Tomoe:δημιουργική γιαπωνέζικη κουζίνα

Tomoe:δημιουργική γιαπωνέζικη κουζίνα Facebook Twitter
Τuna Τataki
0

Στο σχετικά φρέσκο Tomoe στην Κηφισιά την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο γνωστός σεφ Χρόνης Δαμαλάς και η ομάδα του. Νέα πιάτα έχουν προστεθεί στον κατάλογο, που στόχο έχουν να κάνουν συναρπαστική την εμπειρία της γιαπωνέζικης κουζίνας. Στο παιχνίδι της γεύσης θα σας βάλουν όμορφα τα ceviche, με απολαυστικά θαλασσινά μαριναρισμένα σε λάιμ με τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο. Ακονίστε τα τσοπ-στικς για τη συνέχεια, με το καινούργιο πιάτο, το Τuna Τataki (€16), όπου ο ελαφρά ψημένος τόνος συνδυάζεται με καπνιστή μελιτζάνα, χέλι και ντομάτα. Εντυπωσιάζει η ισορροπία γεύσεων. Ευχάριστη και δροσερή αποδεικνύεται η σαλάτα Κani με ψίχα από βασιλικό καβούρι, noodles και μαριναρισμένα φύκια. Στο ολοκαίνουργιο πιάτο Βuta (€18), το μαστόρικα φτιαγμένο τραγανό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτα, ενισχυμένο με σόγια και τζίντζερ, μας άρεσε. Στο πνεύμα της άνοιξης είναι τα Harumaki (€19), ανοιξιάτικα ρολά που τρώγονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωραία και ταιριαστή η πινελιά με τσίλι και χυμό γιούζου στις γυαλιστερές Κai (€12). Φυσικά, υπάρχει πάντα η κλασική επιλογή του σούσι: shasimi, nigiri και rolls που συνοδεύονται με ιδιαίτερα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αχιλλέας Καραουλάνης. Γλυκό φινάλε με ένα ενδιαφέρον και ανάλαφρο γλυκό, το Νamelaka (€9), που συνδυάζει λευκή σοκολάτα με φρέσκες φράουλες, μπισκότο αμυγδάλου και κουμκουάτ. Στο Tomoe απολαμβάνεις, εκτός από το φαγητό, και το περιβάλλον ηρεμίας και ενεργειακής ισορροπίας, με τους άνετους καναπέδες, το εντυπωσιακό ενυδρείο και τον ήχο του τρεχούμενου νερού που σε χαλαρώνει. Οι άνθρωποι του Tomoe θέλουν η γιαπωνέζικη κουζίνα να είναι προσιτή σε όλους κι έτσι προτείνουν ένα ξεχωριστό μενού γνωριμίας 4 πιάτων με 24ευρώ.

Tomoe:δημιουργική γιαπωνέζικη κουζίνα Facebook Twitter

☛ Τomoe, Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 8013553

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ