Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Κασσιανή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

0

Οι σοκολατερί του κέντρου: Κάθε μαγαζί που πουλάει σοκολάτες και γλυκά στο κέντρο της Αθήνας διαθέτει στη συλλογή του κάτι σε σχήμα καρδιάς.

Μια πρώτη στάση στο Αριστοκρατικόν (Βουλής 7) για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς (με σοκολάτα bitter, γάλακτος και λευκή), ενώ ακριβώς απέναντι, στην Καραγεώργη Σερβίας, τόσο στο Le Chocolat (Βουλής 14) και όσο στο Leonidas (Κ. Σερβίας 7), θα βρείτε αντίστοιχης ποιότητας σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, τυλιγμένα σε κόκκινο μεταλλικό χαρτί για επιπλέον εφέ.

Για τους λιγότερο κλασικούς, οι καραμέλες σε σχήμα καρδιάς που θα βρείτε σε μαγαζιά όπως ο Ματσούκας (σε όλο το κέντρο) είναι πολύ όμορφες. Marshmallows, ζελεδάκια, γκοφρέτες, γεμιστές καρδιές και ό,τι άλλο φανταστείς υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες και λογικές τιμές.

❤ ❤ ❤


Στο Sweet Alchemy του Στέλιου Παρλιάρου (Ηροδότου 24, Κολωνάκι) θα βρεις το πιο classy γλυκό γι' αυτήν τη γιορτή αλλά και δεκάδες διαφορετικά είδη σοκολάτας και γλυκών που ταιριάζουν στην περίσταση.

Η τούρτα-καρδιά στο φινετσάτο κολωνακιώτικο ζαχαροπλαστείο είναι ένα κατακόκκινο κατασκεύασμα από λευκή σοκολάτα ψεκασμένη με σπρέι κακάο, γεμιστή με σοκολάτα Caraibe (66% κακάο), πραλίνα φουντουκιού και μαλακό μπισκότο σοκολάτας (70% κακά), και γαρνιρισμένη με ένα δραματικό και απόλυτα ρομαντικό κόκκινο ζαχαρένιο τριαντάφυλλο. Ένα αριστούργημα που θα σε ταξιδέψει απευθείας στα μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης.

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Sweet Alchemy

❤ ❤ ❤

Μαγευτήκαμε από την Κασσιανή (Βενιζέλου Ελευθερίου 129 & Ανατολικής Ρωμυλίας, Πετρούπολη) σε προηγούμενο ρεπορτάζ της LiFO, αλλά αυτό που ετοιμάζεται στο ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Οικονομίδη στην Πετρούπολη είναι, εκτός από νόστιμο, και χάρμα οφθαλμών.

Αυτό το σύννεφο από σαντιγί, πέρλες και κόκκινες καρδιές είναι ένα πολύ δελεαστικό γλυκό με μπισκότο βουτύρου, biscuit αμυγδάλου, κρέμα φράουλα, μους λευκή σοκολάτα - βανίλια και επικάλυψη κουβερτούρα, φράουλα και αμύγδαλα.

❤ ❤ ❤


Η αγαπημένη μας Μέλισσα στο Περιστέρι (Eθνάρχου Μακαρίου 43) κάνει θαύματα με τη σοκολάτα, αλλά δεν σταματάει εκεί. Υπέροχες οι καρδιές από πικρή σοκολάτα σε συνδυασμό με άλλες γεύσεις, αριστοτεχνικά φτιαγμένες, σαν μικρά κοσμήματα.

Μαγευτικά και τα παστάκια σε σχήμα καρδιάς που μοιάζουν με μαξιλαράκια. Απαλή μους από φράουλα με μασκαρπόνε και μους από φυσική βανίλια πάνω σε μπισκότο κραμπλ και απαλή μους από καραμελωμένη κρέμα, επίσης πάνω σε μπισκότο κραμπλ. Αυτές είναι οι γεύσεις τους. Αξίζει ένα μικρό ταξίδι μέχρι τη Μέλισσα γι' αυτά τα κοσμήματα!

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Μέλισσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

                                                                                              ❤ ❤ ❤

Στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino (Μητροπόλεως 80), θα βρείτε υπέροχες γλυκές προτάσεις στην πιο love εκδοχή τους, όλες φτιαγμένες αποκλειστικά για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου!

Οι chef patissiers έχουν δώσει σχήμα καρδιάς σε τούρτες, πάστες, κέικ, μπισκότα, σοκολατάκια και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό.

Για όσους από εσάς είστε λίγο πιο τολμηροί και θέλετε να μοιραστείτε με το ταίρι σας μια πιο ιδιαίτερη δημιουργία, σας περιμένουν δύο υπέροχες προτάσεις, πιστές στο κόκκινο χρώμα που απαιτεί η μέρα: Πανακότα μαστίχας με φρέσκο ρόδι & πανακότα με κόκκινο κρασί & φρούτα του δάσους.

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Mέλισσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Le Chocolat. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Ματσούκας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
|article_full_no_portrait|
|article_full_no_portrait|
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ