Πλατεία Συντάγματος

Καλός ο τουρισμός, μακάρι να είναι πάντα γεμάτα τα ξενοδοχεία της πόλης, ειδικά τα όμορφα πεντάστερα που κοσμούν την πλατεία Συντάγματος. Όμως το να καταλαμβάνουν όχι μία αλλά δύο λωρίδες κυκλοφορίας για να τις χρησιμοποιούν για χώρο στάθμευσης και πιάτσα ταξί νομίζω ότι ξεπερνά κάθε όριο. Τι πεντάστερο είσαι όταν μπλοκάρεις την κυκλοφορία σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης;

 

Ταξί

 

 

Η μεγάλη τουριστική κίνηση του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου και ο συνωστισμός στο Σύνταγμα έκανε πάλι τα ταξί περιζήτητα και εκεί που οι ταξιτζήδες είχαν γίνει προσεκτικοί και ευγενικοί από ανάγκη, επανήλθαν περιστατικά αγένειας και προσβλητικής συμπεριφοράς.

 

Το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα οι ταξιτζήδες επέλεγαν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, ένας μάλιστα, όταν άκουσε ότι πάμε στην Ασκληπιού, μας κατέβασε από το αυτοκίνητο γιατί δεν έστριβε αριστερά(!) και, όταν διαμαρτυρηθήκαμε, μόνο που δεν μας έβρισε.

 

Πατησίων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο

 

 

Κι αφού μάλλον έπεσε «σκούπα» στη Μαυροματαίων τον Αύγουστο, όταν όλοι έλειπαν διακοπές και άρχισαν σιγά-σιγά να καθαρίζουν το Πεδίον του Άρεως –πλέον η αστυνομία κάνει περιπολίες μέσα στο πάρκο–, το πρόβλημα, φυσικά, δεν εξαφανίστηκε αλλά μεταφέρθηκε στην Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

 

Μέρα μεσημέρι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στις δουλειές τους βλέπουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να κάνεις εμπόριο ναρκωτικών, σίσα κ.ά. Μέχρι και οι μικροπωλητές έχουν σκιαχτεί από την κατάσταση και δεν απλώνουν πλέον την πραμάτεια τους εκεί. Φαντάσου, δηλαδή, να κατεβαίνεις από το λεωφορείο ή να περιμένεις στη στάση και να σου επιτεθεί αυτή η τρομακτική κυρία που τριγυρίζει εκεί πέρα με κοπίδι και ξύνει τους τοίχους. Όλα αυτά στις 12 το μεσημέρι.