Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας

Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Περίπου σε τριάντα μέρες κλείνουμε σχεδόν έναν χρόνο από το πρώτο lockdown και το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα μας. Λόγω των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων οι περισσότερες από τις δραστηριότητές μας είτε έχουν «παγώσει» είτε έχουν ψηφιοποιηθεί. Πόσο εύκολο όμως είναι να βρει κάποιος σπίτι για να νοικιάσει όταν έχει περιορισμούς στη μετακίνηση ή όταν αναγκάζεται να αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές; Πώς διαχειρίζεται κανείς την απογοήτευση όταν τα δωμάτια που είδε στην αγγελία δεν έχουν καμία σχέση με τους χώρους που επισκέπτεται φορώντας μάσκα; Και τι γίνεται όταν με χίλιους κόπους βρίσκει το σπίτι που θέλει αλλά χαλάει η δουλειά στον μεσάζοντα, ο οποίος δεν διαπραγματεύεται σωστά με τον ιδιοκτήτη; Τελικώς, είναι τόσο ακατόρθωτο να νοικιάσεις σπίτι εν μέσω κορωνοϊού;


Απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω έχει δώσει από τον περασμένο Ιούλιο η Prosperty, μια πρωτοπόρα ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών online, ελαχιστοποιώντας τη φυσική παρουσία. Και δεν είναι μόνο ότι κάποιος μπορεί να νοικιάσει το επόμενο του σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ του, ούτε ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει μεσιτικά, καθώς η καινοτόμα πλατφόρμα δεν χρεώνει καμία προμήθεια στον ενοικιαστή. Το πιο βασικό είναι ότι χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, όπως η 360ο απεικόνιση και η εικονική ξενάγηση στο ακίνητο, οι επαγγελματικές φωτογραφίες, οι τρέχουσες κατόψεις και πλειάδα πληροφοριών για το ακίνητο και την περιοχή, η Prosperty παρέχει στους υποψήφιους ενοικιαστές ακριβείς πληροφορίες για το κάθε ακίνητο ώστε να νιώθουν βέβαιοι για την επιλογή τους.

Τέρμα η ταλαιπωρία

Επίσης, η πλατφόρμα επιτρέπει στον ενοικιαστή και στον ιδιοκτήτη να διαπραγματευτούν μεταξύ τους την τιμή, δίχως να μεσολαβεί κανείς, και αν τελικώς συμφωνήσουν, να τελειώσουν όλη τη συναλλαγή ψηφιακά, από την υπογραφή του συμβολαίου μέχρι την καταβολή των χρημάτων. Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πρώτον κερδίζουν χρόνο, καθώς λόγω της αξιοπιστίας των πληροφοριών του κάθε ακινήτου θα αποφύγουν να βλέπουν σπίτια που δεν τους ταιριάζουν, και δεύτερον χρήματα, μιας και δεν πληρώνουν τίποτε ούτε για την εύρεση του σπιτιού ούτε για το κλείσιμο της συμφωνίας. Άλλωστε, αυτό είχαν στο μυαλό τους οι Αντώνης Μαρκόπουλος, Νίκος Πατσιόγιαννης και Αντώνης Δεσποτάκης, όταν ίδρυαν από κοινού την εταιρεία, να αναβαθμίσουν την εμπειρία των real estate συναλλαγών.


«Σε συζητήσεις που είχαμε με φίλους ακούγαμε πόσο δύσκολο είναι να νοικιάσεις ή να πουλήσεις ένα σπίτι στην Ελλάδα. Τα παράπονα εστίαζαν κυρίως στην κακή εξυπηρέτηση από τους ενδιάμεσους, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τον παράλογα πολύ χρόνο που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής και γενικότερα για την περιττή πολυπλοκότητα της κτηματαγοράς. Ως εκ τούτου, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη ψηφιακή πλατφόρμα που θα λύνει μονομιάς τον γόρδιο δεσμό του εγχώριου real estate, προσφέροντας διαφάνεια, ακρίβεια δεδομένων, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις συναλλαγές», περιγράφει ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, CΕΟ της εταιρείας.

Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας Facebook Twitter
Nίκος Πατσιόγιαννης, Αντώνης Μαρκόπουλος και Αντώνης Δεσποτάκης

Ευκαιρίες και προκλήσεις

Η ψηφιοποίηση του real estate από τη μία εδραιώνει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συναλλασσόμενους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε real-time την εξέλιξη της υπόθεσής τους, από την άλλη ολοκληρώνει τη διαδικασία τέσσερις φορές ταχύτερα, εξασφαλίζοντας στους χρήστες ευκολία και αποτελεσματικότητα. Αυτοί είναι και οι λόγοι που στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας η πλατφόρμα διαχειρίζεται πάνω από 1.000 ακίνητα, συνολικής αξίας 500.000.000 ευρώ, ενώ οι αναζητήσεις ξεπερνούν τις 150.000. Από αυτές, προκύπτει μια σταθερή ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που αγγίζει σχεδόν το 75%, μιας και η πανδημία φαίνεται να μην έχει επηρεάσει καθόλου τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

«Η πανδημία όχι μόνο δεν επηρέασε τη ζήτηση, αλλά δεν κατάφερε να πιέσει και τις τιμές προς τα κάτω. Ειδικότερα, ακίνητα δεκαετίας ή προσφάτως ανακαινισμένα, εκείνα δηλαδή που στην πλειοψηφία τους διατίθενταν πριν με βραχυχρόνιες μισθώσεις, διατηρούν υψηλές τιμές. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το νότιο μέρος της Αττικής», θα συμπληρώσει ο κ. Α. Μαρκόπουλος. Τέλος, σημαντική κινητικότητα εντοπίζεται και στις περιοχές της Χαλκιδικής, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, όπου Ρώσοι, Σκανδιναβοί και Βορειοευρωπαίοι αναζητούν θερινή ή μόνιμη κατοικία.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η φάση τώρα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM
Αυγά κλωβοστοιχίας, αχυρώνα, βιολογικά, ελευθέρας βοσκής. Έχουν όντως διαφορά;

Radio Lifo / Αυγά κλωβοστοιχίας, αχυρώνα, βιολογικά, ελευθέρας βοσκής: Έχουν όντως διαφορά;

Υπάρχουν πολλών ειδών αυγά, τόσα που συχνά η επιλογή τους μας αφήνει μπερδεμένους. Όμως όταν σκεφτόμαστε την ευζωία των ζώων τα αυγά «ελευθέρας βοσκής» είναι αυτά που πιστεύουμε ότι έχουν παραχθεί σε συνθήκες καλύτερης διαβίωσης για τα ίδια τα ζώα. Συμβαίνει και στην πραγματικότητα αυτό; Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Γκολιομύτης, μας λύνει όλες τις απορίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η εποχή των τρισεκατομμυριούχων πλησιάζει – και πρέπει να την εμποδίσουμε άμεσα

Living / Η εποχή των τρισεκατομμυριούχων πλησιάζει – και πρέπει να την εμποδίσουμε άμεσα

Η επικείμενη άφιξη του πρώτου τρισεκατομμυριούχου στον πλανήτη σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για μια πιο ισορροπημένη οικονομία και μια πιο υγιή δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Χείλια τούμπανο χωρίς υαλουρονικό!

Living / «Τρως, φιλιέσαι, κοιμάσαι, και τα χείλη σου έχουν χρώμα σαν ανοιγμένο σύκο»

Γίνεται να έχεις ροδαλό χρώμα στα χείλη χωρίς κραγιόν για τα επόμενα δύο χρόνια; Κι όμως γίνεται. Η Τζούλη Αγοράκη δοκιμάζει το ημιμόνιμο μακιγιάζ και μοιράζεται την εμπειρία.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η «πολιτική του γραφείου» δεν είναι προαιρετική: μάθετε την για να μη γίνετε θύμα της

Living / Η «πολιτική του γραφείου» δεν είναι προαιρετική: μάθετέ την για να μη γίνετε θύμα της

Μία ανατομία της «εργασιακής ηθικής» μέσα από ένα κείμενο των Financial Times που πολλοί θα αποδοκιμάσουν, ωστόσο στη δουλειά φαίνεται να δομεί μηχανισμούς εξουσίας: αν τους αγνοήσεις, μένεις πίσω, είτε συμμετέχεις σε αυτούς είτε όχι
NEWSROOM
«Κόψε το αλκοόλ ή ανέβα τον Όλυμπο ξυπόλυτη»

Living / «Κόψε το αλκοόλ ή ανέβα τον Όλυμπο ξυπόλυτη»

Η Τζούλη Αγοράκη έκανε detox από το αλκοόλ, μοιράστηκε την εμπειρία της και μίλησε με τη Γιούλη Ψαρράκη που έχει γράψει το βιβλίο «Άνευ», έναν χρήσιμο οδηγό για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
EMTECH: Η εταιρεία πίσω από την πρώτη διαστημική αποστολή της Ελλάδας

Good Business Directory Vol.4 / Η Ελλάδα στο διάστημα: Τι περιλαμβάνει η πρώτη διαστημική μας αποστολή

Ο υπεύθυνος λογισμικού, Βαγγέλης Αληφραγκής, και ο Space Mission Analyst, Γιώργος Γαλανός, μιλούν για το συναρπαστικό πρότζεκτ Hellenic Space Dawn της EMTECH, που αφορά την αποστολή δύο μικροδορυφόρων στο Διάστημα και φιλοδοξεί να είναι η αυγή της ελληνικής διαστημικής παρουσίας.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ