0
LIFO TALKS

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος έχει ως βάση του τη Νέα Υόρκη, αλλά πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα και με αφορμή τη φετινή Athens Pride Week και την αποκλειστική παρουσίαση, μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, ενός sneak peek από το τελευταίο του πρότζεκτ με τίτλο «Draw With Me», βρήκαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε.

Ο Βενετόπουλος («The Man in the Attic») έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα, ενώ οι ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival, μεταξύ άλλων. 

Το «Draw With Me» είναι ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι ενός νεαρού ατόμου σε μετάβαση. Η ιστορία του Brendon Scholl έγινε ευρέως γνωστή όταν η Τζένιφερ Λόπεζ, θεία του νεαρού, μίλησε ανοιχτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για εκείνον, σε μια θαρραλέα κίνηση ορατότητας για την trans κοινότητα. Η Λόπεζ προλογίζει επίσης την ταινία, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η ιστορία μιλάει για τη δύναμη, την ύπαρξη της σωστής στήριξης, την αυτοέκφραση και το να βρίσκει κανείς τον δικό του δρόμο στη ζωή. Το πλήρες ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει την πορεία του στα φεστιβάλ του κόσμου αυτό το φθινόπωρο.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου Facebook Twitter
Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος στην είσοδο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Trevor Project, την κορυφαία γραμμή αποτροπής αυτοκτονιών για νεαρά άτομα της LGBTQ κοινότητας.

Στο παραπάνω βίντεο, ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος εξηγεί πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε το «Draw With Me», που έγραψε ιστορία με την προβολή του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε μια τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τις ταραχές του Stonewall, ενώ έχει παρουσιαστεί σε σχολεία ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων και στο υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, που θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου Facebook Twitter
Η Τζένιφερ Λόπεζ, θεία του Μπρέντον, προλογίζει το ντοκιμαντέρ.
 

Draw With Me exclusive sneak peek 

 

Συνέντευξη: Αλέξανδρος Διακοσάββας

Κάμερα: Πάρις Ταβιτιάν

Μοντάζ - Επιμέλεια: Μερόπη Κοκκίνη

Lifo Talks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ