Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
O σεφ Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης της Cookoovaya, καθώς και των Τραβόλτα, Basegrill και Hoocut. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Το φαγητό είναι μια γιορτή και στην Cookoovaya αυτή η φιλοσοφία διαπερνά όλη τη γευστική εμπειρία που θα βιώσεις από την πρώτη στιγμή και θα σε συνοδεύει ώρες μετά. Γιατί η απόλαυση είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται διαμέσου του φαγητού, γι' αυτό είναι ουσιαστική. Eπ' αυτών και άλλων «σοφών» συμπερασμάτων μάς μιλά ο σεφ Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης της Cookoovaya, καθώς και των Τραβόλτα, Basegrill και Hoocut. Χρειάζονται άλλες συστάσεις;

— Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ορίζουν μια «σοφή» κουζίνα;

Σοφή είναι η κουζίνα που χρησιμοποιεί τα υλικά στην εποχή τους. Φροντίζει να είναι άριστης ποιότητας και, βέβαια, τα διαχειρίζεται με τρόπο που υπαγορεύεται καθολικά από τη φύση. Μια σοφή κουζίνα όμως φροντίζει να ικανοποιεί την απόλαυση και τη γεύση εξίσου με τη θρέψη. Δηλαδή να μη δίνει πιάτα μόνο νόστιμα αλλά και ωφέλιμα για τον οργανισμό μας.


— Ποια είναι η φιλοσοφία της γευστικής εμπειρίας στην Cookοοvaya;

Πρωταγωνιστής στην Cookoovaya δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και η συνολική απόλαυση του φαγητού, δηλαδή η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Η Cookoovaya δεν απαιτεί οδηγίες λειτουργίας. Ο καθένας τη ζει όπως επιθυμεί. Η φιλοσοφία της θέλει τα πιάτα να μοιράζονται στην παρέα. Να δοκιμάζεις, να γεύεσαι, να απολαμβάνεις.

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
Πρωταγωνιστής στην Cookoovaya δεν είναι μόνο η γεύση αλλά και η συνολική απόλαυση του φαγητού. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


— Πόσο δύσκολο είναι το πρότζεκτ της ανοιχτής κουζίνας; Τι είναι εκείνο που προσθέτει στην εμπειρία του πελάτη;

Για εμάς δεν είναι δύσκολο. Ένας μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, ό,τι θα έκανε σε μια κλειστή, υπόγεια κουζίνα, θα το κάνει και σε μια ανοιχτή. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά έγκειται σε αυτό που δίνει στον πελάτη. Από τη μια δημιουργεί μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και από την άλλη οι άνθρωποι που δουλεύουν σε μια τέτοια κουζίνα είναι περισσότερο χαρούμενοι και δημιουργικοί, ως εκ τούτου ο πελάτης απολαμβάνει κάτι καλύτερο.


— Τι μενού θα προτείνατε σε κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά τον χώρο σας;

Αφού τον καλωσορίσουμε και τον υποδεχτούμε στον χώρο μας, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μαζί του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο. Αυτό σημαίνει ότι η Cookoovaya προσαρμόζεται στις ανάγκες και στη σχέση που δημιουργείται εκείνη την ώρα με τους πελάτες της. Το ζητούμενο για εμάς είναι να προσφέρουμε απόλαυση, που για τον καθέναν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Μάλιστα, είμαστε διατεθειμένοι να του την προσφέρουμε, γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτό ακριβώς είναι η φιλοξενία: ευελιξία, διάθεση και νοιάξιμο.


— Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό;

Το φρέσκο.

Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση Facebook Twitter
Ένας μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, ό,τι θα έκανε σε μια κλειστή, υπόγεια κουζίνα, θα το κάνει και σε μια ανοιχτή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Cookoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, 210 7235 005

FΒ: Cookoovaya, Instagram: cookoovaya

www.cookoovaya.gr

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ