Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό

Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και δεν το περιμένει κανείς λόγω της τοποθεσίας του, οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές σε παρόμοια καταστήματα και μολονότι ανήκει στην κατηγορία των ντελικατέσεν, θυμίζει αρκετά τα παντοπωλεία περασμένων εποχών. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό, γνωρίζουν ήδη το παντοπωλείο εκλεκτών προϊόντων Nora's Deli στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, που εδώ και ελάχιστες εβδομάδες υπάρχει και σε δεύτερη τοποθεσία στην ίδια γειτονιά, στην πιο ήσυχη μεριά της, στην ευρύτερη περιοχή πίσω από τον Ευαγγελισμό, ένα σημείο που τελευταία έχει αποκτήσει κι άλλους ενδιαφέροντες χώρους, όπως το καινούργιο ατελιέ μόδας του Άγγελου Μπράτη, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, και το εστιατόριο Simul, που είναι λίγο πιο κάτω, εκεί όπου ήταν παλιά το Prunier.

Στον καινούργιο κατάστημα, όπου στις αρχές του νέου έτους θα λειτουργήσει κι ένα μικρό μπιστρό –ο εξωτερικός χώρος είναι ήδη έτοιμος και μένουν να τοποθετηθούν τα λιγοστά τραπεζοκαθίσματα–, πήγα νωρίς το πρωί. Η Νόρα βρισκόταν ήδη υπ' ατμών, κάνοντας, ως συνήθως, δεκάδες πράγματα ταυτόχρονα: μιλούσε στο τηλέφωνο κανονίζοντας τις παραγγελίες, τακτοποιούσε τα προϊόντα στα ράφια, καλωσόριζε τους πελάτες της, αρκετούς από τους οποίους γνωρίζει με τα μικρά τους ονόματα, και μου πρόσφερε για «καλημέρα», μαζί με έναν υπέροχο εσπρέσο που φτιάχνουν στο μαγαζί, το πιο απίθανο amaretti που έχω δοκιμάσει ποτέ. «Θέλω τη γνώμη σου» μου λέει, σταματώντας για λίγο οτιδήποτε άλλο έκανε, για να παρατηρήσει την αντίδρασή μου.

Η περιήγηση στο Nora's Deli είναι πραγματικά απολαυστική. Μπορώ να χαζεύω με τις ώρες τα τρομερά dressings που φαντάζομαι να συνοδεύουν τις σαλάτες και τα φαγητά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Η προσφορά προϊόντων για δοκιμή παίζει πάντα εδώ. «Θέλουμε να έχουμε feedback από τους πελάτες μας για όλα όσα προσφέρουμε» εξηγεί κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνω, καθώς, όσες φορές έχω επισκεφτεί το μαγαζί, δεν έχω φύγει δίχως να δοκιμάσω κάτι από τους θησαυρούς του.

Καθώς μασουλάω το εξαίσιο αμυγδαλωτό, η Νόρα μου λέει ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη έγινε σε ένα ταξίδι της στο νότια Ιταλία, όπου βρίσκεται και ο φούρνος Allegrinitaly. «Δεν έχουν ούτε συμβατικό αλεύρι αλλά ούτε και ζάχαρη. Έχουν όμως σφραγίδα slow food, που σημαίνει ότι δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά, έχουν μικρή διάρκεια ζωής και φτιάχνονται με λίγα υλικά. Μόνο αλεύρι αμυγδάλου, πικραμύγδαλο, ξύσμα λεμονιού και λίγο λικέρ λεμονιού. Έτσι περνάμε εμείς τον χρόνο μας στα ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πηγαίνοντας σε εκθέσεις τροφίμων και μικρά ντέλι. Εκεί ανακαλύπτουμε ό,τι φέρνουμε στο μαγαζί» λέει και με αφήνει λίγο να κάνω χάζι τα προϊόντα που είναι τακτοποιημένα στα ράφια και στα ψυγεία.

Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Η μεγάλη γκάμα από τα panettone της γνωστής παστιτσερία Filippi, ενός ιταλικού ζαχαροπλαστείου που ειδικεύεται σε αυτά τα συγκεκριμένα γλυκά που τώρα τα Χριστούγεννα έχουν την τιμητική τους. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πρώτα-πρώτα φιγουράρει μια μεγάλη γκάμα από τα panettone της γνωστής παστιτσερία Filippi, ενός ιταλικού ζαχαροπλαστείου το οποίο ειδικεύεται σε αυτά τα συγκεκριμένα γλυκά που τώρα τα Χριστούγεννα έχουν την τιμητική τους. «Τα συγκεκριμένα είναι χειροποίητα, εντελώς αυθεντικά, έχουν πλούσια γεύση και αφράτη υφή, ενώ δεν θα σε φουσκώσουν ούτε και θα σε λιγώσουν ποτέ» σπεύδει να με ενημερώσει η Ναταλία, η έτερη και επίσης αεικίνητη συνιδιοκτήτρια του μαγαζιού που μαζί με τη Νόρα και τον Πέτρο συνεταιρίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια, ανοίγοντας αρχικά ένα πιο κλασικό παντοπωλείο στη Λουκιανού. Όμως με το πέρασμα του χρόνου και καθώς αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερη εμπειρία, μετακόμισαν αρχικά στην Αναγνωστοπούλου, ενώ σήμερα βρίσκονται και στην Αναπήρων Πολέμου, έχοντας εξελίξει τα Nora's Deli σε ένα από τα πιο σύγχρονα της πόλης, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά που συναντά κανείς στο εξωτερικό.

Δίπλα στα panettone υπάρχουν και τα φοβερά κουραμπιεδάκια της Λιβανέζας ζαχαροπλάστριας Ρίτας Αμιραλιάν που τα φτιάχνει με φρέσκο, γαλλικό βούτυρο και πολύ αμύγδαλο στο παρασκευαστήριό της στην Παλιά Κοκκινιά και τα διαθέτει στα Nora's Deli, μαζί με όλη την γκάμα των προϊόντων της (κουλουράκια με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και καρύδι, τριφτά και νόστιμα σαν μελομακάρονα –τα ίδια, σιροπιασμένα, γίνονται μελομακάρονα–, κουραμπιέδες Βηρυτού με φιστίκι Αιγίνης και ανθόνερο, χωρίς άχνη, αλλά και λιβανέζικα μπαραζίτ με φιστίκι Αιγίνης και γενναιόδωρη επικάλυψη από σουσάμι).

Η Ναταλία μου προτείνει επίσης να δοκιμάσω το φετινό Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια, ένα μοναδικό προϊόν και μία από τις πιο σπάνιες κατηγορίες μελιού που παράγεται από τη ρητίνη του κορμού του μαύρου έλατου στις ψηλές κορυφές του Μαινάλου. «Είναι γνωστό για τη μικρή συγκέντρωση σακχάρων, δεν κρυσταλλώνει ποτέ και είναι ιδιαίτερο σε υφή και χρώμα» μου λέει, δίνοντάς μου ένα κουταλάκι μέλι που η γεύση του με στέλνει κατευθείαν στον Παράδεισο.

Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Η περιήγηση στο Nora's Deli είναι πραγματικά απολαυστική. Μπορώ να χαζεύω με τις ώρες τα τρομερά dressings που φαντάζομαι να συνοδεύουν τις σαλάτες και τα φαγητά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, όπως σάλτσα κράνμπερι, σος μπεαρνέζ και ταρτάρ, τα ξίδια με πούλπα από μάνγκο ή φραμπουάζ και τα τσάτνεϊ ντομάτα-τζίντζερ ή η σάλτσα αχλαδιού με κρασί Μοσχάτο του Πιεμόντε, που μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια. Μόνο εδώ μπορείς να βρεις έναν υπέροχο βουτυράτο καπνιστό σολομό που εισάγεται από τη Σκωτία και κόβεται επιτόπου, φρέσκα φουαγκρά πάπιας ή χήνας από τον γαλλικό οίκο των Πυρηναίων, τον Maison Dubernet, προϊόντα τρούφας αλλά και αποξηραμένα πορτσίνι, διάφορα είδη pasta –είδα κάποια γεμιστά με κάστανα και σύκα που με ξετρέλαναν–, νιόκι και κάτι φοβερά κράκερ της εταιρείας The Fine Cheese Co, τόσο λεπτά και τραγανά που μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια τα πλατό των τυριών και των αλλαντικών.

Για το πρωινό εδώ θα βρεις πολλές και ωραίες σειρές από γκρανόλες, χωρίς πρόσθετα και χωρίς ζάχαρη, μια υπέροχη σειρά από μαρμελάδες που παρασκευάζονται από το Νora's Deli αλλά και εισαγωγής. Επίσης, διαθέτει μια ωραία συλλογή από χειροποίητα γαλλικά μπισκότα, αφεψήματα της ελληνικής εταιρείας Aristi αλλά και τα βιοδυναμικά τσάγια της εταιρείας Hampstead Tea. Υπάρχει ακόμα και μια ολόκληρη γκάμα με προϊόντα χωρίς γλουτένη για ανθρώπους με δυσανεξία σε αυτήν.

Ειδικά στα ψυγεία με τα τυριά, τα αλλαντικά και τα αλίπαστα, αν είναι κανείς τόσο αναποφάσιστος όσο εγώ, μπορεί να ξοδέψει πολύ χρόνο κοιτώντας και μόνο τις αμέτρητες επιλογές από τα πιο εκλεκτά προϊόντα αυτών των ειδών.

Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Ειδικά στα ψυγεία με τα τυριά, τα αλλαντικά και τα αλίπαστα, αν είναι κανείς τόσο αναποφάσιστος όσο εγώ, μπορεί να ξοδέψει πολύ χρόνο κοιτώντας και μόνο τις αμέτρητες επιλογές από τα πιο εκλεκτά προϊόντα αυτών των ειδών. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στα δικά μου τα μάτια και στις δικές μου γεύσεις ξεχώρισε μια ωραία γραβιέρα Σαν Μιχάλη με τσίλι, η καπνιστή γραβιέρα Κρήτης, οι κορμοί τυριών του Καϊδατζή με πιπέρι, στάχτη ή φιστίκι Αιγίνης, το κατσικίσιο τυρί Πυρηναίων, το μοναδικό Camembert Calvados, ένα τυρί ιδιαίτερα μαλακό με επικάλυψη φρυγανιάς και ωριμασμένο σε ποτό Calvados, η αυθεντική μαλακή γκοργκοντζόλα Ιταλίας, το πικάντικο πεκορίνο Σαρδηνίας αλλά και το εντυπωσιακό τυρί με φρούτα σε γκράπα από Μοσχάτο Ιταλίας «Occelli».


Δίπλα ακριβώς στα αλλαντικά με τα μιλανέζικα σαλάμια, τις μορταδέλες, το προσιούτο, το χαμόν, το τσορίθο, τα ισπανικά λουκάνικα, το ζαμπόν Μαύρου Δάσους, το προσούτο κοτόπουλου με τρούφα, το ιταλικό σπεκ και το βρετανικό roast beef και δίπλα στα εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά του Τσιαναβά από την Καρδίτσα με κορυφαία το παστράμι και το χοιρινό καπνιστό ψαρονέφρι, θα βρεις και τα «χρωματιστά», χειροποίητα λουκάνικα της Aesop Works από αγνά και επιλεγμένα υλικά και ελληνικό βιολογικό κρέας σε συνδυασμούς όπως λιαστή ντομάτα και βασιλικός, μύρτιλο και γκοργκοντζόλα, λεμόνι και μάραθος αλλά και σουτζούκι και σπανάκι.


Εξαιρετικά και τα αυγοτάραχα του Στέφου και του Τρικαλινού, το χαβιάρι και το μπρικ, τα αυθεντικά βασιλικά καβούρια Chatka αλλά και ο βιολογικός σολομός Ιρλανδίας με το διάφανο κάπνισμα, την τέλεια υφή και γεύση. Δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος για να ξεμυαλιστεί.

Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, αν και δεν το περιμένει κανείς, λόγω της τοποθεσίας του, οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές παρόμοιων καταστημάτων και μολονότι ανήκει στην κατηγορία των ντελικατέσεν, θυμίζει αρκετά τα παντοπωλεία περασμένων εποχών, τότε που τίποτα δεν έμπαινε στο μαγαζί αν δεν το δοκίμαζαν πρώτα οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι επίσης γνωρίζουν προσωπικά τους πελάτες τους. «Τι κάνει η κόρη σας, κ. Βλάχου; Θα σας δώσω αυτή την ωραία σοκολάτα να δοκιμάσει» λέει η Ναταλία σε μία από τις πελάτισσές της, βάζοντας στη σακούλα με τα ψώνια της και μια μαύρη σοκολάτα με αλατισμένη gianduja της εταιρείας Giardini.

Όση ώρα περιμένω τη Ναταλία να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, χαζεύω και το ψυγείο με τα σάντουιτς και τις σαλάτες που φτιάχνονται στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα στο υπόγειο του καταστήματος. Σαλάτα νισουάζ με τόνο Ortiz και φασολάκια χάρικοτ, σαλάτα με βιολογικές φακές Belunga και καπνιστό σολομό, σαλάτα με βιολογικό κοτόπουλο, μαρούλι και αβοκάντο, σάντουιτς σε μαύρο ψωμί με μπρεζάολα, αμαρίνο και αγκινάρα, σάντουιτς σε βιολογικό χωριάτικο ψωμί με roast beef, mimolette και ρόκα.

«Αυτά είναι τα πρώτα "δείγματα" των ελαφριών και γευστικών γευμάτων που θέλουμε να προσφέρουμε εδώ. Σε λίγες μέρες, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί και το μπιστρό, θα έχουμε κι άλλα, μεταξύ των οποίων και κάποια ζεστά πιάτα. Όχι πάρα πολλά, λίγα και καλά. Τα επιμελείται όλα ο Ζαν-Μαρί Χόφμαν, που είναι ο σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας. Σε όλα χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από το Nora's Deli» λέει η Ναταλία. Στις σαλάτες, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν βιολογικό κοτόπουλο και μαρούλι επίσης βιολογικό, πλυμένο με προσοχή με το χέρι. «Ποιότητα και γεύση. Αυτά προσφέρουμε» συμπληρώνει.

Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Αυτά είναι τα πρώτα «δείγματα» των ελαφριών και γευστικών γευμάτων που θέλουμε να προσφέρουμε εδώ. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Nora's Deli: O παράδεισος των foodies διαθέτει πλέον και μπιστρό Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ