Τα 9 juice bars που πρέπει να ξέρεις στην Αθήνα

Τα 9 juice bars που πρέπει να ξέρεις στην Αθήνα Facebook Twitter
H νέα healthy τάση της πόλης! Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
0

Τα 9 juice bars που πρέπει να ξέρεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

Χυμοποιείο


Μια κοινωνική-συνεργατική επιχείρηση (μια κολεκτίβα εργασίας) που προσφέρει φυσικούς χυμούς από ντόπια φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής (εκτός από τις μπανάνες και τον ανανά, που προέρχονται από την Κόστα Ρίκα) σε πολύ χαμηλές τιμές.

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι, 210 3254186

 

Vitamin Point


Ένα «σημείο βιταμίνης» που θα προσφέρει φρεσκοστυμμένους χυμούς (πορτοκάλι, καρότο, μήλο, αχλάδι, μανταρίνι, ντομάτα) που φτιάχνονται από ελληνικά φρούτα εποχής, τα οποία έρχονται κατευθείαν από τα κτήματα όπου καλλιεργούνται.

Σταδίου 10, Σύνταγμα, 210 3222030

 

Fresh Juice bar

Τα 9 juice bars που πρέπει να ξέρεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

Θα βρείτε χυμούς που ξεκινούν από €0,80 (φυσικός χυμός πορτοκάλι), λεμονάδα με μέντα, φυσικό χυμό πορτοκάλι με δύο ακόμη φρούτα της επιλογής σας (π.χ. μήλο, καρότο) ή χυμούς με τρία φρούτα εποχής και πιο σπέσιαλ προτάσεις.

Περικλέους 24, Σύνταγμα, 211 4113865

Fontana

Το Fontana είναι γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία σε υπερτροφές και βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε μέσα σε τσάι, αφεψήματα και θρεπτικά, κρύα ή ζεστά ροφήματα. Εξειδικεύεται και στους δυναμωτικούς χυμούς.

Ερμού & Αιόλου 17, 210 3254112

Pure Juice bar

Το μενού αποτελείται από ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς, λαχταριστά smoothies φρούτων με την προσθήκη υπερτροφών για επιπλέον τόνωση του οργανισμού σας και υγιεινά σνακ.

Σίνα 21, Κολωνάκι, 213 0363671

Froots Juice Bar

Φρέσκοι χυμοί για ενέργεια, για τη λίμπιντο και κατά του άγχους, σάλτσες και αμυγδαλόγαλα δικής τους παραγωγής, γρανίτες και, φυσικά, smoothies και υγιεινά σνακ.

Αθανασίου Διάκου 6 & Πορίνου, Ακρόπολη, 210 9222234

 

Τα 9 juice bars που πρέπει να ξέρεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

Το Βαζάκι

Προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά με χυμούς από βιολογικά φρούτα, λαχανικά και γάλα αμυγδάλου (χωρίς λακτόζη, χαμηλό σε λιπαρά), τα οποία παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 6800067

Frutteria

Tα φρούτα συνοδεύουν τα λαχανικά σε απίστευτους συνδυασμούς και επειδή είναι πιο μυρωδάτα και γευστικά όταν είναι η εποχή τους, στη frutteria χρησιμοποιούν πάντα εποχικά υλικά.

Φρυνίχου 18, Πλάκα, 210 3254152

Nova Gea

Όλοι οι χυμοί είναι 100% φυσικοί, χωρίς καθόλου πρόσθετα ή συντηρητικά. Οι συνδυασμοί που χρησιμοποιούν είναι ειδικά μελετημένοι για να προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα έχουν υπέροχη υφή και γεύση. Ειδικά τα smoothies μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ολόκληρο γεύμα.

Βύρωνος 6 & Βάκχου, Πλάκα, 211 4017427

 

Τα 9 juice bars που πρέπει να ξέρεις στην Αθήνα Facebook Twitter

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ