Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
O σεφ Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης της Cookoovaya, καθώς και των Τραβόλτα, Basegrill και Hoocut. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Το φαγητό είναι μια γιορτή και στην Cookoovaya αυτή η φιλοσοφία διαπερνά όλη τη γευστική εμπειρία που θα βιώσεις από την πρώτη στιγμή και θα σε συνοδεύει ώρες μετά. Γιατί η απόλαυση είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται διαμέσου του φαγητού, γι' αυτό είναι ουσιαστική. Eπ' αυτών και άλλων «σοφών» συμπερασμάτων μάς μιλά ο σεφ Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης της Cookoovaya, καθώς και των Τραβόλτα, Basegrill και Hoocut. Χρειάζονται άλλες συστάσεις;

— Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ορίζουν μια «σοφή» κουζίνα;

Σοφή είναι η κουζίνα που χρησιμοποιεί τα υλικά στην εποχή τους. Φροντίζει να είναι άριστης ποιότητας και, βέβαια, τα διαχειρίζεται με τρόπο που υπαγορεύεται καθολικά από τη φύση. Μια σοφή κουζίνα όμως φροντίζει να ικανοποιεί την απόλαυση και τη γεύση εξίσου με τη θρέψη. Δηλαδή να μη δίνει πιάτα μόνο νόστιμα αλλά και ωφέλιμα για τον οργανισμό μας.


— Ποια είναι η φιλοσοφία της γευστικής εμπειρίας στην Cookοοvaya;

Πρωταγωνιστής στην Cookoovaya δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και η συνολική απόλαυση του φαγητού, δηλαδή η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Η Cookoovaya δεν απαιτεί οδηγίες λειτουργίας. Ο καθένας τη ζει όπως επιθυμεί. Η φιλοσοφία της θέλει τα πιάτα να μοιράζονται στην παρέα. Να δοκιμάζεις, να γεύεσαι, να απολαμβάνεις.

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
Πρωταγωνιστής στην Cookoovaya δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και η συνολική απόλαυση του φαγητού. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


— Πόσο δύσκολο είναι το πρότζεκτ της ανοιχτής κουζίνας; Τι είναι εκείνο που προσθέτει στην εμπειρία του πελάτη;

Για εμάς δεν είναι δύσκολο. Ένας μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, ό,τι θα έκανε σε μια κλειστή, υπόγεια κουζίνα, θα το κάνει και σε μια ανοιχτή. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά έγκειται σε αυτό που δίνει στον πελάτη. Από τη μια δημιουργεί μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και από την άλλη οι άνθρωποι που δουλεύουν σε μια τέτοια κουζίνα είναι περισσότερο χαρούμενοι και δημιουργικοί, ως εκ τούτου ο πελάτης απολαμβάνει κάτι καλύτερο.


— Τι μενού θα προτείνατε σε κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά τον χώρο σας;

Αφού τον καλωσορίσουμε και τον υποδεχτούμε στον χώρο μας, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μαζί του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο. Αυτό σημαίνει ότι η Cookoovaya προσαρμόζεται στις ανάγκες και στη σχέση που δημιουργείται εκείνη την ώρα με τους πελάτες της. Το ζητούμενο για εμάς είναι να προσφέρουμε απόλαυση, που για τον καθέναν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Μάλιστα, είμαστε διατεθειμένοι να του την προσφέρουμε, γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτό ακριβώς είναι η φιλοξενία: ευελιξία, διάθεση και νοιάξιμο.


— Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό;

Το φρέσκο.

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
Ένας μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, ό,τι θα έκανε σε μια κλειστή, υπόγεια κουζίνα, θα το κάνει και σε μια ανοιχτή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Cookoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, 210 7235 005

FΒ: Cookoovaya, Instagram: cookoovaya

www.cookoovaya.gr

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ