Στο Sale & Pepe

Στο Sale & Pepe Facebook Twitter
0
Στο Sale & Pepe Facebook Twitter
Kαπνισμένο σε τρία είδη ξύλου φρέσκο καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και μαριναρισμένο με βότανα, που την παιχνιδιάρικη πινελιά στο πιάτο χάριζε η σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και συνόδευαν κύβοι παντζαριού.

Βρεθήκαμε στη σάλα του Sale & Pepe με την ιταλική αύρα για να γνωρίσουμε τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη που κάθε Τρίτη μαγειρεύει με τέχνη και φαντασία πιάτα της κεντρικής Ιταλίας. « Η κοινή αγάπη μας για τις τρούφες μάς οδήγησε να συνεργαστούμε χαλαρά μια μέρα την εβδομάδα, με ένα μενού 4 πιάτων που ετοιμάζει ο Πάνος κι εγώ συνδυάζω με κρασιά», λέει ο Ιβάν Οταβιάνι και προσθέτει: «Μου αρέσει να γίνεται συζήτηση με κάθε πελάτη για τα πιάτα που γεύεται. Με ενδιαφέρει η γνώμη του». Και η αλήθεια είναι ότι το φαγητό που δοκιμάσαμε από τα χέρια του νεαρού σεφ μάς πρόσφερε μια υπέροχη αλληλουχία γεύσεων.

Για πρώτο πιάτο γευθήκαμε μια βελούδινη σούπα από λευκά φασόλια, αρωματισμένη με φρέσκο θυμάρι και «αέρα» από porcini, maltagliati με φρέσκα βότανα, τηγανητή μοσχαρίσια ουρά και τραγανό chorizo με μυρώνια. Απολαυστικό πιάτο που συνόδευσε το αφρώδες κρασί Karanika Brut Prestige από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ξινόμαυρο. Ακολούθησε το όμορφα καπνισμένο σε τρία είδη ξύλου φρέσκο καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και μαριναρισμένο με βότανα, που την παιχνιδιάρικη πινελιά στο πιάτο χάριζε η σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και συνόδευαν κύβοι παντζαριού. Ο οινικός συνοδός από 2012 Crozes Hermitage Yannick Alleno & Michel Chapoutier στάθηκε εξαιρετικά δίπλα στο πιάτο. Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης αγαπά στην κουζίνα του «τα βότανα και τα μπαχαρικά, που η καλή ισορροπία τους αναδεικνύει τη γεύση». Του λόγου το αληθές διαπιστώνεις στη χοιρινή καπνιστή porchetta με βανίλια και κάρδαμο, μαγειρεμένη σε κενό για 24 ώρες, με τσιπς από τραγανή πέτσα, σάλτσα από κρασί Sangiovese και espresso και δίπλα ανάλαφρο πουρέ σελινόρριζας που απογείωνε το άρωμα από λευκή τρούφα της Άλμπα. Ένα κρασί Sangiovese Cepparello Isole e Olena του 2000 τού έκανε τέλεια συντροφιά. Γλυκός επίλογος με φίνα κρέμα ζεστής ζαμπαγιόν από γλυκό κρασί Σάμος Grand Cru σε καραμελωμένη σφολιάτα με παγωτό πικρής σοκολάτας που συνόδευε, τι άλλο, το Σάμος Grand Cru 2002. Ευφάνταστες οι προσεγγίσεις του σεφ, που σε κερδίζει με τις φίνες και καλοδουλεμένες γεύσεις σε ένα μενού που στοιχίζει 45 ευρώ.

Στο Sale & Pepe Facebook Twitter

☛ Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, 210 7234102

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM