Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και, γενικά, φασάρα

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας
0

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για τα «μέρη που μας περιμένουν μετά το θέατρο», για το πού θα φάμε, θα πιούμε και θα σχολιάσουμε την παράσταση που μόλις παρακολουθήσαμε χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ από την περιοχή όπου ήδη βρισκόμαστε.

Συνήθως αυτά τα αφιερώματα γίνονται κατά την περίοδο της χειμερινής θεατρικής σεζόν και είναι λογικό· το καλοκαίρι οι θίασοι περιοδεύουν, οι Αθηναίοι οδηγούν μέχρι την Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα της θερινής σεζόν, αφού πρώτα έχουν ζεσταθεί εντός των ορίων της πόλης, στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 260, όπου ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Μέχρι πέρσι, μετά τη λήξη της παράστασης που είχαμε επιλέξει να δούμε στην Πειραιώς 260, δεν είχαμε κάποια πολύ κοντινή επιλογή εξόδου. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν, έτσι που κάθε βράδυ ο χώρος του Ταύρου θα γίνεται προορισμός και για το μη θεατρικό κοινό. Στο βιομηχανικό περιβάλλον και στο προαύλιο της Πειραιώς 260 αυτό το καλοκαίρι έχει στηθεί ένα σκηνικό το οποίο επιμελείται η ομάδα του six d.o.g.s που το είχε απωθημένο να ετοιμάσει κάτι στον χώρο, όπως λέει.

Aπό αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Αμέσως μετά τη λήξη των παραστάσεων, κάθε βράδυ παίζουν μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα. Στο ανοιχτό κοντέινερ όπου έχει στηθεί ένα impromptu DJ booth θα φιλοξενείται κάθε βράδυ και ένας διαφορετικός DJ από την εγχώρια μουσική σκηνή. Freestyle, balearic, nu jazz, ethnic, disco, folk, είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα είδη μουσικής που θα ακουστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την πρώτη μέρα τα decks ανέλαβε ο Chevy, χθες ανήκαν στους Blue Lagoon και Noff. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Πριν όμως ανοίξει η μουσική, η φάση στην Πειραιώς 260 ξεκινάει αργά το απόγευμα, γύρω στις οκτώ, δηλαδή μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων. Εκείνη την ώρα λειτουργεί ήδη το cocktail bar με zero waste δημιουργίες από τον Μάριο Ηλιόπουλο, head bartender του six d.o.g.s, προσφέροντας επίσης παγωμένη draught μπίρα, ετικέτες μικροζυθοποιών, επιλογές σε ελληνικό κρασί (οινόφιλοι, διαθέτει και μια orange πρόταση).

Όσο για το τι θα τσιμπάμε πίνοντας τα παραπάνω, έχουν ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό food court με πολλές επιλογές που θα ανανεώνονται.

Για αρχή, τρώμε από το Nokela ένα μενού που περιλαμβάνει από τορτίγια με κιμά ξηρών καρπών και hot dog με λουκάνικο Τζουμαγιάς μέχρι lobster loaf και grilled cheese sandwich. Μετά έρχεται το Food Truck με τους trademark γκεζλεμέδες του και σπιτικό παγωτό μηχανής.

Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ προβλέπεται να δοκιμάσουμε ναπολιτάνικη πίτσα από mobile ξυλόφουρνο, ένα νέο και πολυσυζητημένο cheeseburger της πόλης, τραγανό απ’ έξω-ζουμερό από μέσα, fried chicken και πολλά ακόμα. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Έτσι, από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Το six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260 θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου (τις βραδιές που πραγματοποιείται παράσταση στην Πειραιώς 260), από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Τις καθημερινές η μουσική θα σβήνει γύρω στις δύο με δυόμισι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα θα τραβάει μέχρι τις τέσσερις με πέντε το ξημέρωμα, ίσως και πιο αργά. 

Έχουμε να περιμένουμε και guests-έκπληξη στο αυτοσχέδιο booth, locals και μη. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Ημέρες λειτουργίας six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260:
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21 και βλέπουμε, μπορεί να υπάρξουν και κάποια extra events.
Όσα έρχονται θα τα μαθαίνετε
εδώ και στο προφίλ του six d.o.g στο Ιnstagram


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2008 – 2020: Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία

ACADDEMIA / Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία (2008-2020)

Αντί σε τεράστια clubs η πόλη παρτάρει σε πολυχώρους και στοές, αντί για star DJs έχει πλέον νομάδες που κατεβάζουν νέες ιδέες και μπλέκουν είδη μουσικής. Οι άνθρωποι που έχτισαν με λιγότερα μια άλλη σκηνή μετά την «κρίση» του clubbing μιλούν γι’ αυτή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Νύχτες / Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Μετά από περιορισμούς δύο χρόνων, χωρίς μεγάλα events, πάρτι και ελεύθερη διασκέδαση, οι διοργανωτές και τα μαγαζιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στην κατάσταση πριν από την έναρξη της πανδημίας, με αισιοδοξία και ελπίδα.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ Μ. HULOT, ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Πολιτισμός / «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας»: Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο Πρόσπερο, ο μάγος που προκαλεί την τρικυμία, την παραίσθηση, αυτός που έχει τεράστια δύναμη η οποία ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως τον Άριελ, το αγαθό αυτό πνεύμα, συναντιέται με τη θηριώδη προσωπικότητα του Ουέλς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Τρεις Ελληνίδες σκηνοθέτιδες και δυο σκηνοθέτες φωτογραφίζονται στους χώρους της Πειραιώς 260 και παρουσιάζουν τις ενδιαφέρουσες θεατρικές τους προτάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ