Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter
1

Οι Έλληνες ανέκαθεν αγαπούσαν την Ταϊλάνδη και το φαγητό της, αν και πολλές φορές στο παρελθόν παραπλανήθηκαν γευστικά με πιάτα που θύμιζαν την εξωτική Ταϊλάνδη, αλλά δεν κατάφερναν να την αποδώσουν σωστά.

Το Thai Zab ήρθε για να κάνει τις σωστές συστάσεις στο ελληνικό κοινό και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι, τον Ιούλιο του 2018 το Thai Zab άνοιξε τις πόρτες του και ο Ταϊλανδός σεφ Den Simla πήρε τη θέση του στην κουζίνα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Στόχος του Den ήταν να επικοινωνήσει το ταϊλανδέζικο φαγητό, τη γνήσια κουλτούρα μιας χώρας που αγαπάει τις spicy γεύσεις αλλά και τις σχέσεις των ανθρώπων όταν αυτές αναπτύσσονται γύρω από ένα τραπέζι. Γι αυτό και ο προσδιορισμός Thai-verna, που ενώνει τις μεσογειακές με τις ασιατικές συνήθειες.


Όταν επισκεφτήκαμε το Thai Zab ήταν μια όμορφη μέρα, με το φως να λούζει όλο το μαγαζί. Η διακόσμηση ήταν ακόμα καλύτερη απ' αυτήν που φανταζόμασταν γιατί δεν είχε καμιά επιτήδευση και καμιά διάθεση να σε σπρώξει προς την Ασία, μόνο να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει να υποδεχτείς σωστά το γεύμα σου.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ξύλινο πάτωμα σε συνδυασμό με την ξύλινη στέγη έκαναν ένα υπέροχο εφέ, τα παράθυρα κεντραριζόντουσαν σωστά, το μπαρ βρισκόταν στη σωστή θέση και τα τραπεζάκια ήταν λιτά, κομψά και τοποθετημένα έτσι ώστε οι θαμώνες να νιώθουν άνετα στον χώρο.

Αργότερα, όταν το μαγαζί φωτίστηκε, το αποτέλεσμα έγινε ακόμα πιο ελκυστικό. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η μουσική, άλλοτε με σάουντρακ, άλλοτε με τζαζ κι άλλοτε με ασιατικά κομμάτια που σε γλυκαίνουν και σε παρασύρουν σε ένα μικρό ταξίδι στον τόπο καταγωγής της κουζίνας που θα γευτείς.


Όλα τα πιάτα προετοιμάζονται και παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας για να είναι τόσο φρέσκα, όσο ακριβώς θα ήθελες. Αν υπάρχει κάποια αναμονή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δεν μπορείς να μην περιμένεις λίγο αν θέλεις να γευτείς κάτι που ο σεφ επιμελείται με αγάπη και μεράκι μόνο για σένα.

Και ο Den Simla φροντίζει κάθε πιάτο με απίστευτη προσοχή. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες και το ίδιο συμβαίνει με το 80% των noodles, του ρυζιού ή του σίτου που σερβίρονται.

Οι συνταγές είναι απόλυτα αυθεντικές. Αυτό είναι το πρώτο που καταλαβαίνεις και αγαπάς στο Thai Zab. Το μενού έχει δημιουργηθεί όχι για να φλυαρήσει ούτε για να παραπλανήσει, αλλά για να δώσει την τέλεια απόλαυση μιας κουζίνας με μεγάλη ιστορία.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί Ταϊλανδοί το επισκέπτονται για να έχουν τη χαρά να δοκιμάσουν κάτι που θα τους μεταφέρει νοερά στην πατρίδα τους.


Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του μαγαζιού είναι το προσωπικό. Ενημερωμένο και φιλόξενο, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά τα πιάτα σου και θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξέρεις με ακρίβεια τι τρως και πώς είναι μαγειρεμένο.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Επίσης, θα σε καθοδηγήσει σωστά για να επιλέξεις την ένταση του κάθε πιάτου. Η ασιατική κουζίνα είναι αρκετά spicy, αλλά εδώ μπορείς εσύ να επιλέξεις τη δύναμη του κάθε πιάτου.


Ό,τι μας έφερε ο Den ήταν πραγματικά υπέροχο. Η Tom Kha σούπα, ονειρεμένη και σερβιρισμένη με τον σωστό τρόπο. Τα αρώματα του lemongrass και της καλάνγκα, μοναδικά. Η γεύση, ισορροπημένη και πλούσια.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ίδιο συνέβη και με τα ορεκτικά. Τα ρολά Thai Zab από λεπτά noodles ρυζιού, αέρινα και μαγικά. Η σάλτσα, μεστή και μυρωδάτη. Φρέσκα και υπέροχα όλα. Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ώρες κάθε μαγικό πιάτο που πέρασε από μπροστά μας, αλλά δεν θα είχε νόημα, γιατί μεγαλύτερη σημασία είχε πως καθετί που γευόμασταν άφηνε μια υπέροχη επίγευση.

Τα πιάτα, αν και πλούσια, ήταν έτσι μαγειρεμένα ώστε να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλές, διαφορετικές γεύσεις, χωρίς να βαραίνει το στομάχι του ή να του προκαλείται γευστική σύγχυση.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το Larb, οπωσδήποτε να πάρετε ένα πιάτο με κάρι, όπως το massaman, και μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το Miang Pla, το ψητό λαβράκι με noodles ρυζιού που συνοδεύεται από φανταστική σάλτσα φιστίκι.


Στη διάθεσή σας υπάρχουν, ακόμα, επίλεκτες ετικέτες ελληνικών κρασιών που εγγυημένα ταιριάζουν με τις γεύσεις της Ταϊλάνδης, καθώς και κοκτέιλ, αφού καθημερινά λειτουργεί στον χώρο το μπαρ, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε κάτι γρήγορο, εάν δεν έχετε διάθεση για ένα μεγαλύτερο γεύμα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Για το Thai Zab θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να περιγράψει σωστά την εμπειρία αλλά και τα καλά vibes του χώρου.

Αληθινός κύριος και γεμάτος πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, ο Den είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτείς άμεσα. Εξάλλου, θα γνωρίσεις και τον ίδιο από κοντά, αφού συνηθίζει να βγαίνει στη σάλα, να μιλάει με τους πελάτες, να μοιράζεται τις γνώσεις του και να ακούει προσεκτικά τη γνώμη τους.

Λίγη Ταϊλάνδη έλειπε από την Αθήνα και το Γκάζι τής ταιριάζει απίστευτα.

Info

Thai Zab

Δεκελέων 22, Κεραμεικός, 211 1115486 

www.thaizab.gr

FΒ: @thaizab.gr, instagram: thai.zab.athens

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

1 σχόλια