5 φαινομενικά αθώα μικροπράγματα που σας κάνουν αντιπαθείς, χωρίς να το καταλαβαίνετε

1

Τσεκάρετε συνέχεια το κινητό...

 

 

Είναι γεγονός: μεταξύ φίλων, καλών γνωστών, στενών συνεργατών (ή ακόμη καλύτερα μπροστά στον σύντροφο ή τους γονείς) δεν χρειάζεται να υποκρίνεστε. Η αποδοχή τους είναι δεδομένη, σας αγαπούν, σας εμπιστεύονται και είναι δίπλα σας γι’ αυτό που είστε. Και πάλι, όμως, αυτού του είδους η χαλαρότητα, η έλλειψη επιτήδευσης, οι ανυπόκριτες κουβέντες κάποτε μπορούν να περάσουν το λάθος μήνυμα, καθώς όλοι κάποτε υποκύπτουν σε αθώες μικρές εκπτώσεις στη συμπεριφορά τους: στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, στην καλύτερη να σας κάνουν απλώς αντιπαθείς.

Να, 5 από αυτές που συνήθως δημιουργούν παρεξηγήσεις, χωρίς λόγο:

1.

Είστε παραπάνω έντονοι απ’ όσο πρέπει. Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν τις παθιασμένες προσωπικότητες, αυτές που σφύζουν από ζωή και αποφασιστικότητα. Είστε καλύτεροι ομιλητές και το ξέρετε, είστε η ψυχή της παρέας και αυτό είναι ωραίο, κάποτε, όμως, είστε πιο έντονοι απ’ όσο αντέχει το εργασιακό και ευρύτερο περιβάλλον σας. Το πάθος στη φωνή, στις κινήσεις, στις αποφάσεις, έχει γοητεία, όταν δεν πιέζει, δεν αγχώνει, δεν καταλήγει ενοχλητικό για τους άλλους. Στα σοβαρά ζητήματα, αυτό το πάθος και η επιμονή μπορεί να τινάξει στον αέρα συνεργασίες, φιλίες, δεσμούς.

2.

Είστε μονίμως ταπεινοί, από θέση. Υπάρχει μία πρακτική στις ανθρώπινες συναλλαγές, που ονομάζεται «ταπεινή κομπορρημοσύνη». Χαρακτηρίζει εκείνο το είδος των ανθρώπων, που υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τη μετριοφροσύνη τους, επιχειρώντας πρακτικά να αναδείξουν την υπεροχή τους. Κάποτε συμβαίνει αβίαστα. Ωστόσο, όταν γίνεται επιτηδευμένα, απλώς εκνευρίζει τους γύρω. Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι συμβάλλατε σε μια επιτυχία. Δεν είναι έπαρση. Το αντίθετο βάζει σε υποψίες για τα πραγματικά σας κίνητρα στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την αυτοεκτίμηση σας στην καλύτερη.

  

3.

Τσεκάρετε συνεχώς το κινητό σας. Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σας και σας μιλούν θέλουν την προσοχή σας. Δεν το κάνετε επίτηδες, είναι κομμάτι της εποχής. Όμως, κανείς δεν θέλει στο τραπέζι – της σύσκεψης ή το οικογενειακό – κάποιον που βρίσκεται «αλλού». Αν δεν είναι αδιαφορία ή απίστευτη βαρεμάρα, είναι έλλειψη προσοχής και δηλώνει αγένεια. Κλείστε το για λίγο ή έστω βάλτε το στην τσέπη. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για τσεκάρισμα του timeline σας.

4.

Είστε στενόμυαλοι. Και συνήθως κακοί ακροατές. Με ό,τι δεν συμφωνείτε, απλώς δεν το ανέχεστε και δυστυχώς φαίνεται. Εννοείται ότι μπορείτε να διατηρείτε την άποψη σας, δεν χρειάζεται, ωστόσο, να απορρίπτετε τις ιδέες που είναι πολύ extreme για τα δικά σας δεδομένα. Το να ακούμε προσεκτικά τους άλλους δεν είναι μόνο μέρος της διαδικασίας που επικοινωνούμε με τους άλλους, αλλά κι εκείνης που μαρτυρά τη συνεχή ωρίμανση και εξέλιξη μας. Μόνο ένας (κακομαθημένος) έφηβος δεν ακούει κανέναν, αντιδρά με κάποια περιφρόνηση και εμμένει σθεναρά στις απόψεις τους ακόμη κι αν είναι λάθος.

5.

Κάνετε επίδειξη γνωριμιών. Εκείνος είναι φίλος σας, ο άλλος υπήρξε συνεργάτης σας, με τον τάδε ήσασταν συμφοιτητές και ο δείνα είναι follower σας στο Instagram. Τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και στις απλές παρέες κάποιος που γνωρίζει κόσμο, είναι και ο ίδιος μια σπουδαία γνωριμία. Ωστόσο, κάποιος που όντως διατηρεί τέτοιου είδους επαφές, δεν χρειάζεται να κομπάζει γι’ αυτές. Ένας άνθρωπος που ρίχνει ονόματα στο τραπέζι, πολύ σύντομα μπορεί να γίνει αντιπαθής ή να δημιουργήσει σοβαρές υπόνοιες για την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του. Γνωρίζει όσους αναφέρει ή απλώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των άλλων;

Με στοιχεία από το Inc. com

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Υγεία & Σώμα / Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών το περνάμε στην παραλία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής αλλά και πώς να προλαμβάνουμε τα θαλάσσια ατυχήματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πόσο νερό χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ψυχή & Σώμα / «8 ποτήρια την ημέρα»: Πόσο νερό πραγματικά χρειαζόμαστε;

Η Μερόπη Κοκκίνη συνομιλεί με τη διατροφολόγο Άννα Γαβριέλη για όσα ισχύουν – και δεν ισχύουν – γύρω από την ενυδάτωση, διαλύοντας διαδεδομένους μύθους και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τον οργανισμό μας, χωρίς υπερβολές ή παρανοήσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

The Upfront Initiative / Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

«Για πολύ μεγάλο διάστημα, τα αυτιστικά άτομα δεν είχαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία. Αν μπορώ να πω ότι πέτυχα κάτι μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι προσπάθησα να τους δώσω φωνή και να τα παρουσιάσω με την ανθρωπιά που τόσο συχνά τους στερεί η κοινωνία».
ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια