Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και, γενικά, φασάρα

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας
0

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για τα «μέρη που μας περιμένουν μετά το θέατρο», για το πού θα φάμε, θα πιούμε και θα σχολιάσουμε την παράσταση που μόλις παρακολουθήσαμε χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ από την περιοχή όπου ήδη βρισκόμαστε.

Συνήθως αυτά τα αφιερώματα γίνονται κατά την περίοδο της χειμερινής θεατρικής σεζόν και είναι λογικό· το καλοκαίρι οι θίασοι περιοδεύουν, οι Αθηναίοι οδηγούν μέχρι την Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα της θερινής σεζόν, αφού πρώτα έχουν ζεσταθεί εντός των ορίων της πόλης, στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 260, όπου ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Μέχρι πέρσι, μετά τη λήξη της παράστασης που είχαμε επιλέξει να δούμε στην Πειραιώς 260, δεν είχαμε κάποια πολύ κοντινή επιλογή εξόδου. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν, έτσι που κάθε βράδυ ο χώρος του Ταύρου θα γίνεται προορισμός και για το μη θεατρικό κοινό. Στο βιομηχανικό περιβάλλον και στο προαύλιο της Πειραιώς 260 αυτό το καλοκαίρι έχει στηθεί ένα σκηνικό το οποίο επιμελείται η ομάδα του six d.o.g.s που το είχε απωθημένο να ετοιμάσει κάτι στον χώρο, όπως λέει.

Aπό αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Αμέσως μετά τη λήξη των παραστάσεων, κάθε βράδυ παίζουν μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα. Στο ανοιχτό κοντέινερ όπου έχει στηθεί ένα impromptu DJ booth θα φιλοξενείται κάθε βράδυ και ένας διαφορετικός DJ από την εγχώρια μουσική σκηνή. Freestyle, balearic, nu jazz, ethnic, disco, folk, είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα είδη μουσικής που θα ακουστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την πρώτη μέρα τα decks ανέλαβε ο Chevy, χθες ανήκαν στους Blue Lagoon και Noff. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Πριν όμως ανοίξει η μουσική, η φάση στην Πειραιώς 260 ξεκινάει αργά το απόγευμα, γύρω στις οκτώ, δηλαδή μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων. Εκείνη την ώρα λειτουργεί ήδη το cocktail bar με zero waste δημιουργίες από τον Μάριο Ηλιόπουλο, head bartender του six d.o.g.s, προσφέροντας επίσης παγωμένη draught μπίρα, ετικέτες μικροζυθοποιών, επιλογές σε ελληνικό κρασί (οινόφιλοι, διαθέτει και μια orange πρόταση).

Όσο για το τι θα τσιμπάμε πίνοντας τα παραπάνω, έχουν ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό food court με πολλές επιλογές που θα ανανεώνονται.

Για αρχή, τρώμε από το Nokela ένα μενού που περιλαμβάνει από τορτίγια με κιμά ξηρών καρπών και hot dog με λουκάνικο Τζουμαγιάς μέχρι lobster loaf και grilled cheese sandwich. Μετά έρχεται το Food Truck με τους trademark γκεζλεμέδες του και σπιτικό παγωτό μηχανής.

Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ προβλέπεται να δοκιμάσουμε ναπολιτάνικη πίτσα από mobile ξυλόφουρνο, ένα νέο και πολυσυζητημένο cheeseburger της πόλης, τραγανό απ’ έξω-ζουμερό από μέσα, fried chicken και πολλά ακόμα. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Έτσι, από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Το six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260 θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου (τις βραδιές που πραγματοποιείται παράσταση στην Πειραιώς 260), από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Τις καθημερινές η μουσική θα σβήνει γύρω στις δύο με δυόμισι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα θα τραβάει μέχρι τις τέσσερις με πέντε το ξημέρωμα, ίσως και πιο αργά. 

Έχουμε να περιμένουμε και guests-έκπληξη στο αυτοσχέδιο booth, locals και μη. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Ημέρες λειτουργίας six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260:
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21 και βλέπουμε, μπορεί να υπάρξουν και κάποια extra events.
Όσα έρχονται θα τα μαθαίνετε
εδώ και στο προφίλ του six d.o.g στο Ιnstagram


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2008 – 2020: Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία

ACADDEMIA / Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία (2008-2020)

Αντί σε τεράστια clubs η πόλη παρτάρει σε πολυχώρους και στοές, αντί για star DJs έχει πλέον νομάδες που κατεβάζουν νέες ιδέες και μπλέκουν είδη μουσικής. Οι άνθρωποι που έχτισαν με λιγότερα μια άλλη σκηνή μετά την «κρίση» του clubbing μιλούν γι’ αυτή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Νύχτες / Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Μετά από περιορισμούς δύο χρόνων, χωρίς μεγάλα events, πάρτι και ελεύθερη διασκέδαση, οι διοργανωτές και τα μαγαζιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στην κατάσταση πριν από την έναρξη της πανδημίας, με αισιοδοξία και ελπίδα.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ Μ. HULOT, ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Πολιτισμός / «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας»: Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο Πρόσπερο, ο μάγος που προκαλεί την τρικυμία, την παραίσθηση, αυτός που έχει τεράστια δύναμη η οποία ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως τον Άριελ, το αγαθό αυτό πνεύμα, συναντιέται με τη θηριώδη προσωπικότητα του Ουέλς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Τρεις Ελληνίδες σκηνοθέτιδες και δυο σκηνοθέτες φωτογραφίζονται στους χώρους της Πειραιώς 260 και παρουσιάζουν τις ενδιαφέρουσες θεατρικές τους προτάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ