Το νέο υγιεινό comfort μενού του Clumsies από τον Αθηναγόρα Κωστάκο

Το νέο υγιεινό comfort μενού του Clumsies από τον Αθηναγόρα Κωστάκο Facebook Twitter
Μπολ αβοκάντο
0



ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ
του βραβευμένου αθηναϊκού μπαρ ήταν έτοιμες από τον ταλαντούχο σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο από τον Νοέμβριο αλλά το τελευταίο lockdown και το κλείσιμο της εστίασης δεν μας είχε επιτρέψει να τις απολαύσουμε. Από την 1η Φεβρουαρίου, όμως, θα έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε το μενού online μέσα από τις γνωστές delivery πλατφόρμες και να το παραλάβουμε από το μαγαζί.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις επιλογές που μας προσφέρονται, καταλαβαίνουμε αμέσως πως το Clumsies αποφάσισε να υποστηρίξει το φαγητό και να κάνει μια σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία του. Ενεργειακά και χορτοφαγικά μπολ, μεγάλες και πλούσιες σαλάτες, vegan επιλογές και brunch, χορταστικά πιάτα δημιουργούν ένα μενού κατάλληλο για όλους εκείνους που θέλουν να τρώνε γευστικά αλλά και δυναμωτικά πιάτα έχοντας συνειδητοποιήσει πως η διατροφή είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να υποστηρίξεις την υγεία και την ευεξία σου.

Το μενού έχει δύο ταχύτητες. Το κανονικό μενού έχει τη νυχτερινή του μορφή, με αρκετά junk στοιχεία, και μπορεί κάποιος να βρει mini burgers, bao, tacos και άλλα πιάτα που είναι spicy, sexy, αλμυρά και σε βάζουν στο mood να πιεις. Το πρωινό μενού, που μπορεί κάποιος να απολαύσει μέχρι τις 18:00, έχει πιο υγιεινή προσέγγιση.

Επικοινωνήσαμε με τον Αθηναγόρα Κωστάκο θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για την έμπνευση πίσω από το μενού και τη νέα φιλοσοφία του Clumsies: «Οι Clumsies είχαν ένα μενού στο μπαρ τους που, σε γενικές γραμμές, δεν είχε την κατεύθυνση του κλασικού μενού ενός μπαρ. Είχαν αρκετά μεγάλα και πλαδαρά πιάτα που δεν προσφέρονται για απόλαυση σε συνδυασμό με ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ. Αυτήν τη στιγμή το φαγητό έχει έρθει σε μια μορφή πιο finger, ενώ στις επιλογές για το delivery και το brunch, που είχαμε ξεκινήσει τον Νοέμβριο αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε και πολλά γιατί μας έκλεισαν, είχαμε προσθέσει πιάτα της φιλοσοφίας του μπολ, τα οποία περιλάμβαναν πιο απλές και nutrition γεύσεις. Επιλογές που είτε κλείνουν το μάτι στους vegetarian φίλους μας είτε περιέχουν καλό συνδυασμό από πρωτεΐνη, φρέσκα λαχανικά και όχι πολύ βαριά μαγειρέματα».

Το νέο υγιεινό comfort μενού του Clumsies από τον Αθηναγόρα Κωστάκο Facebook Twitter
Πικάντικο μπολ

Έχοντας στο μυαλό μου το Clumsies, στο οποίο έχω συνηθίσει να περνάω βραδιές πίνοντας τα επικά κοκτέιλ του και χορεύοντας, προσπαθώ να καταλάβω πώς μπορεί να χωρέσει ένα healthy, comfort μενού, που συνήθως βρίσκουμε σε all day καφέ ή εστιατόρια. Ρωτάω σχετικά τον Αθηναγόρα και εκείνος μου εξηγεί:

«Το μενού έχει δύο ταχύτητες. Το κανονικό μενού έχει τη νυχτερινή του μορφή, με αρκετά junk στοιχεία, και μπορεί κάποιος να βρει mini burgers, bao, tacos και άλλα πιάτα που είναι spicy, sexy, αλμυρά και σε βάζουν στο mood να πιεις. Το πρωινό μενού, που μπορεί κάποιος να απολαύσει μέχρι τις 18:00, έχει πιο υγιεινή προσέγγιση. Εκείνες τις ώρες το μαγαζί δεν λειτουργεί ως μπαρ αλλά ως ένα εστιατόριο και καφέ όπου ο κόσμος έρχεται να απολαύσει ένα brunch. Εκεί, λοιπόν, δεν θέλω να του χαλάσω την ημέρα γι' αυτό και του προσφέρω πιο nutrition μπολ, πιο μεγάλες μερίδες και πιο απλά υλικά για να τον χορτάσω αλλά να μην τον βαρύνω.

Στο Meraki, το εστιατόριο μου στο Λονδίνο, είναι επιτακτική ανάγκη να έχω ανάλογα πιάτα στο μενού μου. Ο κόσμος εκεί ζει μέσα στα γραφεία, δεν έχει χρόνο για μαγειρική, κάνει φοβερά καθιστική ζωή και η εξοχή είναι μακριά. Αν δεν προσφέρεις ανάλογες επιλογές, ο πελάτης θα πάει αλλού. Επίσης, θεωρώ ότι αυτές οι γεύσεις είναι η βάση της διατροφής και της μαγειρικής με την οποία θα ασχολούμαστε τα επόμενα χρόνια. Η γαστρονομία τείνει προς τα εκεί και αυτό δεν έχει να κάνει με τη μόδα αλλά τη συνολική ανάγκη να ζούμε καλύτερα».

Το νέο υγιεινό comfort μενού του Clumsies από τον Αθηναγόρα Κωστάκο Facebook Twitter
Σαλάτα από ψητά παντζάρια

Τον ρωτάω ποιος είναι ο αγαπημένος του συνδυασμός γεύσης και κοκτέιλ, που θα σπεύσει να απολαύσει όταν ανοίξουν τα μπαρ. «Σαν το Aegean Negroni που φτιάχνουν τα παιδιά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Είναι ίσως το καλύτερο negroni που έχω πιει στη ζωή μου και νομίζω ότι κάνει απόλυτο συνδυασμό με ένα ωμό πιάτο που έχουμε, ένα tartar από μοσχάρι με γεύση από τη σάλτσα που βάζουμε στα ελληνικά σουτζουκάκια».

Πώς βλέπει τα πράγματα στο άμεσο μέλλον; «Η εστίαση βρίσκεται στην εντατική. Δυστυχώς έχω χάσει λίγο την ελπίδα μου γιατί δεν βλέπω φως στο άμεσο μέλλον. Από την άλλη, σκέφτομαι πως όταν τελειώσει όλο αυτό, θα ζήσουμε το φαινόμενο του ελατηρίου, θα εκτιναχτούν όλοι μαζί προς τα έξω και θα γεμίσουν τα εστιατόρια. Εξάλλου, πιο πιθανό είναι να ισχύουν ακόμη και τότε οι σκληροί κανόνες ωραρίου στα μπαρ, οπότε ο κόσμος θα έχει έναν ακόμη παραπάνω λόγο να βγει στα εστιατόρια. Έτσι εξηγείται η στροφή του Clumsies, αλλά και πολλών άλλων μαγαζιών, προς την εστίαση».

Το νέο μενού του Clumsies (Πραξιτέλους 30, Αθήνα) με delivery και take away, καθημερινά, 11:00 - 23:00, μέσα από τις πλατφόρμες Wolt & efood.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μελιστάλακτο, Αμαρυλλίς, Μαστρονικόλας, Αντωνίου: 4 κλασικά ζαχαροπλαστεία του Πειραιά που ξεχωρίζουν

Γεύση / Μελιστάλακτο, Αμαρυλλίς, Μαστρονικόλας, Αντωνίου: 4 κλασικά ζαχαροπλαστεία του Πειραιά που ξεχωρίζουν

Με το πιο νέο να μετράει 17 χρόνια ιστορίας και το πιο παλιό να ξεπερνά τα 110, αυτά τα ζαχαροπλαστεία είναι ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς το λιμάνι και να γυρίσεις σπίτι με ό,τι θες να έχεις για τις γιορτές στο τραπέζι σου.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Γεύση / Hoggies: Το fun project μιας παρέας αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Mια παρέα φίλων που την ενώνει το φαγητό ξεκίνησε να πειραματίζεται με συνταγές εμπνευσμένες από τις κουζίνες του κόσμου. Σημαντικό μέλος της, ο Νίκος Μαρόλης από το «Κρεοπωλείο ο Γιάννης» των Εξαρχείων, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει το μενού του πρότζεκτ. Τους γνωρίσαμε στο Athens Street Food Festival 2022, εκεί όπου παρουσίασαν για πρώτη φορά τη νόστιμη ιδέα τους, προσφέροντας ένα πλήρες, comfort και νόστιμο γεύμα, «το σάντουιτς όπως πραγματικά του αξίζει».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για το Kitschen, το dim sum bar του Πειραιά;

Γεύση / Γιατί όλοι μιλάνε για το Kitschen, το dim sum bar του Πειραιά;

Σερβίροντας μικρά πιάτα και κλασικά κοκτέιλ με twists, έχοντας δημιουργήσει έναν χώρο με ζεστό και χαλαρό κλίμα, το μικρό σε τετραγωνικά, αλλά μεγάλο σε γεύση ασιατικό εστιατόριο του λιμανιού συζητιέται πολύ και δικαίως.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Lucinda

Γεύση / Lucinda: Η νέα πίτσα της Αθήνας έχει την υπογραφή τριών ηχηρών ονομάτων της γεύσης

Ο Δημοσθένης Κουβαράκης του Juicy Grill, o Αντώνης Δρακουλαράκος του Sushimou και ο Κυριάκος Λιοδάκης της Granello pizza αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγαζί για να τρώνε επιτέλους καλή πίτσα στον Χολαργό. Για να είμαστε ακριβείς, ο Αντώνης Δρακουλαράκος ήταν εκείνος που επέμενε ότι δεν είχε βρει κάτι που να τον ικανοποιεί στη γειτονιά του και οδηγούσε μέχρι την Καισαριανή για βρει πίτσα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 190 αιώνα

Γεύση / Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 19ο αιώνα

Το «εναλλακτικό» δημητριακό προέκυψε ως συμπλήρωμα εναλλακτικών θεραπειών που προσφέρονταν σε σπα της εποχής, συνδέθηκε με το κίνημα των χίπις τη δεκαετία του ’60, έφυγε από τη μόδα και επανήλθε πολλές φορές. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια λίστα αναμονής 17.000 ατόμων που ήθελαν να αγοράσουν μια συγκεκριμένη, ενώ πλέον υπάρχουν και ελληνικά brands που την προσφέρουν ποιοτική και σε πολλές γεύσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλάι: Στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Γεύση / Καφενείο ή μπαρ; Στο «Πλάι» στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Ο Γιώργος Σουμπάσης και η Μαρίνα Φαρασοπούλου του Morning bar έστησαν έναν χώρο λιτό που προσφέρει απλά ποτά, φρούτο με τυρί και τυλιχτό με ψάρι για μεζέ, μπουκέτα λουλούδια για να πάρουμε φεύγοντας. Άλλοι το λένε καφενείο και άλλοι μπαρ. Το νέο στέκι της Αθήνας δανείζεται στοιχεία από αυτά, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Γεύση / Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Με παχιά ζύμη, με ύψος και γεμίσεις, η πίτσα του Σικάγο που ζήλεψε το Ντιτρόιτ μπορεί να εξοργίσει τους Ναπολιτάνους με τον τρόπο που φτιάχνεται, ενώ είναι η ένοχη απόλαυση πολλών, ακόμα και στην Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Γεύση / Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που θα επισκεφτείς για τις αυθεντικές πολίτικες γεύσεις και τη ρετρό ατμόσφαιρα που παραμένει αναλλοίωτη παραπάνω από μισό αιώνα.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γεύση / Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Guerilla chef

Γεύση / «Guerilla chef»: Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας έχει μόνο ένα μπέργκερ, τίποτα παραπάνω

Value for money φαγητό στο χέρι, μπίρες από μικροζυθοποιούς και πανκ: Αφού φτιάχτηκε σε πέντε μεγάλα φεστιβάλ και κατάφερε να κάνει όνομα απέναντι στα υπόλοιπα, τα πολύ πιο πληθωρικά, το λιτό μπέργκερ του Fahd-Αλέξανδρου Hassan Kassem απέκτησε μετά από πέντε χρόνια το δικό του μαγαζί στα Εξάρχεια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Χαμάμ

Γεύση / Βασίλης Χαμάμ: Ο επόμενος μάγειρας της Θεσσαλονίκης που θα συζητηθεί

Άφησε τη δουλειά στην Tate Modern και την ενασχόλησή του με την τέχνη για να αφοσιωθεί σε μια άλλη που μέχρι τότε είχε για χόμπι. Αυτοδίδακτος στη μαγειρική, o ταλαντούχος σεφ του νέου εστιατορίου που ετοιμάζει το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο των Beetroot κάνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με επιρροές από τη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου, φαγητό που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τις ρίζες του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ