Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.
0



ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, οι ανακατατάξεις και τα νέα κύματα ξεκινούν πάντα από ανήσυχα πνεύματα. Εξάλλου, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από μια πετυχημένη συνταγή και να τολμήσεις κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις το μικρόβιο της επανάστασης για να σηκώσεις το λάβαρο.

Ένας τέτοιος «ποπολάρος» της γαστρονομικής ζωής της χώρας είναι ο Χάρης Τζανής. Η ενασχόλησή του με το φαγητό ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, γράφοντας σε γνωστά έντυπα και sites για την εστίαση. Τότε ήρθε σε άμεση επαφή με τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και γοητεύτηκε. Μετά τη δοκιμή μερικών εξαιρετικών προϊόντων, που είχαν τη δυνατότητα να γεύονται μόνο λίγοι, άρχισε να αναρωτιέται πώς θα μπορούσαν αυτά τα εκλεκτά εδέσματα να φτάσουν στα εστιατόρια της πόλης.

Έτσι, ο Χάρης άρχισε να σκέφτεται τρόπους να φέρει σε επαφή τον μέσο Έλληνα, που θέλει να αναπτύξει δεσμούς με τη γεύση της χώρας του, με εκείνα τα προϊόντα, στην καρδιά των οποίων χτυπoύν η παράδοση και η νοστιμιά της Ελλάδας.

  

Το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.

Το Delio Food Hub ξεκίνησε, λοιπόν, το ταξίδι του τον Μάιο του 2019. Ο Χάρης ανέλαβε να προμηθεύει εστιατόρια και ξενοδοχεία με προϊόντα που ξυπνούν μνήμες, έχουν τέλεια γεύση και παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τον πιο γνήσιο, απλό και τίμιο τρόπο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το όλο εγχείρημα είναι αρκετά φιλόδοξο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συνέπεσε με μια στροφή της γαστρονομίας στην εντοπιότητα και τα πράγματα, τελικά, δεν ήταν τόσο δύσκολα. Οι Έλληνες πια είναι χορτάτοι και ενημερωμένοι. Ξέρουν τη γαλλική κουζίνα το ίδιο καλά με την ασιατική. Το μόνο που τους μένει είναι να μάθουν καλά και την αληθινή, ελληνική κουζίνα.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Αυτό σκέφτηκε ο Χάρης και αποφάσισε να δημιουργήσει μια συνθήκη, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να γνωρίσει τις γεύσεις του τόπου του και να ξέρει τις επιλογές που του προσφέρει. Ακόμα πιο πολύ ήθελε να ξυπνήσει τις μνήμες όλων εμάς που τα καλοκαίρια τα περνούσαμε σε επαρχιακές πόλεις, νησιά και χωριά. Εκεί που δοκιμάζαμε από πρώτο χέρι το παστό, την ξινομυζήθρα, τα όσπρια που είχαν μαζέψει δικά μας χέρια από τα χωράφια και τα ελληνικά ζυμαρικά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με δικό τους γάλα, αλεύρι και αυγά.


Έτσι, το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.


Το concept είναι απλό, γι' αυτό και ευφυές. Το μενού, που μπορούν να απολαύσουν μέχρι τέσσερις επισκέπτες ταυτόχρονα, αποτελείται από έξι πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.


Οι γεύσεις εναλλάσσονται με απολαυστικό ρυθμό. Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει. Τα προϊόντα εκπλήσσουν ευχάριστα και συναρπάζουν. Σε άλλους θυμίζουν ιστορίες μιας παλιότερης ζωής και σε άλλους παραδίδουν μάθημα γαστρονομικής ιστορίας.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει.


Δεν είναι, όμως, μόνο το μενού που θα απολαύσει κάποιος στην delicatesseria του Χάρη αλλά πιο πολύ το πάθος για το φαγητό και τις σπάνιες, πολύτιμες γεύσεις που θα τον παρασύρει και θα τον ωθήσει να θελήσει να μάθει κι άλλα πράγματα για την ελληνική γαστρονομία. Απολαμβάνεις ένα δείπνο με έξι πιάτα φτιαγμένα από θαυμαστά προϊόντα που θέλεις να αγγίξεις, να μυρίσεις, να γευτείς και να γνωρίσεις και μπροστά σου βρίσκεται εκείνος, που θέλει να σου μεταγγίσει όλη τη γνώση.

Ο Χάρης δεν χορταίνει να μιλάει για τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα δημιουργήματά τους. Είναι διατεθειμένος και έτοιμος να σου εξηγήσει κάθε προϊόν που βρίσκεται στο Delio Food Hub. Και, φυσικά, δεν θα διστάσει να «σπάσει» τη συνοχή του μενού, για να σου αποκαλύψει μια νέα γεύση που ανακάλυψε. Αυθόρμητος, κιμπάρης και λάτρης του φαγητού, επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να μαγεύει με μια πιρουνιά ή μια κουταλιά σπάνιας απόλαυσης.

Επίσης, εκτός από το φαγητό, ο Χάρης δίνει μεγάλη έμφαση τόσο στο κρασί και τα αποστάγματα όσο και στις μπίρες. Έτσι, πάντα έχει να προτείνει κάτι από μικρές ζυθοποιίες και κάθε εβδομάδα «φιλοξενεί» έναν Έλληνα οινοποιό. Η απόλαυση είναι ολοκληρωμένα ελληνική και ξεχωριστή.


Τι μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις κι εσύ ελληνική γαστρονομία στη delicatesseria; Να κάνεις κράτηση μέσω του www.delio.gr ή να τηλεφωνήσεις στο 210 9223988. Επίσης, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο Facebook. Ετοιμάσου για κάτι διαφορετικό, απλό και αγνό και συντονίσου με το συναίσθημά σου. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter


Delio Food Hub - Delicatesseria, Ορλώφ 7, Κουκάκι, 210 9223988, Facebook: Delio Food Hub- Delicatesseria, Instagram: deliofoodhub

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ