ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

10 τουριστικοί προορισμοί που «κατέστρεψε» το Instagram- Ανάμεσά τους και ένας στην Ελλάδα

10 τουριστικοί προορισμοί που «κατέστρεψε» το Instagram- Ανάμεσά τους και ένας στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Θυμάστε εκείνο τον καιρό που όντως κοιτούσαμε και θαυμάζαμε τα τουριστικά αξιοθέατα ή τέλος πάντων οποιαδήποτε όμορφη και ξεχωριστή τοποθεσία τύγχανε να βρεθούμε, αντί να τα βλέπουμε μέσω μιας κάμερας, αδημονώντας να ποστάρουμε μια φωτογραφία στα social media; Φαίνεται πως αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού με την άνοδο και εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και τα πιο καλά κρυμμένα «διαμάντια» έχουν αποκαλυφθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να συρρέουν πλέον σε δημοφιλείς προορισμούς, που ήταν έγινα μέσω της μεγάλης προβολής, κι αντί απλώς να θαυμάζουν το τοπίο, να το χρησιμοποιούν κυρίως ως ένα πρωτότυπο φόντο για την τέλεια selfie.

Η Helen Coffey, επικεφαλής του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ στον Independent, ξεχώρισε δέκα δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, που κατά την γνώμη της, έχει επηρεαστεί περισσότερο από την υπερπροβολή στα social media, ειδικά το Instagram.

Το πρώτο που παραθέτει στα παραδείγματά της είναι η Σαντορίνη. «Αυτές οι ξεχωριστές μπλε στέγες, οι λευκοί τοίχοι και το τέλειο γαλάζιο της θάλασσας είναι στοιχεία που οι απανταχού Instagrammers καραδοκούν να φωτογραφίσουν. Αλλά οι αφίξεις τουριστών είναι τόσο πολλές που το ελληνικό νησί επέβαλε όριο στον αριθμό των επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων φέτος, ορίζοντάς του στους 8.000 μετά την κορύφωση των 10.000 που άγγιξε το 2015», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Summer evenings in my @colourfulrebel sweater ?✨ get 20% off with "DEBI" #colourfulrebel #love #paradise #santorini #oia #ad

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Debi Flügge | Vegan Diet (@debiflue) στις

Στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς περιλαμβάνονται το Πορτοφίνο στην Ιταλία, η εμβληματική πλέον πισίνα στην κορυφή του Marina Bay Sands Hotel στη Σιγκαπούρη, το Σινικό Τείχος, το Μάτσου Πίτσου, ο Πύργος της Πίζας, το Grand Mosque στο Ντουμπάι, το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη, η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Λόγω της μαζικής προσέλευσης σε κάποια από αυτά, όπως στο Μάτσου Πίτσου το οποίο επισκέφθηκαν το 2014 πάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει οδηγήσει τις αρχές στη λήψη μέτρων περιορισμού στον αριθμό των τουριστών και ειδικών κατευθύνσεων. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2019, προκειμένου να μειωθεί η τεράστια ροή, όσοι τουρίστες επισκέπτονται το σημείο θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλαμβάνουν οδηγό και να ακολουθούν ένα από τρία ειδικά σχεδιασμένα μονοπάτια πρόσβασης στο μνημείο.


Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, οι αναρίθμητοι τουρίστες που ποζάρουν χαμογελαστοί θεωρείται πως προσβάλλουν τον χαρακτήρα του μνημείου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Grande Mosque που είναι τόπος λατρείας ή του Μνημείου Ολοκαυτώματος. 

Да, в Рамадан в Дубае нелегко. Вообще. Мало того, что жара невозможная, на пляже делать нечего, если не хочешь получить солнечный удар ☀️??? по улицам все передвигаются короткими перебежками ??‍♀️?? Днём ни в одной кафешке нельзя ни есть ни пить, ?☕️⛔️максимум - наливают в take away стакан и отправляют на улицу ? И вообще тут все такие тормоза сейчас. Кому не позвоню - все по берлогам, днём спят, а ночью шатаются, как неприкаянные. Хотя, из Екатеринбурга в самолёте со мной летели одни туристы! Я вот думаю, чем они сейчас занимаются в Дубае? ?? Да, не самый лучший выбор места для отпуска. )) Не вздумайте ехать в Дубай сейчас, я вас умаляю! #жизнь#рамадан#дубай#мечеть

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алёна Голдина ? Дубай (@alena.goldina) στις


Finde den Lukas ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη كيارا (@chiara.nou) στις

Living
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί πολλά μη διαβητικά άτομα φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ