Τι να μην τρως ποτέ πριν από την προπόνηση

Τι να μην τρως ποτέ πριν από την προπόνηση Facebook Twitter
Όταν τρως κάτι που σε κάνει να νιώθεις βαρύς ή φουσκωμένος, το να επικεντρωθείς στην προπόνησή σου θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο ενώ τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά.
0

Όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορείς να πηγαίνεις γυμναστήριο με γεμάτο στομάχι. Από την άλλη όμως, το κατάλληλο σνακ μισή ώρα πριν την προπόνησή σου μπορεί να σε γεμίσει ενέργεια και να λειτουργήσει ευεργετικά στον οργανισμό σου! Ποια είναι η χρυσή τομή και ποιες είναι οι ιδανικές τροφές πριν από κάθε workout;

«Απόφυγε ό,τι σε φουσκώνει πολύ ή ό,τι μπορεί να σε κάνει να ανακατευτείς κατά τη διάρκεια του workout» λέει η Diana Mitrea, γυμνάστρια και personal trainer. Όταν τρως κάτι που σε κάνει να νιώθεις βαρύς ή φουσκωμένος, το να επικεντρωθείς στην προπόνησή σου θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο ενώ τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά. Επειδή βέβαια το στομάχι του καθενός είναι διαφορετικό, θα πρέπει να μάθεις να ακούς τις ανάγκες του σώματός σου. Κάτι που για κάποιον θεωρείται υπερβολικό είναι ο,τι πρέπει για κάποιον άλλο. 

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες επιλογές που είναι επιζήμιες για όλους, αν καταναλωθούν πριν την άσκηση, και αυτές καλύτερα να τις αποφύγεις ό,τι κι αν σου λέει η όρεξή σου! Ανακάλυψε τες παρακάτω:

1.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Σύμφωνα με την Erika Hammond, γυμνάστρια και συνιδρύτρια του Rumble Boxing, καλύτερα να μείνεις μακριά από τις φυτικές ίνες πριν την προπόνησή σου. «Οτιδήποτε πλούσιο σε φυτικές ίνες μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και φούσκωμα κατά τη διάρκεια της άσκησης» εξηγεί. Μείνε λοιπόν μακριά από το χούμους, τα φασόλια, τα μπρόκολα και τα ενισχυμένα με ίνες δημητριακά.

2.

Ροφήματα με ανθρακικό

«Καλύτερα να μην καταναλώσεις οτιδήποτε με φυσαλίδες πριν την προπόνησή σου» λέει η Ashley Guarrasi, μια ακόμα συνιδρύτρια του Rumble Boxing. «Τα αναψυκτικά, το αφρίζον νερό αλλά και η μπύρα φουσκώνουν με αέρια το στομάχι και προκαλούν δυσπεψία». Θα πρέπει φυσικά να αποφύγεις και κάθε είδους αλκοόλ που εκτός από ζαλάδα και χαλάρωση, προκαλεί και επιπλέον αφυδάτωση στον οργανισμό σου.

3.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προκαλούν την δημιουργία βλέννας στο στομάχι κάτι που τα κάνει δύσπεπτα. «Τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο και αέρα επίσης» λέει η Hammond. Παρ'όλο λοιπόν που ένα γιαούρτι ή μια μικρή ομελέτα ακούγονται καλές επιλογές για σνακ πριν το γυμναστήριο, καλύτερα να το αποφύγεις.

4.

Σνακ με ζάχαρη

Οι μπάρες δημητριακών και τα μπισκότα είναι πολύ εύκολα σνακ όταν είσαι στο δρόμο όμως δεν θα σου χαρίσουν την ενέργεια και το αίσθημα πληρότητας που περιμένεις. «Τα επεξεργασμένα και υψηλά σε σάκχαρα τρόφιμα μπορούν να ρίξουν την ενέργειά σου σαν να είχες μόλις φάει γλυκό» λέει η Hammond. Τσέκαρε τα περιεχόμενα στις μπάρες που επιλέγεις για να είσαι σίγουρη πως περιέχουν ελάχιστα σάκχαρα.

5.

Τηγανητά

Είναι πεντανόστιμα αλλά θα σού βγουν σε κακό. «Τα λάδια, οι κρέμες και τα βούτυρα δεν έχουν θέση στον οργανισμό σου αν θες να έχεις καλές επιδόσεις» λέει η Hammond. Το πρόβλημα σύμφωνα με την Guarrasi είναι πως τα λιπαρά φαγητά όπως τα μπέργκερ, οι τηγανιτές πατάτες και η πίτσα περιέχουν κορεσμένα λιπαρά που παραμένουν στο πεπτικό σου σύστημα πολύ περισσότερο από άλλα φαγητά και άρα προκαλούν κράμπες και φούσκωμα. Τα γλυκά και τα ντόνατ είναι ακόμα χειρότερη επιλογή καθώς περιέχουν και λιπαρά και ζάχαρη!

6.

Ζεστά Ροφήματα

Μπορεί, σύμφωνα με την επιστήμη, λίγη καφεΐνη να σου χαρίζει ενέργεια όμως προτίμησε ένα κρύο ρόφημα αντί για ένα ζεστό. «Τα ζεστά ροφήματα όπως ο ζεστός καφές ή ένα τσάι, θα σε κάνουν να ιδρώσεις πολύ κατά τη διάρκεια της άσκησής σου» λέει η Mitrea. Δεν έχει να κάνει τόσο με την ασφάλεια ή την υγεία σου αλλά με το πόσο άνετα νιώθεις κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου!

Με πληροφορίες από το thethirty.byrdie.com

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT