Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και, γενικά, φασάρα

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας
0

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για τα «μέρη που μας περιμένουν μετά το θέατρο», για το πού θα φάμε, θα πιούμε και θα σχολιάσουμε την παράσταση που μόλις παρακολουθήσαμε χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ από την περιοχή όπου ήδη βρισκόμαστε.

Συνήθως αυτά τα αφιερώματα γίνονται κατά την περίοδο της χειμερινής θεατρικής σεζόν και είναι λογικό· το καλοκαίρι οι θίασοι περιοδεύουν, οι Αθηναίοι οδηγούν μέχρι την Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα της θερινής σεζόν, αφού πρώτα έχουν ζεσταθεί εντός των ορίων της πόλης, στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 260, όπου ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Μέχρι πέρσι, μετά τη λήξη της παράστασης που είχαμε επιλέξει να δούμε στην Πειραιώς 260, δεν είχαμε κάποια πολύ κοντινή επιλογή εξόδου. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν, έτσι που κάθε βράδυ ο χώρος του Ταύρου θα γίνεται προορισμός και για το μη θεατρικό κοινό. Στο βιομηχανικό περιβάλλον και στο προαύλιο της Πειραιώς 260 αυτό το καλοκαίρι έχει στηθεί ένα σκηνικό το οποίο επιμελείται η ομάδα του six d.o.g.s που το είχε απωθημένο να ετοιμάσει κάτι στον χώρο, όπως λέει.

Aπό αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Αμέσως μετά τη λήξη των παραστάσεων, κάθε βράδυ παίζουν μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα. Στο ανοιχτό κοντέινερ όπου έχει στηθεί ένα impromptu DJ booth θα φιλοξενείται κάθε βράδυ και ένας διαφορετικός DJ από την εγχώρια μουσική σκηνή. Freestyle, balearic, nu jazz, ethnic, disco, folk, είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα είδη μουσικής που θα ακουστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την πρώτη μέρα τα decks ανέλαβε ο Chevy, χθες ανήκαν στους Blue Lagoon και Noff. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Πριν όμως ανοίξει η μουσική, η φάση στην Πειραιώς 260 ξεκινάει αργά το απόγευμα, γύρω στις οκτώ, δηλαδή μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων. Εκείνη την ώρα λειτουργεί ήδη το cocktail bar με zero waste δημιουργίες από τον Μάριο Ηλιόπουλο, head bartender του six d.o.g.s, προσφέροντας επίσης παγωμένη draught μπίρα, ετικέτες μικροζυθοποιών, επιλογές σε ελληνικό κρασί (οινόφιλοι, διαθέτει και μια orange πρόταση).

Όσο για το τι θα τσιμπάμε πίνοντας τα παραπάνω, έχουν ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό food court με πολλές επιλογές που θα ανανεώνονται.

Για αρχή, τρώμε από το Nokela ένα μενού που περιλαμβάνει από τορτίγια με κιμά ξηρών καρπών και hot dog με λουκάνικο Τζουμαγιάς μέχρι lobster loaf και grilled cheese sandwich. Μετά έρχεται το Food Truck με τους trademark γκεζλεμέδες του και σπιτικό παγωτό μηχανής.

Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ προβλέπεται να δοκιμάσουμε ναπολιτάνικη πίτσα από mobile ξυλόφουρνο, ένα νέο και πολυσυζητημένο cheeseburger της πόλης, τραγανό απ’ έξω-ζουμερό από μέσα, fried chicken και πολλά ακόμα. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Έτσι, από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Το six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260 θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου (τις βραδιές που πραγματοποιείται παράσταση στην Πειραιώς 260), από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Τις καθημερινές η μουσική θα σβήνει γύρω στις δύο με δυόμισι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα θα τραβάει μέχρι τις τέσσερις με πέντε το ξημέρωμα, ίσως και πιο αργά. 

Έχουμε να περιμένουμε και guests-έκπληξη στο αυτοσχέδιο booth, locals και μη. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Ημέρες λειτουργίας six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260:
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21 και βλέπουμε, μπορεί να υπάρξουν και κάποια extra events.
Όσα έρχονται θα τα μαθαίνετε
εδώ και στο προφίλ του six d.o.g στο Ιnstagram


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2008 – 2020: Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία

ACADDEMIA / Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία (2008-2020)

Αντί σε τεράστια clubs η πόλη παρτάρει σε πολυχώρους και στοές, αντί για star DJs έχει πλέον νομάδες που κατεβάζουν νέες ιδέες και μπλέκουν είδη μουσικής. Οι άνθρωποι που έχτισαν με λιγότερα μια άλλη σκηνή μετά την «κρίση» του clubbing μιλούν γι’ αυτή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Νύχτες / Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Μετά από περιορισμούς δύο χρόνων, χωρίς μεγάλα events, πάρτι και ελεύθερη διασκέδαση, οι διοργανωτές και τα μαγαζιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στην κατάσταση πριν από την έναρξη της πανδημίας, με αισιοδοξία και ελπίδα.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ Μ. HULOT, ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Πολιτισμός / «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας»: Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο Πρόσπερο, ο μάγος που προκαλεί την τρικυμία, την παραίσθηση, αυτός που έχει τεράστια δύναμη η οποία ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως τον Άριελ, το αγαθό αυτό πνεύμα, συναντιέται με τη θηριώδη προσωπικότητα του Ουέλς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Τρεις Ελληνίδες σκηνοθέτιδες και δυο σκηνοθέτες φωτογραφίζονται στους χώρους της Πειραιώς 260 και παρουσιάζουν τις ενδιαφέρουσες θεατρικές τους προτάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM