Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία

Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Οι ανάγκες ενός ανθρώπου στη σύγχρονη κοινωνία εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, το οποίο αφορά πολλούς διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας.

Ο σύγχρονος πολίτης χρειάζεται όχι μόνο να καλύπτει αυτές τις ανάγκες, αλλά και να έχει εμπιστοσύνη στις εταιρείες που απευθύνεται και επενδύει. Χρειάζεται να υπάρχει απόλυτη αξιοπιστία και αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ του καταναλωτή και της επιχείρησης – κάθε ένας από εμάς επιθυμεί να γνωρίζει πως κάθε μας επένδυση θα μας ανταμείψει επαρκώς, όσο η επιχείρηση στην οποία επενδύσαμε αποτελεί ενεργό μέλος της προσπάθειας για μία καλύτερη κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται σημαντικές δράσεις έτσι ώστε να καλυφθούν ανάγκες σχετικά με την καθημερινή ποιότητα ζωής, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, με σκοπό να υπάρξουν και περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης. Μέρος της προσπάθειας αυτής αποτελεί ενεργά ο ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB, ο οποίος με την κληρονομιά της πολυετούς εμπειρίας του και με σταθερές τις θεμελιώδεις αρχές του, έχει πετύχει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο.

Ως ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ο Όμιλος Eurolife ERB έχει δεσμευθεί να επιστρέφει μέρος της κερδοφορίας του στην κοινωνία κάθε χρόνο, μέσα από ένα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το +πράττουμε.

Οι τρεις βασικοί πυλώνες τους οποίους καλύπτει το πρόγραμμα, περιλαμβάνουν σημαντικές δράσεις που προσφέρουν σημαντικά στη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας, μέσα από συνεργασίες με μερικούς από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς της χώρας:

Αρχικά, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στη μετά την κρίση εποχή, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, με στόχο την προώθηση των αξιών και των αγαθών της γνώσης και της μόρφωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τέλος την επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας νέες πρωτοβουλίες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.


Ένας από τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται ο Όμιλος Eurolife ERB είναι η HOPEgenesis και αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Ο Όμιλος Eurolife ERB συμμετέχει στις δραστηριότητες που υλοποιεί η οργάνωση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το θέμα. Ένα μεγάλο βήμα στη συνεργασία τους ήταν η εκπόνηση της έρευνας, με θέμα «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα». Η έρευνα εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, για λογαριασμό της HOPEgenesis, με την υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB. Η έρευνα καταγράφει για πρώτη φορά τους παράγοντες του προβλήματος. Η συνεργασία με τη HOPEgenesis θα συνεχιστεί και με την υποστήριξη περαιτέρω ερευνών.


Επιπλέον, ο Όμιλος Eurolife ERB υιοθετεί περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η HOPEgenesis, παρέχοντας υποστήριξη ώστε οι γυναίκες που είτε είναι ήδη έγκυες ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, να γνωρίζουν για τις υπηρεσίες φροντίδας που μπορεί να τους παρέχει η μονάδα της HOPEgenesis κατά την κύηση και τον τοκετό. Από κοινού, οι δύο οργανισμοί υλοποιούν οδοιπορικά σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, όπου οι γυναίκες ενημερώνονται για όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να τους προσφέρει η HOPEgenesis, σε συνεργασία με τη Eurolife ERB. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί ένα οδοιπορικό στην Πάτμο, ενώ ήδη προγραμματίζεται το επόμενο, για τους Δελφούς.

Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία Facebook Twitter


Ο εθελοντισμός αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του Ομίλου Eurolife ERB, μέσα από τη συνεργασία του με την ethelon, την ΜΚΟ που προάγει την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και βοήθεια. Ο Όμιλος Eurolife ERB στηρίζει τα προγράμματα της ethelon με σκοπό την ανακούφιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Επίσης, ο Όμιλος υποστήριξε τη διοργάνωση του CareerFair4All της ethelon, ένα event για ευκαιρίες καριέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ υλοποιούν μαζί μια σειρά από μικρότερες δράσεις που έχουν στόχο να υποστηρίξουν διάφορες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ο Όμιλος Eurolife ERB στηρίζει και το έργο του περιοδικού δρόμου Σχεδία, έχοντας αγοράσει από μία ετήσια Συνδρομής Αλληλεγγύης για κάθε εργαζόμενό του. Μέσω της ενέργειας αυτής, δύο μεγαλύτερης ηλικίας ωφελούμενοι του περιοδικού, έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται για συγκεκριμένες ώρες κάθε μήνα στα γραφεία του περιοδικού, διεκπεραιώνοντας την αποστολή του στη βάση συνδρομητών.

Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία Facebook Twitter


Οι δράσεις του Ομίλου δεν περιορίζονται μόνο στην κοινωνική βοήθεια, αλλά και στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης για παιδιά, νέους και ενήλικες, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ο Όμιλος συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες:

 

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: καλλιτεχνική δραστηριότητα που ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργικότητα των παιδιών

• Workshops Σαββατοκύριακου: παιδικά εργαστήρια με πολλαπλές θεματικές γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό

• Summer Camps: καλοκαιρινές δραστηριότητες διάρκειας μίας εβδομάδας, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε θέματα πολιτισμού και τέχνης

• Cycladic Late Night: μουσικό event που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και απευθύνεται σε νεανικό κοινό

• Μουσειοσκευές: εκπαιδευτικές «βαλίτσες» που ταξιδεύουν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και προάγουν τη δημιουργική μάθηση των παιδιών για τον πολιτισμό

Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία Facebook Twitter
Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία Facebook Twitter

Επιπλέον, Όμιλος είναι Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη σεζόν 2019-2020, ως αναγνώριση της σπουδαίας και σταθερής προσφοράς της στην πολιτιστική παραγωγή της χώρας και με σκοπό την προώθηση του έργου και των δραστηριοτήτων της. Αναλαμβάνοντας το ρόλο Πάγιου Χορηγού του προγράμματος, η Eurolife ERB συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να προσφέρει υψηλής ποιότητας παραγωγές σε κάθε επισκέπτη της. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματά της.

Η πρώτη συνεργασία των δύο οργανισμών στο κομμάτι αυτό ήταν η περιοδεία της όπερας κουκλοθέατρο El retablo de maese Pedro, η οποία παρουσιάστηκε σε εννιά πόλεις της Β. Ελλάδας (Ιωάννινα, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα). Το αριστουργηματικό έργο του Μανουέλ ντε Φάγια συνδυάζει τον μαγικό κόσμο της όπερας με το κουκλοθέατρο, σε ένα μονόπρακτο που εξιστορεί ένα από τα πιο συναρπαστικά επεισόδια του κλασικού έργου Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Στόχος είναι η προώθηση του πολιτισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και περιοχές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Ομίλου Eurolife ERB προσφέρει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία Facebook Twitter

Οι έννοιες της προσφοράς και της εμπιστοσύνης, είναι πλέον πιο σημαντικές από ποτέ. Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα, το να γνωρίζει κανείς πως μπορεί να επενδύσει σε μία επιχείρηση όπως ο Όμιλος Eurolife ERB που όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες του, αλλά ταυτόχρονα θα καλύψει και τις ανάγκες των συνανθρώπων του, ενώ θα προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Γι' αυτό, χρειάζεται να κάνουμε επιλογές που θα έχουν θετικό αντίκτυπο όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στην κοινωνία - καθώς έτσι θα βάλουμε το δικό μας «λιθαράκι» στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM