Πόσο κρασί καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι;

Πόσο κρασί καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι; Facebook Twitter
0
Πόσο κρασί καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι; Facebook Twitter

Πρωταθλητές στην κατανάλωση κρασιού αναδεικνύονται οι Πορτογάλοι, σύμφωνα με στατιστική έρευνα, που δημοσίευεται στην ιστοσελίδα jakubmarian.com, με μέση ετήσια κατανάλωση 55 λίτρα ανά κάτοικο.

Ωστόσο το αξιοπερίεργο συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως ενώ οι Γάλλοι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο έρχονται δεύτεροι στην κατάταξη -53 λίτρα/ κάτοικο- εντούτοις συνολικά καταναλώνουν την ίδια ποσότητα κρασιού όση ολόκληρος ο πληθυσμός των ΗΠΑ!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση με 37 λίτρα ανά κάτοικο το χρόνο. ξεπερνώντας την Ισπανία και τα 18 λίτρα κρασιού που καταναλώνει ο μέσος Ισπανός κάθε χρόνο.

Πόσο κρασί καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι; Facebook Twitter
Ετήσια κατανάλωση ανά κάτοικο- Πηγή: jakubmarian.com
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT