Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η φετινή St. Patrick's Day μπορεί να είναι διαφορετική - αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε με ένα ποτήρι κρύα Guinness, καλή διάθεση και αρκετή ιρλανδική μουσική.

Έτσι, στις 17 Μαρτίου 2021, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή της ημέρας του Αγίου Πατρικίου μέσα από μία ξεχωριστή διοργάνωση: ο Red 96.3 και η Guinness μας καλούν σε μία ιδιαίτερη St. Patrick's Day στον Red 96.3, με πολλά on air και online events που θα μας ανεβάσουν το κέφι, ακόμα κι απ' το σπίτι.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Για να μεταφέρουμε την εμπειρία της γιορτής του Αγίου Πατρικίου στο σπίτι, χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζουμε πώς να σερβίρουμε και απολαύσουμε σωστά μία Guinness. Ως η Νο1 μαύρη Stout σε όλο τον κόσμο, η Guinness παράγεται στο ζυθοποιείο St. James's Gate στο Δουβλίνο από το 1759. Αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι ο κρεμώδης αφρός, το μαύρο χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα, η βελούδινη και απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αλλά και το άρωμα από το καβουρδισμένο κριθάρι.

Οι ζυθοποιοί της Guinness πρωτοπορούν καβουρδίζοντας το κριθάρι, το οποίο δίνει στην μπύρα το μαύρο χρώμα και διακριτικό άρωμά της. Παράλληλα, για την παραγωγή της χρησιμοποιείται διπλάσια ποσότητα λυκίσκου. Όμως, ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζυθοποίησης της Guinness είναι μοναδικό και προέρχεται από τα βουνά της περιοχής Wicklow στην Ιρλανδία.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness Facebook Twitter

Fun Fact: Το κουτί της Guinness 440ml έχει την παγκόσμια καινοτομία του widget – της ειδικής μπίλιας που βρίσκεται μέσα. Η μπίλια αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να «ξυπνάει» ακριβώς με το που ανοίγει το κουτάκι και μπαίνει μέσα οξυγόνο. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αρχίζει να αναδεύεται πολύ πολύ γρήγορα και έντονα δημιουργώντας μέσα στο κουτί τον περιβόητο στρόβιλο της Guinness Stout.

Ουσιαστικά, το άζωτο που περιέχει η Guinness (αντί για το κλασσικό Co2 των άλλων μπυρών) είναι που δημιουργεί αυτό το φαινόμενο και τον πλούσιο αφρό της Guinness.

Πώς να σερβίρετε σωστά μία Guinness

Αμέσως μόλις ανοίξετε το κουτί, αρχίστε να σερβίρετε την μπύρα σας σε ποτήρι Guinness ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε για να κάνετε το δικό σας τέλειο σερβίρισμα στο σπίτι -άλλωστε «it's your Guinness and it's your way». Όσο πιο πλατύ είναι το ποτήρι, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε για ένα πιο εντυπωσιακό βελούδινο αφρό και σερβίρισμα.

Κρατάτε, λοιπόν, το κουτί σε γωνία 45 μοιρών και σερβίρετε. Αν θέλετε την απόλυτη απόλαυση βαρελίσιας Guinness, όπως στο μπαρ, γεμίζετε μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος του ποτηριού, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα κενό και περιμένετε ώσπου το περιεχόμενο του ποτηριού να «ησυχάσει» και να «χωρίσει» το γεμάτο σκούρο ρουμπινί σώμα από τον βελούδινο, κρεμώδη αφρό. Μετά, συμπληρώνετε λίγη ακόμα μπύρα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και ο αφρός. Απολαύστε την και ...Slainte!

Happy Saint Patrick's Day 2021!

#GuinnessTime

#MadeOfMore

#GuinnessAtHome

#stpatricksday21

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ