Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter
0


Οι φράουλες της γιαγιάς

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα δύο.
Τις πασπαλίζουμε με λίγη ακατέργαστη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγες σταγόνες κονιάκ.
Τις βάζουμε στο ψυγείο.
Τις τρώμε σκέτες ή με σπασμένη μαρέγκα στο ζουμάκι τους ή με παγωτό βανίλια ή με κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει σε σαντιγύ.

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Μικρό φραουλένιο τιραμισού για δύο!

Για κάθε ποτήρι:
6 σαβαγιάρ
8-10 φράουλες ώριμες
1/2 σκαφάκι μασκαρπόνε
λίγο κονιάκ ή λικέρ με γεύση πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
κακάο ή τριμμένη κουβετούρα και ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Σπάμε τρία σαβαγιάρ σε ένα ποτήρι.
Τα ραντίζουμε ελαφρά με κονιάκ.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το σύρμα να αφρατέψει και το ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρμελάδα φράουλα.
Βάζουμε μιά μεγάλη κουταλιά από το μίγμα στα σαβαγιάρ , ψιλοκόβουμε λίγες φράουλες και το σκεπάζουμε με τρία ακόμα σπασμένα σαβαγιάρ.
Σκεπάζουμε πάλι με μιά ακόμα κουταλιά από το μίγμα και φρέσκιες φράουλες.
Πασπαλίζουμε το ποτήρι με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα και στο τέλος με λίγη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει καλά το γλυκό και το σερβίρουμε αμέσως μετά.

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Ένα φραουλένιο power smoothie για πρωινό

(αντί για φρέντο!)

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
μία ψιλοκομμένη ώριμη μπανάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας -προεραιτικό

Χτυπάμε στο μπλέντερ λίγο τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνει σαν σκόνη (ορισμένες νιφάδες είναι πιό χονδρές από άλες)
Προσθέτουμε τις φράουλες και τη μπανάνα και μετά λίγα δευτερόλεπτα το γιαούρτι και το μέλι (και τη κανέλα ) μέχρι να γίνει το μίγμα νερουλό και ομοιογενές.
Σερβίρουμε με χοντρό καλαμάκι.

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Η δική σου μαρμελάδα φράουλα σε μισή ωρίτσα!

1 1/2 κιλό ώριμες φράουλες, πλυμένες, στεγνωμένες, οι μισές κομμένες στη μέση και οι μισές ολόκληρες
850 γραμ. ζάχαρη
2 ξυνόμηλα ξεφλουδισμένα
το χυμό από δύο λεμόνια

Βάζω στο μπλέντερ τα μήλα και το χυμό λεμονιού και τα αλέθω πολύ καλά.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύω λίγο στο κέντρο και ξαφρίζω με το που εμφανιστεί ο αφρός για να μη "σπάσει" και μετά είναι πιό δύσκολο.
Οταν εμφανιστούν οι φουσκάλες στην επιφάνειά της η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Η όλη διαδικασία του βρασίματος κρατά 20-30 λεπτά.
Η μαρμελάδα αυτή σφίγγει αρκετά γι' αυτό μην διστάσετε να την απομακρύνετε από τη φωτιά όταν ακόμα φαίνεται νερουλή.
Προσωπικά, μόλις περάσουν τα 20 λεπτά που σιγοβράζει η μαρμελάδα κλέινω την φωτιά και την αφήνω εκεί, ακόμα νερουλή, μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί.
Μετά τη βάζω σε γυάλινα βάζα που απλά τα έχω γεμίσει μέχρι επάνω με βραστό νερό (και τα καπάκια) χωρίς να μπαίνω σε περισσότερο κόπο αποστείρωσης.
(Ναί, τόσο απλό. Εγγυημένα!)

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα

Πλένω καλά τις φράουλες κρατώντας τα πράσινα φυλλαράκια.
Τις ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
Παίρνω μία-μία στο χέρι σου και πίεσε το χαρτί κουζίνας να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.
Λιώνω σε μπαίν μαρί ή σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων μία ή δύο κουβερτούρες (γάλακτος ή μπίτερ, ό,τι προτιμάτε).
Βουτάω μία-μία τις φράουλες στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση περίπου.
Τις ακουμπώ σε λαδόκολλα πάνω σε ένα δίσκο.
Βάζω τις φράουλες στο ψυγείο για δέκα λεπτά.
Πριν τις σερβίρω, τις πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για περισσότερη ομορφιά!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ