Η πλατεία Μεσολογγίου, οι πλάκες για τους τυφλούς και η παράλογη αγένεια των Αθηναίων

Η πλατεία Μεσολογγίου, οι πλάκες για τους τυφλούς και η παράλογη αγένεια των Αθηναίων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

1

H παράλογη αγένεια

Πάνω από το Καλλιμάρμαρο, η περίμετρος του σταδίου και ο λόφος του Αρδηττού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σημεία για τρέξιμο και γυμναστική τις απογευματινές ώρες. Όμως τις βροχερές μέρες δημιουργούνται λιμνούλες στο έδαφος. Πας να τις αποφύγεις, κόβοντας ταχύτητα, ο ασκούμενος από την αντίθετη κατεύθυνση πέφτει πάνω σου με φόρα κι αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει τα ρέστα επειδή δεν παραμέρισες να περάσει, αποκαλώντας σε τελικά «ζώο». Ποτέ οι Αθηναίοι δεν ήταν πιο αγενείς.

2

H πλατεία Mεσολογγίου

Δύο καφενεδάκια στέκονται δίπλα-δίπλα στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πού βρίσκονται κάθε φορά οι πιο ενοχλητικοί. Χώροι συγκέντρωσης όλων των παππούδων που μαζεύονται για να κράξουν ο ένας τον άλλον, τη σερβιτόρα, τους πελάτες, εσένα που περνάς με το σκυλί σου, τον Τσίπρα, τις τράπεζες, τους Γερμανούς, τη γυναίκα τους – υπό τους μελωδικούς ήχους ζαριών, κομπολογιού και ΣΚΑΪ στη διαπασών. Περνάνε εκεί όλη τη μέρα.

Η πλατεία Μεσολογγίου, οι πλάκες για τους τυφλούς και η παράλογη αγένεια των Αθηναίων Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

3

Oι πλάκες για τους τυφλούς

Υποτίθεται ότι οι κίτρινες ριγωτές πλάκες στα πεζοδρόμια είναι για να κατευθύνουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Μέχρι να πιάσει βροχή, γιατί κατά τη διάρκεια της βροχής γίνονται πίστες για πατινάζ (γλίστρησα στην Ασκληπιού και βρέθηκα, κουτρουβαλώντας, στην Ιπποκράτους).

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ