NEO VIDCAST

Το πιο δημοφιλές αναψυκτικό του κόσμου

Facebook Twitter
0

Εναλλακτικές χρήσεις κι άλλα

  1. Ανακαλύφθηκε από τον φαρμακοποιό John Pemberton στις 8 Μαΐου 1886 για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου στο φαρμακείο του στην Ατλάντα της Τζόρτζια.
  2. Ανακουφίζει από το τσίμπημα τσούχτρας
  3. Μπορεί να καθαρίσει από σκουριασμένες κατσαρόλες μέχρι βρώμικες λεκάνες (ρίξτε ένα κουτάκι, αφήστε το για 1 ώρα.)
  4. Αφαιρεί την τσίχλα από τα μαλλιά.
  5. Το αρχικό της χρώμα ήταν πράσινο.
  6. Περιείχε ινδική κάνναβη αλλά αφαιρέθηκε το 1905 για λόγους δημόσιας υγείας.
  7. Σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ η τροχαία έχει στα φορτηγά της 2 γαλόνια coca-cola για να καθαρίζει αίμα από τα τροχαία ατυχήματα.
  8. Το σήμα της Coca Cola αναγνωρίζεται από το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι η δεύτερη πιο αναγνωρίσιμη λέξη μετά το “OK”.
  9. Η γραμματοσειρά της Coca Cola λέγεται “Spencerian Script.”
  10. Τα πορτρέτα του καλλιτέχνη Haddon Sundblom που χρησιμοποιήθηκαν στις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις στη δεκαετία του ’30 βοήθησαν στο σχηματισμό της ασπροκόκκινης στολής του Άη Βασίλη.
  11. Οι χώρες που εμφιάλωσαν Coca-Cola μετά τις ΗΠΑ ήταν η Κούβα και ο Παναμάς.
  12. Περίπου 10.450 προϊόντα της εταιρίας καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο, καθημερινά.
  13. Στο Χονγκ-Κονγκ σερβίρεται μερικές φορές ζεστή, ως φάρμακο κατά του κρυώματος.

Coca-Cola / κατασκευαστής επίπλων = καρέκλες

Η εταιρία Emeco, της οποίας η καρέκλες έγιναν επιτυχία μετά την εμφάνισή τους στο Sex and the City, συνεργάστηκε το 2010 με την εταιρία αναψυκτικών προκειμένου να συνεργαστούν σε καρέκλες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα αλουμινένια κουτάκια. Το μοντέλο λέγεται «111 Navy Chair».

Το μυστικό συστατικό λέγεται "διαφήμιση"

 

Η μυστική συνταγή που δεν είναι και τόσο μυστική

Η ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής This American Life με μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε  πέρυσι ένα παλιό απόκομμα εφημερίδας στο οποίο υπήρχε η μυστική συνταγή της Coca Cola. Ένας ιστορικός απεφάνθη ότι είναι πολύ πιθανό να είναι η αυθεντική, ενώ η εταιρία το αρνήθηκε.

Fluid extract of Coca: 3 drams

USP
Citric acid: 3 oz

Caffeine: 1 oz

Sugar: 30 (unclear quantity)


Water: 2.5 gal


Lime juice: 2 pints, 1 quart


Vanilla: 1 oz


Caramel: 1.5 oz or more for color

The secret 7X flavor (use 2 oz of flavor to 5 gals syrup):

Alcohol:  8 oz


Orange oil: 20 drops


Lemon oil: 30 drops

Nutmeg oil: 10 drops

Coriander: 5 drops

Neroli: 10 drops

Cinnamon: 10 drops

Μπορείτε να ακούσετε τη σχετική εκπομπή εδώ:

Γεύση
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ