Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η φετινή St. Patrick's Day μπορεί να είναι διαφορετική - αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε με ένα ποτήρι κρύα Guinness, καλή διάθεση και αρκετή ιρλανδική μουσική.

Έτσι, στις 17 Μαρτίου 2021, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή της ημέρας του Αγίου Πατρικίου μέσα από μία ξεχωριστή διοργάνωση: ο Red 96.3 και η Guinness μας καλούν σε μία ιδιαίτερη St. Patrick's Day στον Red 96.3, με πολλά on air και online events που θα μας ανεβάσουν το κέφι, ακόμα κι απ' το σπίτι.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Για να μεταφέρουμε την εμπειρία της γιορτής του Αγίου Πατρικίου στο σπίτι, χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζουμε πώς να σερβίρουμε και απολαύσουμε σωστά μία Guinness. Ως η Νο1 μαύρη Stout σε όλο τον κόσμο, η Guinness παράγεται στο ζυθοποιείο St. James's Gate στο Δουβλίνο από το 1759. Αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι ο κρεμώδης αφρός, το μαύρο χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα, η βελούδινη και απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αλλά και το άρωμα από το καβουρδισμένο κριθάρι.

Οι ζυθοποιοί της Guinness πρωτοπορούν καβουρδίζοντας το κριθάρι, το οποίο δίνει στην μπύρα το μαύρο χρώμα και διακριτικό άρωμά της. Παράλληλα, για την παραγωγή της χρησιμοποιείται διπλάσια ποσότητα λυκίσκου. Όμως, ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζυθοποίησης της Guinness είναι μοναδικό και προέρχεται από τα βουνά της περιοχής Wicklow στην Ιρλανδία.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Fun Fact: Το κουτί της Guinness 440ml έχει την παγκόσμια καινοτομία του widget – της ειδικής μπίλιας που βρίσκεται μέσα. Η μπίλια αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να «ξυπνάει» ακριβώς με το που ανοίγει το κουτάκι και μπαίνει μέσα οξυγόνο. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αρχίζει να αναδεύεται πολύ πολύ γρήγορα και έντονα δημιουργώντας μέσα στο κουτί τον περιβόητο στρόβιλο της Guinness Stout.

Ουσιαστικά, το άζωτο που περιέχει η Guinness (αντί για το κλασσικό Co2 των άλλων μπυρών) είναι που δημιουργεί αυτό το φαινόμενο και τον πλούσιο αφρό της Guinness.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Αμέσως μόλις ανοίξετε το κουτί, αρχίστε να σερβίρετε την μπύρα σας σε ποτήρι Guinness ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε για να κάνετε το δικό σας τέλειο σερβίρισμα στο σπίτι -άλλωστε «it's your Guinness and it's your way». Όσο πιο πλατύ είναι το ποτήρι, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε για ένα πιο εντυπωσιακό βελούδινο αφρό και σερβίρισμα.

Κρατάτε, λοιπόν, το κουτί σε γωνία 45 μοιρών και σερβίρετε. Αν θέλετε την απόλυτη απόλαυση βαρελίσιας Guinness, όπως στο μπαρ, γεμίζετε μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος του ποτηριού, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα κενό και περιμένετε ώσπου το περιεχόμενο του ποτηριού να «ησυχάσει» και να «χωρίσει» το γεμάτο σκούρο ρουμπινί σώμα από τον βελούδινο, κρεμώδη αφρό. Μετά, συμπληρώνετε λίγη ακόμα μπύρα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και ο αφρός. Απολαύστε την και ...Slainte!

Happy Saint Patrick's Day 2021!

#GuinnessTime

#MadeOfMore

#GuinnessAtHome

#stpatricksday21

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ