Ποιοτικά προϊόντα για τους foodies της Θεσσαλονίκης

Foodies Facebook Twitter
0

Τanisiotika.gr

Οι γεύσεις της Ελλάδας έρχονται στο καθημερινό τραπέζι, στην πιο ποιοτική εκδοχή τους.

Από την κυπριακή σεφταλιά στις κροκέτες και από κει στις γεύσεις που χαρακτηρίζουν όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι με δυο λόγια η γευστική διαδρομή που βρίσκεται πίσω από την Tasteful Μαρίνος και τα Νησιώτικα. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Γιάννη Μαρίνο που, φεύγοντας από την Κύπρο για τη Θεσσαλονίκη, πήρε μαζί του την αυθεντική συνταγή της σεφταλιάς και έφτασε να οραματιστεί έναν χώρο που αποτυπώνει ολόκληρη την ελληνική γευστική παράδοση. Το ταξίδι του δημιουργού συνεχίζουν τα παιδιά του, ο Αντώνης και η Χριστιάνα, που πήραν τα Νησιώτικα και τα ανέδειξαν σε ένα μοναδικό concept με άρωμα από τον τόπο μας.

Στο δικό τους εργαστήρι δημιουργούνται καθημερινά μια σειρά από γεύσεις με αυθεντικές συνταγές από τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο, φέρνοντας στο καθημερινό τραπέζι όλα όσα συνθέτουν την ελληνική παράδοση. Ανάμεσα στα best-selllers που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς είναι οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, η τσακώνικη μελιτζανοκροκέτα, οι ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου και ο παραδοσιακός τοματοκεφτές Σαντορίνης που κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει με βόλτα σε αγαπημένα νησιά διακοπών, κάτι σαν γευστικό island hoping.

Foodies Facebook Twitter
Foodies Facebook Twitter

Εννοείται  πως η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή σεφταλιά, την αρχή όλου του πρότζεκτ, αλλά η εμπειρία που θα ζήσεις περνάει σίγουρα από τους νέους μεζέδες με παστουρμά και μπακαλιάρο. Στα must-try οι vegan συνταγές που συνδυάζουν την ελληνική  παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Εξάλλου, εδώ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει την τιμητική του και αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στην ποιότητα όλων των προϊόντων. Μια ποιότητα που κατακτά τις χώρες του εξωτερικού, αφού πλέον τα Νησιώτικα βρίσκονται σε διάφορα σημαντικά καταστήματα και αλυσίδες σε όλο τον κόσμο από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Ντουμπάι, εκπροσωπώντας υπερήφανα τη γευστική μας κουλτούρα.

Δίπλα στα Νησιώτικα εξελίσσεται συνεχώς μία ακόμα οικογένεια προϊόντων. Οι προτάσεις Τόπος αποτελούνται από αλείμματα και παραδοσιακές σαλάτες, φτιαγμένα με βιολογική σόγια και οργανικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans, vegeterians αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, και κερδίζουν το κοινό που απαιτεί κάτι εξαιρετικό για την καθημερινή διατροφή όλης της οικογένειας.

Όλες οι προτάσεις Νησιώτικα και Τόπος προσφέρονται σε εξαιρετικές συσκευασίες, όπου το design και η υψηλή αισθητική καθρεφτίζουν τη μοναδική γεύση και την premium φιλοσοφία των γεύσεων. Αναζήτησέ τα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και online στα tanisiotika.gr.

Τanisiotika.gr, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 2310 715 744, Facebook: Τα Νησιώτικα, Instagram: tanisiotika

Το Τσοτύλι

Η γευστική χαρτογράφηση της Ελλάδας.

Foodies Facebook Twitter

Το Τσοτύλι είναι πολλά περισσότερα από ένα παντοπωλείο. Είναι ένα σημείο όπου προσφέρεται γενναιόδωρα ο πλούτος της ελληνικής γης. Με μια ιστορία 65 ετών στην κτηνοτροφία που ξεκινά στο Τσοτύλι Κοζάνης, η αγάπη για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα συνεχίζεται από την τρίτη γενιά στο Τσοτύλι της Θεσσαλονίκης, όπου χαρτογραφείται γευστικά η χώρα μας.   

Παραδοσιακά τυριά με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και όλη την επικράτεια, όπως κεφαλοτύρι, ξινοτύρι, μπάτζος, καθώς και διαφορετικές γραβιέρες από τη Νάξο, την Κρήτη, την Ήπειρο και αλλού, αλλαντικά από διαφορετικά μέρη και παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες συνταγές τους, γνήσια όσπρια Τσοτυλίου και Καστοριάς που φημίζονται για τη γεύση τους, αυθεντικό σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής, αυτά είναι απλώς μερικά από τα εκατοντάδες προϊόντα που θα βρεις στο Τσοτύλι δίπλα σε παραδοσιακά ζυμαρικά (πέτουρα, τραχανάδες και περέκ από γυναικείους συνεταιρισμούς της Κοζάνης και των Γρεβενών). Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου παραδοσιακές λουκανίτσες με πράσο και κομμάτια κρέας, αλλά και τις παραδοσιακές τσιγαρίδες που θα βρεις μόνο εδώ. Όσο για τη γλυκιά πλευρά της Ελλάδας, αυτή αποτυπώνεται στα μέλια από μικρούς παραγωγούς, στις χειροποίητες μαρμελάδες από φρούτα εποχής και στα διαφορετικά γλυκά του κουταλιού που μοσχοβολούν ελληνικό κάμπο. Εξάλλου, το Τσοτύλι συνεργάζεται με μικρές ελληνικές οικοτεχνίες, παραγωγούς και συνεταιρισμούς που, πάνω απ’ όλα, προσφέρουν το μεράκι και την αυθεντική αγάπη τους σε κάθε προϊόν. Στο Τσοτύλι θα βρεις ό,τι έχει γεύση Ελλάδας, και μάλιστα με σταθερές τιμές για να μπορείς να απολαμβάνεις την παράδοσή μας ακόμα κι αν είσαι μακριά, παραγγέλνοντας στο www.tsotylipantopoleio.gr/shop/. Με περισσότερους από 600 κωδικούς online, η παράδοση μπορεί να σε βρει όπου κι αν είσαι.

Foodies Facebook Twitter

Μάρκου Μπότσαρη 129, Θεσσαλονίκη, 2315 528810,  Facebook: tsotyli, Instagram: tsotylipantopoleio

Stuffers

Αλλάζουν το περιεχόμενο της καθημερινής διατροφής.

Foodies Facebook Twitter

Το περιεχόμενο μετράει! Αυτό εννοεί το σλόγκαν της σειράς «The Stuffers» και αρκεί μια δοκιμή για να πειστείς για το πόσο δίκιο έχει. Αν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν το street food και κυρίως τη σπιτική εκδοχή του, τα βαζάκια της Lagadas Farm θα γίνουν η απαραίτητη προσθήκη στα ντουλάπια της κουζίνας σου, προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή για να σου χαρίσουν μια σειρά από γευστικούς συνδυασμούς που επανασυστήνουν το homemade street food. 

Τα Stuffers είναι μια σειρά από προϊόντα που αναδεικνύουν μπέργκερ, χοτ-ντογκ, wraps, σάντουιτς, τοστ, τάκος και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ή, ακόμα καλύτερα, να εμπνευστείς, ανοίγοντας απλώς ένα βαζάκι.

Bread & butter pickles με τη βραβευμένη πίκλα για μπέργκερ, φτιαγμένη με την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, crispy & spicy carrots, που σημαίνει γλυκόξινα καρότα σε φέτες, ιδανικά για οποιοδήποτε σάντουιτς αλλά και για τη συνοδεία ποτού, γλυκόξινα κόκκινα κρεμμύδια red pickled onions, piccalilli sauce μουστάρδας που με την πικάντικη γεύση της συνοδεύει ρύζι, πατάτες και όλα τα πιάτα μπάρμπεκιου, kimchi style cabbage, η κορεάτικη εκδοχή του λάχανου τουρσί που απογειώνει όλα τα πιάτα, garlic & dill sauerkraut , δηλαδή ξινολάχανο με σκόρδο και άνηθο, ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι, ginger & carrot sauerkraut, ξινολάχανο με καρότο και ginger, εξαιρετικό σε σάντουιτς αλλά και ως σαλάτα, turmeric & ginger sauerkraut με ξινολάχανο, κουρκουμά και ginger για όλα τα σάντουιτς και τα πιάτα μπάρμπεκιου.

Οι γεύσεις των Stuffers είναι μοναδικές, αυθεντικές και προσφέρονται σε βαζάκια που από μόνα τους αποτελούν statement στο καθημερινό τραπέζι. Cause it’s the stuff that matters… Δεν συμφωνείς;

Ενδεικτικά σημεία πώλησης: Θεσσαλονίκη: Το παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Μελίρρυτον, Εκλεκτοπωλείο ο Μίλτος / Αθήνα: Θανόπουλος, Η σέσουλα της Ν. Φιλαδέλφειας - Θεσσαλονίκη & Αθήνα: Ergon Agora

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ