη φετινή χρονιά μαζευόμαστε και πάλι γύρω από ένα καλό επιτραπέζιο, που μπορεί να γίνει το καλύτερο δώρο.

 

 

 

Τα top 4 οικογενειακά επιτραπέζια
Σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιτραπέζια, η Κάισσα μας προτείνει μια ποικιλία από παιχνίδια που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ηλικίες.


«Οι Άποικοι του Κατάν» είναι ένα παιχνίδι για 3-4 παίκτες και ηλικία 10+, μέσα από το οποίο καλείστε να αποικίσετε ένα νησί το οποίο ολοένα μεγαλώνει – μόνο ένας, όμως, μπορεί να είναι ο κυρίαρχος.


«Η Πονηρή Αλεπού» έχει 2-4 παίκτες και απευθύνεται σε ηλικίες 5+. Κάποιος έκλεψε την Πίτα της Γιαγιάς και τώρα όλοι ψάχνουν να βρουν τον ένοχο – ποιος θα τον πιάσει πριν το σκάσει;


«Ο Μαγικός Λαβύρινθος» για 2-4 παίκτες και ηλικία 6+ είναι ένα εύκολο παιχνίδι, μέσα στον οποίο αναζητάτε 5 μαγικά σύμβολα. Ο πρώτος που θα τα καταφέρει θα είναι ο νικητής.


Στο «Ubongo» κάθε παίκτης έχει δώδεκα πλακίδια με διάφορα σχήματα και προσπαθεί να φτιάξει το σχήμα του πίνακά του μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα πλακίδια κάθε φορά. Απευθύνεται σε ηλικίες 8+ και χρειάζεται από 1 έως 4 παίκτες.

 

 

 

Τα top 3 επιτραπέζια για παρέα


Το «Dixit» είναι για 3-6 παίκτες και ηλικία 6+ και παίζεται με κάρτες. Πέντε εικόνες ανοίγουν και έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση. Μία από τις πέντε, όμως, ανήκει στον αφηγητή. Ποιος θα τη βρει;


Το «Κωδική Ονομασία-Codenames» απευθύνεται σε ηλικίες 14+, ενώ περιλαμβάνει από 2 έως 8 παίκτες. Δυο αρχικατάσκοποι γνωρίζουν τις μυστικές ταυτότητες 25 πρακτόρων. Οι υπόλοιποι παίκτες γνωρίζουν τους πράκτορες μόνο από τις κωδικές τους ονομασίες. Οι ομάδες διαγωνίζονται ποια θα έρθει πρώτη σε επαφή με όλους της τους πράκτορες. Και όλοι προσπαθούν να αποφύγουν τον εκτελεστή.


Tο «Χρονικό ενός εγκλήματος: 1400» απευθύνεται σε 1-4 παίκτες και ηλικία 12+. Βρισκόμαστε στο έτος 1400 και είστε ο Αμπελάρντ Λαβέλ, ένας ιππότης που ζει στο Παρίσι. Κατέχετε μια μυστική δύναμη που σας βοηθά να λύνετε μυστήρια που κανείς άλλος δεν μπορεί. Τώρα, χάρη στη φήμη που έχετε αποκτήσει, οι κάτοικοι του Παρισιού ζητάνε τη βοήθειά σας. Θα ανταποκριθείτε;

 

 

 

Επιτραπέζια και για δύο παίκτες μόνο


Το «Exit - Ο Τάφος του Φαραώ» απευθύνεται σε ηλικίες 12+, για 1-6 παίκτες. Η εκδρομή στην Κοιλάδα των Φαραώ είναι η κορυφαία στιγμή των διακοπών σας στην Αίγυπτο. Καθώς προχωράτε μέσα στους στενούς διαδρόμους, χάνετε το γκρουπ σας. Μπαίνετε σε έναν μυστηριώδη νεκρικό θάλαμο. Μια γιγάντια πέτρινη πόρτα κλείνει πίσω σας. Στο πάτωμα βρίσκονται ένα σκονισμένο σημειωματάριο και ένας αρχαίος δίσκος...


Στο «Αναζητώντας το Ελ Ντοράντο» χρειάζεται να μαζέψετε την ομάδα σας, να την οδηγήστε μέσα από τις ζούγκλες της Νοτίου Αμερικής, να βρείτε τη βέλτιστη διαδρομή μέσα από την άγρια φύση και να κερδίσετε την κούρσα για το Ελ Ντοράντο. Για 2-14 παίκτες και ηλικία 10+.


Το «Ticket to Ride Ευρώπη» είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι τρένων για 2-5 παίκτες και ηλικία 8+. Οι παίκτες μαζεύουν κάρτες που περιέχουν διάφορα είδη βαγονιών και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν σταθμούς, να περάσουν μέσα από τούνελ, να χρησιμοποιήσουν φέρι και να διεκδικήσουν σιδηροδρομικές διαδρομές κατά μήκος της Ευρώπης. Το «Ticket to Ride Ευρώπη» μαθαίνεται σε 5 μόλις λεπτά.

 

 

 

Βιβλιοπαιχνίδια


Στο «Σέρλοκ Χολμς και Μοριάρτυ», ο Σέρλοκ Χολμς και ο δρ. Γουάτσον πρέπει να αντιμετωπίσουν παράξενες καταστάσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τρένο Εξετάστε υπόπτους, βρείτε στοιχεία και λύστε υποθέσεις. Αυτήν τη φορά εσείς είστε ο ντετέκτιβ! Για έναν παίκτη και ηλικίες 10+.


Στο «Η Σχολή των Ιπποτών» τρία αδέλφια θέλουν να αφήσουν πίσω τους της αγροτική ζωή και να γίνουν Ιππότες. Για να τα καταφέρουν όμως θα πρέπει να περάσουν από πολλές δοκιμασίες, και να ζήσουν πολλές περιπέτειες. Θα καταφέρουν να αποφοιτήσουν από τη Σχολή των Ιπποτών; Για έναν παίκτη και ηλικίες 10+.

 

Info:

Καλλιδρομίου 8 & Ιπποκράτους, Εξάρχεια
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 36 06 488
Ωράριο λόγω lockdown: 10:00-16:00
kaissagames.com
www.facebook.com/kaissaboardgames
www.instagram.com/kaissa_board_games