Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας

Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Περίπου σε τριάντα μέρες κλείνουμε σχεδόν έναν χρόνο από το πρώτο lockdown και το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα μας. Λόγω των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων οι περισσότερες από τις δραστηριότητές μας είτε έχουν «παγώσει» είτε έχουν ψηφιοποιηθεί. Πόσο εύκολο όμως είναι να βρει κάποιος σπίτι για να νοικιάσει όταν έχει περιορισμούς στη μετακίνηση ή όταν αναγκάζεται να αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές; Πώς διαχειρίζεται κανείς την απογοήτευση όταν τα δωμάτια που είδε στην αγγελία δεν έχουν καμία σχέση με τους χώρους που επισκέπτεται φορώντας μάσκα; Και τι γίνεται όταν με χίλιους κόπους βρίσκει το σπίτι που θέλει αλλά χαλάει η δουλειά στον μεσάζοντα, ο οποίος δεν διαπραγματεύεται σωστά με τον ιδιοκτήτη; Τελικώς, είναι τόσο ακατόρθωτο να νοικιάσεις σπίτι εν μέσω κορωνοϊού;


Απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω έχει δώσει από τον περασμένο Ιούλιο η Prosperty, μια πρωτοπόρα ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών online, ελαχιστοποιώντας τη φυσική παρουσία. Και δεν είναι μόνο ότι κάποιος μπορεί να νοικιάσει το επόμενο του σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ του, ούτε ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει μεσιτικά, καθώς η καινοτόμα πλατφόρμα δεν χρεώνει καμία προμήθεια στον ενοικιαστή. Το πιο βασικό είναι ότι χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, όπως η 360ο απεικόνιση και η εικονική ξενάγηση στο ακίνητο, οι επαγγελματικές φωτογραφίες, οι τρέχουσες κατόψεις και πλειάδα πληροφοριών για το ακίνητο και την περιοχή, η Prosperty παρέχει στους υποψήφιους ενοικιαστές ακριβείς πληροφορίες για το κάθε ακίνητο ώστε να νιώθουν βέβαιοι για την επιλογή τους.

Τέρμα η ταλαιπωρία

Επίσης, η πλατφόρμα επιτρέπει στον ενοικιαστή και στον ιδιοκτήτη να διαπραγματευτούν μεταξύ τους την τιμή, δίχως να μεσολαβεί κανείς, και αν τελικώς συμφωνήσουν, να τελειώσουν όλη τη συναλλαγή ψηφιακά, από την υπογραφή του συμβολαίου μέχρι την καταβολή των χρημάτων. Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πρώτον κερδίζουν χρόνο, καθώς λόγω της αξιοπιστίας των πληροφοριών του κάθε ακινήτου θα αποφύγουν να βλέπουν σπίτια που δεν τους ταιριάζουν, και δεύτερον χρήματα, μιας και δεν πληρώνουν τίποτε ούτε για την εύρεση του σπιτιού ούτε για το κλείσιμο της συμφωνίας. Άλλωστε, αυτό είχαν στο μυαλό τους οι Αντώνης Μαρκόπουλος, Νίκος Πατσιόγιαννης και Αντώνης Δεσποτάκης, όταν ίδρυαν από κοινού την εταιρεία, να αναβαθμίσουν την εμπειρία των real estate συναλλαγών.


«Σε συζητήσεις που είχαμε με φίλους ακούγαμε πόσο δύσκολο είναι να νοικιάσεις ή να πουλήσεις ένα σπίτι στην Ελλάδα. Τα παράπονα εστίαζαν κυρίως στην κακή εξυπηρέτηση από τους ενδιάμεσους, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τον παράλογα πολύ χρόνο που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής και γενικότερα για την περιττή πολυπλοκότητα της κτηματαγοράς. Ως εκ τούτου, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη ψηφιακή πλατφόρμα που θα λύνει μονομιάς τον γόρδιο δεσμό του εγχώριου real estate, προσφέροντας διαφάνεια, ακρίβεια δεδομένων, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις συναλλαγές», περιγράφει ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, CΕΟ της εταιρείας.

Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας Facebook Twitter
Nίκος Πατσιόγιαννης, Αντώνης Μαρκόπουλος και Αντώνης Δεσποτάκης

Ευκαιρίες και προκλήσεις

Η ψηφιοποίηση του real estate από τη μία εδραιώνει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συναλλασσόμενους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε real-time την εξέλιξη της υπόθεσής τους, από την άλλη ολοκληρώνει τη διαδικασία τέσσερις φορές ταχύτερα, εξασφαλίζοντας στους χρήστες ευκολία και αποτελεσματικότητα. Αυτοί είναι και οι λόγοι που στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας η πλατφόρμα διαχειρίζεται πάνω από 1.000 ακίνητα, συνολικής αξίας 500.000.000 ευρώ, ενώ οι αναζητήσεις ξεπερνούν τις 150.000. Από αυτές, προκύπτει μια σταθερή ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που αγγίζει σχεδόν το 75%, μιας και η πανδημία φαίνεται να μην έχει επηρεάσει καθόλου τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

«Η πανδημία όχι μόνο δεν επηρέασε τη ζήτηση, αλλά δεν κατάφερε να πιέσει και τις τιμές προς τα κάτω. Ειδικότερα, ακίνητα δεκαετίας ή προσφάτως ανακαινισμένα, εκείνα δηλαδή που στην πλειοψηφία τους διατίθενταν πριν με βραχυχρόνιες μισθώσεις, διατηρούν υψηλές τιμές. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το νότιο μέρος της Αττικής», θα συμπληρώσει ο κ. Α. Μαρκόπουλος. Τέλος, σημαντική κινητικότητα εντοπίζεται και στις περιοχές της Χαλκιδικής, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, όπου Ρώσοι, Σκανδιναβοί και Βορειοευρωπαίοι αναζητούν θερινή ή μόνιμη κατοικία.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gohar World: H Laila και Nadia Gohar μας καλούν να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Living / Gohar World: Ένας λογαριασμός στο Instagram μας καλεί να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Η Laila Gohar είναι καλλιτέχνις και το φαγητό, το εκφραστικό της μέσο. Αυτήν τη φορά συνεργάστηκε με τη ζωγράφο και γλύπτρια αδελφή της Nadia προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύμπαν με πρωτότυπα σκεύη, πιστεύοντας ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το στρώσιμο του τραπεζιού με την ίδια προσοχή που δίνουμε στο ντύσιμό μας. Τη ρωτήσαμε πώς εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό των αντικειμένων τους και μας περιέγραψε ένα σκηνικό που αντίκρισε στη μέση ενός σούπερ μάρκετ στην Κρήτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ