Ποιοτικά προϊόντα για τους foodies της Θεσσαλονίκης

Foodies Facebook Twitter
0

Τanisiotika.gr

Οι γεύσεις της Ελλάδας έρχονται στο καθημερινό τραπέζι, στην πιο ποιοτική εκδοχή τους.

Από την κυπριακή σεφταλιά στις κροκέτες και από κει στις γεύσεις που χαρακτηρίζουν όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι με δυο λόγια η γευστική διαδρομή που βρίσκεται πίσω από την Tasteful Μαρίνος και τα Νησιώτικα. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Γιάννη Μαρίνο που, φεύγοντας από την Κύπρο για τη Θεσσαλονίκη, πήρε μαζί του την αυθεντική συνταγή της σεφταλιάς και έφτασε να οραματιστεί έναν χώρο που αποτυπώνει ολόκληρη την ελληνική γευστική παράδοση. Το ταξίδι του δημιουργού συνεχίζουν τα παιδιά του, ο Αντώνης και η Χριστιάνα, που πήραν τα Νησιώτικα και τα ανέδειξαν σε ένα μοναδικό concept με άρωμα από τον τόπο μας.

Στο δικό τους εργαστήρι δημιουργούνται καθημερινά μια σειρά από γεύσεις με αυθεντικές συνταγές από τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο, φέρνοντας στο καθημερινό τραπέζι όλα όσα συνθέτουν την ελληνική παράδοση. Ανάμεσα στα best-selllers που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς είναι οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, η τσακώνικη μελιτζανοκροκέτα, οι ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου και ο παραδοσιακός τοματοκεφτές Σαντορίνης που κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει με βόλτα σε αγαπημένα νησιά διακοπών, κάτι σαν γευστικό island hoping.

Foodies Facebook Twitter
Foodies Facebook Twitter

Εννοείται  πως η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή σεφταλιά, την αρχή όλου του πρότζεκτ, αλλά η εμπειρία που θα ζήσεις περνάει σίγουρα από τους νέους μεζέδες με παστουρμά και μπακαλιάρο. Στα must-try οι vegan συνταγές που συνδυάζουν την ελληνική  παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Εξάλλου, εδώ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει την τιμητική του και αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στην ποιότητα όλων των προϊόντων. Μια ποιότητα που κατακτά τις χώρες του εξωτερικού, αφού πλέον τα Νησιώτικα βρίσκονται σε διάφορα σημαντικά καταστήματα και αλυσίδες σε όλο τον κόσμο από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Ντουμπάι, εκπροσωπώντας υπερήφανα τη γευστική μας κουλτούρα.

Δίπλα στα Νησιώτικα εξελίσσεται συνεχώς μία ακόμα οικογένεια προϊόντων. Οι προτάσεις Τόπος αποτελούνται από αλείμματα και παραδοσιακές σαλάτες, φτιαγμένα με βιολογική σόγια και οργανικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans, vegeterians αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, και κερδίζουν το κοινό που απαιτεί κάτι εξαιρετικό για την καθημερινή διατροφή όλης της οικογένειας.

Όλες οι προτάσεις Νησιώτικα και Τόπος προσφέρονται σε εξαιρετικές συσκευασίες, όπου το design και η υψηλή αισθητική καθρεφτίζουν τη μοναδική γεύση και την premium φιλοσοφία των γεύσεων. Αναζήτησέ τα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και online στα tanisiotika.gr.

Τanisiotika.gr, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 2310 715 744, Facebook: Τα Νησιώτικα, Instagram: tanisiotika

Το Τσοτύλι

Η γευστική χαρτογράφηση της Ελλάδας.

Foodies Facebook Twitter

Το Τσοτύλι είναι πολλά περισσότερα από ένα παντοπωλείο. Είναι ένα σημείο όπου προσφέρεται γενναιόδωρα ο πλούτος της ελληνικής γης. Με μια ιστορία 65 ετών στην κτηνοτροφία που ξεκινά στο Τσοτύλι Κοζάνης, η αγάπη για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα συνεχίζεται από την τρίτη γενιά στο Τσοτύλι της Θεσσαλονίκης, όπου χαρτογραφείται γευστικά η χώρα μας.   

Παραδοσιακά τυριά με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και όλη την επικράτεια, όπως κεφαλοτύρι, ξινοτύρι, μπάτζος, καθώς και διαφορετικές γραβιέρες από τη Νάξο, την Κρήτη, την Ήπειρο και αλλού, αλλαντικά από διαφορετικά μέρη και παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες συνταγές τους, γνήσια όσπρια Τσοτυλίου και Καστοριάς που φημίζονται για τη γεύση τους, αυθεντικό σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής, αυτά είναι απλώς μερικά από τα εκατοντάδες προϊόντα που θα βρεις στο Τσοτύλι δίπλα σε παραδοσιακά ζυμαρικά (πέτουρα, τραχανάδες και περέκ από γυναικείους συνεταιρισμούς της Κοζάνης και των Γρεβενών). Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου παραδοσιακές λουκανίτσες με πράσο και κομμάτια κρέας, αλλά και τις παραδοσιακές τσιγαρίδες που θα βρεις μόνο εδώ. Όσο για τη γλυκιά πλευρά της Ελλάδας, αυτή αποτυπώνεται στα μέλια από μικρούς παραγωγούς, στις χειροποίητες μαρμελάδες από φρούτα εποχής και στα διαφορετικά γλυκά του κουταλιού που μοσχοβολούν ελληνικό κάμπο. Εξάλλου, το Τσοτύλι συνεργάζεται με μικρές ελληνικές οικοτεχνίες, παραγωγούς και συνεταιρισμούς που, πάνω απ’ όλα, προσφέρουν το μεράκι και την αυθεντική αγάπη τους σε κάθε προϊόν. Στο Τσοτύλι θα βρεις ό,τι έχει γεύση Ελλάδας, και μάλιστα με σταθερές τιμές για να μπορείς να απολαμβάνεις την παράδοσή μας ακόμα κι αν είσαι μακριά, παραγγέλνοντας στο www.tsotylipantopoleio.gr/shop/. Με περισσότερους από 600 κωδικούς online, η παράδοση μπορεί να σε βρει όπου κι αν είσαι.

Foodies Facebook Twitter

Μάρκου Μπότσαρη 129, Θεσσαλονίκη, 2315 528810,  Facebook: tsotyli, Instagram: tsotylipantopoleio

Stuffers

Αλλάζουν το περιεχόμενο της καθημερινής διατροφής.

Foodies Facebook Twitter

Το περιεχόμενο μετράει! Αυτό εννοεί το σλόγκαν της σειράς «The Stuffers» και αρκεί μια δοκιμή για να πειστείς για το πόσο δίκιο έχει. Αν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν το street food και κυρίως τη σπιτική εκδοχή του, τα βαζάκια της Lagadas Farm θα γίνουν η απαραίτητη προσθήκη στα ντουλάπια της κουζίνας σου, προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή για να σου χαρίσουν μια σειρά από γευστικούς συνδυασμούς που επανασυστήνουν το homemade street food. 

Τα Stuffers είναι μια σειρά από προϊόντα που αναδεικνύουν μπέργκερ, χοτ-ντογκ, wraps, σάντουιτς, τοστ, τάκος και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ή, ακόμα καλύτερα, να εμπνευστείς, ανοίγοντας απλώς ένα βαζάκι.

Bread & butter pickles με τη βραβευμένη πίκλα για μπέργκερ, φτιαγμένη με την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, crispy & spicy carrots, που σημαίνει γλυκόξινα καρότα σε φέτες, ιδανικά για οποιοδήποτε σάντουιτς αλλά και για τη συνοδεία ποτού, γλυκόξινα κόκκινα κρεμμύδια red pickled onions, piccalilli sauce μουστάρδας που με την πικάντικη γεύση της συνοδεύει ρύζι, πατάτες και όλα τα πιάτα μπάρμπεκιου, kimchi style cabbage, η κορεάτικη εκδοχή του λάχανου τουρσί που απογειώνει όλα τα πιάτα, garlic & dill sauerkraut , δηλαδή ξινολάχανο με σκόρδο και άνηθο, ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι, ginger & carrot sauerkraut, ξινολάχανο με καρότο και ginger, εξαιρετικό σε σάντουιτς αλλά και ως σαλάτα, turmeric & ginger sauerkraut με ξινολάχανο, κουρκουμά και ginger για όλα τα σάντουιτς και τα πιάτα μπάρμπεκιου.

Οι γεύσεις των Stuffers είναι μοναδικές, αυθεντικές και προσφέρονται σε βαζάκια που από μόνα τους αποτελούν statement στο καθημερινό τραπέζι. Cause it’s the stuff that matters… Δεν συμφωνείς;

Ενδεικτικά σημεία πώλησης: Θεσσαλονίκη: Το παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Μελίρρυτον, Εκλεκτοπωλείο ο Μίλτος / Αθήνα: Θανόπουλος, Η σέσουλα της Ν. Φιλαδέλφειας - Θεσσαλονίκη & Αθήνα: Ergon Agora

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ