Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.
0



ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, οι ανακατατάξεις και τα νέα κύματα ξεκινούν πάντα από ανήσυχα πνεύματα. Εξάλλου, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από μια πετυχημένη συνταγή και να τολμήσεις κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις το μικρόβιο της επανάστασης για να σηκώσεις το λάβαρο.

Ένας τέτοιος «ποπολάρος» της γαστρονομικής ζωής της χώρας είναι ο Χάρης Τζανής. Η ενασχόλησή του με το φαγητό ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, γράφοντας σε γνωστά έντυπα και sites για την εστίαση. Τότε ήρθε σε άμεση επαφή με τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και γοητεύτηκε. Μετά τη δοκιμή μερικών εξαιρετικών προϊόντων, που είχαν τη δυνατότητα να γεύονται μόνο λίγοι, άρχισε να αναρωτιέται πώς θα μπορούσαν αυτά τα εκλεκτά εδέσματα να φτάσουν στα εστιατόρια της πόλης.

Έτσι, ο Χάρης άρχισε να σκέφτεται τρόπους να φέρει σε επαφή τον μέσο Έλληνα, που θέλει να αναπτύξει δεσμούς με τη γεύση της χώρας του, με εκείνα τα προϊόντα, στην καρδιά των οποίων χτυπoύν η παράδοση και η νοστιμιά της Ελλάδας.

  

Το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.

Το Delio Food Hub ξεκίνησε, λοιπόν, το ταξίδι του τον Μάιο του 2019. Ο Χάρης ανέλαβε να προμηθεύει εστιατόρια και ξενοδοχεία με προϊόντα που ξυπνούν μνήμες, έχουν τέλεια γεύση και παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τον πιο γνήσιο, απλό και τίμιο τρόπο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το όλο εγχείρημα είναι αρκετά φιλόδοξο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συνέπεσε με μια στροφή της γαστρονομίας στην εντοπιότητα και τα πράγματα, τελικά, δεν ήταν τόσο δύσκολα. Οι Έλληνες πια είναι χορτάτοι και ενημερωμένοι. Ξέρουν τη γαλλική κουζίνα το ίδιο καλά με την ασιατική. Το μόνο που τους μένει είναι να μάθουν καλά και την αληθινή, ελληνική κουζίνα.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Αυτό σκέφτηκε ο Χάρης και αποφάσισε να δημιουργήσει μια συνθήκη, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να γνωρίσει τις γεύσεις του τόπου του και να ξέρει τις επιλογές που του προσφέρει. Ακόμα πιο πολύ ήθελε να ξυπνήσει τις μνήμες όλων εμάς που τα καλοκαίρια τα περνούσαμε σε επαρχιακές πόλεις, νησιά και χωριά. Εκεί που δοκιμάζαμε από πρώτο χέρι το παστό, την ξινομυζήθρα, τα όσπρια που είχαν μαζέψει δικά μας χέρια από τα χωράφια και τα ελληνικά ζυμαρικά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με δικό τους γάλα, αλεύρι και αυγά.


Έτσι, το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.


Το concept είναι απλό, γι' αυτό και ευφυές. Το μενού, που μπορούν να απολαύσουν μέχρι τέσσερις επισκέπτες ταυτόχρονα, αποτελείται από έξι πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.


Οι γεύσεις εναλλάσσονται με απολαυστικό ρυθμό. Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει. Τα προϊόντα εκπλήσσουν ευχάριστα και συναρπάζουν. Σε άλλους θυμίζουν ιστορίες μιας παλιότερης ζωής και σε άλλους παραδίδουν μάθημα γαστρονομικής ιστορίας.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει.


Δεν είναι, όμως, μόνο το μενού που θα απολαύσει κάποιος στην delicatesseria του Χάρη αλλά πιο πολύ το πάθος για το φαγητό και τις σπάνιες, πολύτιμες γεύσεις που θα τον παρασύρει και θα τον ωθήσει να θελήσει να μάθει κι άλλα πράγματα για την ελληνική γαστρονομία. Απολαμβάνεις ένα δείπνο με έξι πιάτα φτιαγμένα από θαυμαστά προϊόντα που θέλεις να αγγίξεις, να μυρίσεις, να γευτείς και να γνωρίσεις και μπροστά σου βρίσκεται εκείνος, που θέλει να σου μεταγγίσει όλη τη γνώση.

Ο Χάρης δεν χορταίνει να μιλάει για τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα δημιουργήματά τους. Είναι διατεθειμένος και έτοιμος να σου εξηγήσει κάθε προϊόν που βρίσκεται στο Delio Food Hub. Και, φυσικά, δεν θα διστάσει να «σπάσει» τη συνοχή του μενού, για να σου αποκαλύψει μια νέα γεύση που ανακάλυψε. Αυθόρμητος, κιμπάρης και λάτρης του φαγητού, επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να μαγεύει με μια πιρουνιά ή μια κουταλιά σπάνιας απόλαυσης.

Επίσης, εκτός από το φαγητό, ο Χάρης δίνει μεγάλη έμφαση τόσο στο κρασί και τα αποστάγματα όσο και στις μπίρες. Έτσι, πάντα έχει να προτείνει κάτι από μικρές ζυθοποιίες και κάθε εβδομάδα «φιλοξενεί» έναν Έλληνα οινοποιό. Η απόλαυση είναι ολοκληρωμένα ελληνική και ξεχωριστή.


Τι μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις κι εσύ ελληνική γαστρονομία στη delicatesseria; Να κάνεις κράτηση μέσω του www.delio.gr ή να τηλεφωνήσεις στο 210 9223988. Επίσης, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο Facebook. Ετοιμάσου για κάτι διαφορετικό, απλό και αγνό και συντονίσου με το συναίσθημά σου. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter


Delio Food Hub - Delicatesseria, Ορλώφ 7, Κουκάκι, 210 9223988, Facebook: Delio Food Hub- Delicatesseria, Instagram: deliofoodhub

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ