Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο.
0

Εχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival ανοίγει τις πύλες του 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έτοιμο να υποδεχτεί τους επαγγελματίες της καφεστίασης αλλά και τους εραστές του καλού καφέ! Η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο! Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή θα παρουσιαστούν εκεί, ενώ το ανανεωμένο, πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι διαγωνισμοί και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις εγγυώνται ότι το φετινό φεστιβάλ θα αφήσει εποχή!


Το Athens Coffee Festival θα υποδέχεται τους φίλους του καφέ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ την Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ της Τρίτης. Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 5 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί της οδού Ιάκχου, δίπλα στον σταθμό του μετρό «Κεραμεικός», ενώ η είσοδος για τους επαγγελματίες της καφεστίασης είναι δωρεάν.

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή σκηνή του καφέ.


Η κορυφαία συνάντηση για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή σκηνή του καφέ.


85 ώρες με σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις!

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Coffee Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 85 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Στο Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τους λάτρεις του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Innovathens. Στο Lab, τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10 θα απευθύνονται καθαρά στους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ και έχουν ως στόχο να τους προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση και συμβουλές γύρω από το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik). Στο Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ απ' όλες τις καφεπαραγωγούς χώρες, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D7.

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο!


2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο SCA Greece θα οργανώσει το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting (δηλαδή καβουρδίσματος του καφέ) με τη συμμετοχή 15 διαγωνιζόμενων απ' όλη την Ελλάδα. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting.


Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα δώσουν το «παρών»

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, η οποία θα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα υποδέχεται από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ live ραδιοφωνικές εκπομπές, δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJs, καθώς και αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα. Ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, ο Σπύρος Παγιατάκης, ο Μύρωνας Στρατής (29/9) και το συγκρότημα 1550 (30/1) θα είναι εκεί. Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης γύρω από τον καφέ με πλούσια δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ.


Με την αιγίδα του SCA Greece

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation. Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι το γάλα Barista's Gold και Official Media Partner το επαγγελματικό περιοδικό «Snack & Coffee».

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Coffee Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 85 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Info:

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenscoffeefestival.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ