Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας

Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Περίπου σε τριάντα μέρες κλείνουμε σχεδόν έναν χρόνο από το πρώτο lockdown και το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα μας. Λόγω των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων οι περισσότερες από τις δραστηριότητές μας είτε έχουν «παγώσει» είτε έχουν ψηφιοποιηθεί. Πόσο εύκολο όμως είναι να βρει κάποιος σπίτι για να νοικιάσει όταν έχει περιορισμούς στη μετακίνηση ή όταν αναγκάζεται να αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές; Πώς διαχειρίζεται κανείς την απογοήτευση όταν τα δωμάτια που είδε στην αγγελία δεν έχουν καμία σχέση με τους χώρους που επισκέπτεται φορώντας μάσκα; Και τι γίνεται όταν με χίλιους κόπους βρίσκει το σπίτι που θέλει αλλά χαλάει η δουλειά στον μεσάζοντα, ο οποίος δεν διαπραγματεύεται σωστά με τον ιδιοκτήτη; Τελικώς, είναι τόσο ακατόρθωτο να νοικιάσεις σπίτι εν μέσω κορωνοϊού;


Απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω έχει δώσει από τον περασμένο Ιούλιο η Prosperty, μια πρωτοπόρα ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών online, ελαχιστοποιώντας τη φυσική παρουσία. Και δεν είναι μόνο ότι κάποιος μπορεί να νοικιάσει το επόμενο του σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ του, ούτε ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει μεσιτικά, καθώς η καινοτόμα πλατφόρμα δεν χρεώνει καμία προμήθεια στον ενοικιαστή. Το πιο βασικό είναι ότι χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, όπως η 360ο απεικόνιση και η εικονική ξενάγηση στο ακίνητο, οι επαγγελματικές φωτογραφίες, οι τρέχουσες κατόψεις και πλειάδα πληροφοριών για το ακίνητο και την περιοχή, η Prosperty παρέχει στους υποψήφιους ενοικιαστές ακριβείς πληροφορίες για το κάθε ακίνητο ώστε να νιώθουν βέβαιοι για την επιλογή τους.

Τέρμα η ταλαιπωρία

Επίσης, η πλατφόρμα επιτρέπει στον ενοικιαστή και στον ιδιοκτήτη να διαπραγματευτούν μεταξύ τους την τιμή, δίχως να μεσολαβεί κανείς, και αν τελικώς συμφωνήσουν, να τελειώσουν όλη τη συναλλαγή ψηφιακά, από την υπογραφή του συμβολαίου μέχρι την καταβολή των χρημάτων. Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πρώτον κερδίζουν χρόνο, καθώς λόγω της αξιοπιστίας των πληροφοριών του κάθε ακινήτου θα αποφύγουν να βλέπουν σπίτια που δεν τους ταιριάζουν, και δεύτερον χρήματα, μιας και δεν πληρώνουν τίποτε ούτε για την εύρεση του σπιτιού ούτε για το κλείσιμο της συμφωνίας. Άλλωστε, αυτό είχαν στο μυαλό τους οι Αντώνης Μαρκόπουλος, Νίκος Πατσιόγιαννης και Αντώνης Δεσποτάκης, όταν ίδρυαν από κοινού την εταιρεία, να αναβαθμίσουν την εμπειρία των real estate συναλλαγών.


«Σε συζητήσεις που είχαμε με φίλους ακούγαμε πόσο δύσκολο είναι να νοικιάσεις ή να πουλήσεις ένα σπίτι στην Ελλάδα. Τα παράπονα εστίαζαν κυρίως στην κακή εξυπηρέτηση από τους ενδιάμεσους, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τον παράλογα πολύ χρόνο που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής και γενικότερα για την περιττή πολυπλοκότητα της κτηματαγοράς. Ως εκ τούτου, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη ψηφιακή πλατφόρμα που θα λύνει μονομιάς τον γόρδιο δεσμό του εγχώριου real estate, προσφέροντας διαφάνεια, ακρίβεια δεδομένων, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις συναλλαγές», περιγράφει ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, CΕΟ της εταιρείας.

Prosperty: Μία ελληνική start up που σας βοηθά να βρείτε σπίτι από την ασφάλεια του καναπέ σας Facebook Twitter
Nίκος Πατσιόγιαννης, Αντώνης Μαρκόπουλος και Αντώνης Δεσποτάκης

Ευκαιρίες και προκλήσεις

Η ψηφιοποίηση του real estate από τη μία εδραιώνει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συναλλασσόμενους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε real-time την εξέλιξη της υπόθεσής τους, από την άλλη ολοκληρώνει τη διαδικασία τέσσερις φορές ταχύτερα, εξασφαλίζοντας στους χρήστες ευκολία και αποτελεσματικότητα. Αυτοί είναι και οι λόγοι που στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας η πλατφόρμα διαχειρίζεται πάνω από 1.000 ακίνητα, συνολικής αξίας 500.000.000 ευρώ, ενώ οι αναζητήσεις ξεπερνούν τις 150.000. Από αυτές, προκύπτει μια σταθερή ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που αγγίζει σχεδόν το 75%, μιας και η πανδημία φαίνεται να μην έχει επηρεάσει καθόλου τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

«Η πανδημία όχι μόνο δεν επηρέασε τη ζήτηση, αλλά δεν κατάφερε να πιέσει και τις τιμές προς τα κάτω. Ειδικότερα, ακίνητα δεκαετίας ή προσφάτως ανακαινισμένα, εκείνα δηλαδή που στην πλειοψηφία τους διατίθενταν πριν με βραχυχρόνιες μισθώσεις, διατηρούν υψηλές τιμές. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το νότιο μέρος της Αττικής», θα συμπληρώσει ο κ. Α. Μαρκόπουλος. Τέλος, σημαντική κινητικότητα εντοπίζεται και στις περιοχές της Χαλκιδικής, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, όπου Ρώσοι, Σκανδιναβοί και Βορειοευρωπαίοι αναζητούν θερινή ή μόνιμη κατοικία.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσους πόντους πιάνει η αύρα σου; Η νέα μονάδα μέτρησης του cool έχει αναφορές στον Αριστοτέλη

Living / Πόσους πόντους πιάνει η αύρα σου; Η νέα μονάδα μέτρησης του coolness έχει αναφορές στον Αριστοτέλη

Οι «πόντοι αύρας» που σαρώνουν στο TikTok ταιριάζουν με την καταγεγραμμένη αγάπη της γενιάς Z για την αστρολογία και άλλα «συμπαντικά» και «ενεργειακά» συστήματα πεποιθήσεων, αλλά και με θεωρίες περί αρετής και ηθικής της κλασικής αρχαιότητας.
THE LIFO TEAM
Οι Ολυμπιακοί πέρα από τους Ολυμπιακούς

Αφιέρωμα Ολυμπιακοί Αγώνες / Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρα από τα αθλήματα

Πέρα από τα ρεκόρ και τα μετάλλια, το βλέμμα του παγκόσμιου κοινού θα είναι προσεχώς στραμμένο σε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και αξιοπερίεργα που θα εκτυλίσσονται στη γαλλική πρωτεύουσα το προσεχές διάστημα.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Living / Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Η τάση του cockfishing, του να στέλνει δηλαδή κανείς «επιμελημένες» ή ψεύτικες εικόνες του πέους του, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σ’ έναν κόσμο όπου η πορνογραφία έχει υποκαταστήσει απολύτως τη σεξουαλική αγωγή.
THE LIFO TEAM
Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Living / Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι εξακολουθούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, επειδή επιλέγουν κάτι άλλο από την κουλτούρα της αφθονίας και συνεπώς αντιμετωπίζονται σα να προσβάλλουν το status quo, ή τουλάχιστον μια πολύ βασική ανθρώπινη παρόρμηση: την επιδίωξη της απόλαυσης με οποιοδήποτε κόστος.
THE LIFO TEAM
Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
LIFO NEWSROOM