Σεφ, ετών 13

Facebook Twitter
0

Ενώ οι συνομήλικοί του παίζουν ποδόσφαιρο, ο Flynn McGarry ετοιμάζει το μενού του Eureka, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του και λειτουργεί μια φορά το μήνα.

Από τότε που ήταν δέκα χρονών ο McGarry ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Ξεκίνησε να προπονείται μόνος του, μετά άρχισε να μαγειρεύει για τη μητέρα του και τους φίλους της. Μετά αγόρασε το βιβλίο του French Laundry, ενός από τα πιο πρωτοποριακά εστιατόρια της Αμερικής και μετά το βιβλίο του Grant Achatz. Τα υλικά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ακριβά και δυσεύρετα και η μητέρα του χρεώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί μια επαγγελματική κουζίνα στο δωμάτιό του.

Πλέον κάθε μήνα μαγειρεύει στο προσωπικό του εστιατόριο, το Eureka, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι της μητέρας του, σερβίροντας οχτώ μέχρι δώδεκα πιάτα σε είκοσι πελάτες. Ως τώρα έχει μαθητεύσει σε διάφορους σεφ αλλά το μεγαλύτερό του σχολείο δηλώνει ότι είναι «το ίντερνετ.»

Όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο, ο μικρός Flynn είναι μοναχικός και λίγο παράξενος. Έχει πει ότι μόνο με άλλους σεφ τα πάει καλά, επειδή «όλοι οι σεφ είναι κάπως παράξενοι.» Στο Τwitter  του μοιάζει σα να γράφει κάποιος δέκα χρόνια μεγαλύτερος με tweets όπως «μόλις έφαγα στο Red Medicine, η ριλέτ ήταν υπέροχη» και «ήμουν το μοναδικό παιδί στη γιορτή της επετείου του σχολείου μου… μετά λέμε για κοινωνικοποίηση!»

Ο Flynn McGarry, αν δεν είναι ήδη, θα γίνει διασημότητα πολύ σύντομα: Tο περιοδικό New Yorker αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο προηγούμενό του τεύχος, γεγονός που προκάλεσε την εξής αντίδραση:

Το μενού της 25ης Φεβρουαρίου, από το Eureka 

ΚΑΡΟΤΟ: crème fraiche, φίνα μυρωδικά

ΠΑΝΤΖΑΡΙ: νεροκάρδαμο, τυρί σεβρ, μήλο

ΧΟΙΡΙΝΟ: φασόλια, λαχανάκι Βρυξελλών, αμύγδαλο

ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: κρεμμύδι, μήλο, κουκουναρόσπορος

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ: φιστίκι Αιγίνης, καρότο, ραπανάκι, κόκκινο κρεμμύδι

ΣΟΛΩΜΟΣ: παστέλ χρώματα

ΒΟΔΙΝΟ: άγρια μανιτάρια, σέλερι, μαύρο ξίδι, καφές

ΜΗΛΟ: κατεψυγμένο και ωμό

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ: σέλερι, βούτυρο, κόλιανδρος

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: καραμέλα, ζάχαρη

(Σε όλες οι φωτογραφίες είναι οι προσπάθειες του Flynn από το Twitter του)


Ακολουθεί βίντεο από τα εγκαίνια του Eureka

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ