Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο Taste of Athens συμμετέχουν κορυφαίοι σεφ, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους
0

Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ του πλανήτη που διοργανώνεται σε περισσότερες από 20 μητροπόλεις-γαστρονομικούς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, απ' όπου ξεκίνησε, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Χονγκ-Κονγκ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να εγκαινιάσει την ελληνική του εκδοχή στο καταλληλότερο σημείο της πόλης.


Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (μεταξύ των οποίων και κάποια βραβευμένα με αστέρια Michelin) που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές.


Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε γεύσεις από τη Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, τη Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο του εγχείρημα, το μπιστρό Bites & Wine, σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezené του Άρη Βεζενέ και τη νέα του πρόταση, τη γιαπωνέζικη παμπ «Birdman», σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο.


Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει, όμως, το πρώτο Taste of Athens δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα events θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση, με βασικό το Taste Theatre, ένα ειδικά διαμορφωμένο stage όπου ο σεφ του Nolan και κριτής του ελληνικού «Masterchef» Σωτήρης Κοντιζάς θα υποδεχτεί στη σκηνή σημαντικά ονόματα της διεθνούς και ελληνικής γαστρονομίας, όπως ο διάσημος Ελληνοαυστραλός George Calombaris, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Pascal Aussignac, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με τη Σπονδή Γάλλος Arnaud Bignon, ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που αναδείχτηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στον φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino «Υoung Chef 2018», ο δραστήριος Ανδρέας Λαγός, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ντίνα Νικολάου, ο αγαπητός Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του δημοφιλούς αθηναϊκού street food εστιατορίου Feyrouz.


Φυσικά, το Taste of Athens δεν θα μπορούσε να παραλείψει από τους κύκλους του την κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης βραβευμένοι Έλληνες bartenders (όπως οι νικητές του ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας) θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες και μυώντας το κοινό στην τέχνη τους.


Ειδικά DJ sets, περιηγήσεις στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών, δραστηριότητες για παιδιά και ένα VIP lounge ολοκληρώνουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία.

Info

Taste of Athens

27-30/9

Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)

Κανονικό Εισιτήριο: €15

VIP Εισιτήριο: €45

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δύο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, εκτός της αγοράς εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για πληρωμή και με μετρητά.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ