Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.
0ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, οι ανακατατάξεις και τα νέα κύματα ξεκινούν πάντα από ανήσυχα πνεύματα. Εξάλλου, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από μια πετυχημένη συνταγή και να τολμήσεις κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις το μικρόβιο της επανάστασης για να σηκώσεις το λάβαρο.

Ένας τέτοιος «ποπολάρος» της γαστρονομικής ζωής της χώρας είναι ο Χάρης Τζανής. Η ενασχόλησή του με το φαγητό ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, γράφοντας σε γνωστά έντυπα και sites για την εστίαση. Τότε ήρθε σε άμεση επαφή με τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και γοητεύτηκε. Μετά τη δοκιμή μερικών εξαιρετικών προϊόντων, που είχαν τη δυνατότητα να γεύονται μόνο λίγοι, άρχισε να αναρωτιέται πώς θα μπορούσαν αυτά τα εκλεκτά εδέσματα να φτάσουν στα εστιατόρια της πόλης.

Έτσι, ο Χάρης άρχισε να σκέφτεται τρόπους να φέρει σε επαφή τον μέσο Έλληνα, που θέλει να αναπτύξει δεσμούς με τη γεύση της χώρας του, με εκείνα τα προϊόντα, στην καρδιά των οποίων χτυπoύν η παράδοση και η νοστιμιά της Ελλάδας.

  

Το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.

Το Delio Food Hub ξεκίνησε, λοιπόν, το ταξίδι του τον Μάιο του 2019. Ο Χάρης ανέλαβε να προμηθεύει εστιατόρια και ξενοδοχεία με προϊόντα που ξυπνούν μνήμες, έχουν τέλεια γεύση και παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τον πιο γνήσιο, απλό και τίμιο τρόπο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το όλο εγχείρημα είναι αρκετά φιλόδοξο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συνέπεσε με μια στροφή της γαστρονομίας στην εντοπιότητα και τα πράγματα, τελικά, δεν ήταν τόσο δύσκολα. Οι Έλληνες πια είναι χορτάτοι και ενημερωμένοι. Ξέρουν τη γαλλική κουζίνα το ίδιο καλά με την ασιατική. Το μόνο που τους μένει είναι να μάθουν καλά και την αληθινή, ελληνική κουζίνα.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Αυτό σκέφτηκε ο Χάρης και αποφάσισε να δημιουργήσει μια συνθήκη, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να γνωρίσει τις γεύσεις του τόπου του και να ξέρει τις επιλογές που του προσφέρει. Ακόμα πιο πολύ ήθελε να ξυπνήσει τις μνήμες όλων εμάς που τα καλοκαίρια τα περνούσαμε σε επαρχιακές πόλεις, νησιά και χωριά. Εκεί που δοκιμάζαμε από πρώτο χέρι το παστό, την ξινομυζήθρα, τα όσπρια που είχαν μαζέψει δικά μας χέρια από τα χωράφια και τα ελληνικά ζυμαρικά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με δικό τους γάλα, αλεύρι και αυγά.


Έτσι, το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.


Το concept είναι απλό, γι' αυτό και ευφυές. Το μενού, που μπορούν να απολαύσουν μέχρι τέσσερις επισκέπτες ταυτόχρονα, αποτελείται από έξι πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.


Οι γεύσεις εναλλάσσονται με απολαυστικό ρυθμό. Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει. Τα προϊόντα εκπλήσσουν ευχάριστα και συναρπάζουν. Σε άλλους θυμίζουν ιστορίες μιας παλιότερης ζωής και σε άλλους παραδίδουν μάθημα γαστρονομικής ιστορίας.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει.


Δεν είναι, όμως, μόνο το μενού που θα απολαύσει κάποιος στην delicatesseria του Χάρη αλλά πιο πολύ το πάθος για το φαγητό και τις σπάνιες, πολύτιμες γεύσεις που θα τον παρασύρει και θα τον ωθήσει να θελήσει να μάθει κι άλλα πράγματα για την ελληνική γαστρονομία. Απολαμβάνεις ένα δείπνο με έξι πιάτα φτιαγμένα από θαυμαστά προϊόντα που θέλεις να αγγίξεις, να μυρίσεις, να γευτείς και να γνωρίσεις και μπροστά σου βρίσκεται εκείνος, που θέλει να σου μεταγγίσει όλη τη γνώση.

Ο Χάρης δεν χορταίνει να μιλάει για τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα δημιουργήματά τους. Είναι διατεθειμένος και έτοιμος να σου εξηγήσει κάθε προϊόν που βρίσκεται στο Delio Food Hub. Και, φυσικά, δεν θα διστάσει να «σπάσει» τη συνοχή του μενού, για να σου αποκαλύψει μια νέα γεύση που ανακάλυψε. Αυθόρμητος, κιμπάρης και λάτρης του φαγητού, επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να μαγεύει με μια πιρουνιά ή μια κουταλιά σπάνιας απόλαυσης.

Επίσης, εκτός από το φαγητό, ο Χάρης δίνει μεγάλη έμφαση τόσο στο κρασί και τα αποστάγματα όσο και στις μπίρες. Έτσι, πάντα έχει να προτείνει κάτι από μικρές ζυθοποιίες και κάθε εβδομάδα «φιλοξενεί» έναν Έλληνα οινοποιό. Η απόλαυση είναι ολοκληρωμένα ελληνική και ξεχωριστή.


Τι μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις κι εσύ ελληνική γαστρονομία στη delicatesseria; Να κάνεις κράτηση μέσω του www.delio.gr ή να τηλεφωνήσεις στο 210 9223988. Επίσης, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο Facebook. Ετοιμάσου για κάτι διαφορετικό, απλό και αγνό και συντονίσου με το συναίσθημά σου. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter


Delio Food Hub - Delicatesseria, Ορλώφ 7, Κουκάκι, 210 9223988, Facebook: Delio Food Hub- Delicatesseria, Instagram: deliofoodhub

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Γεύση / Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Σε πλοία και σε ΣΕΑ, από τα πιο κοσμοπολίτικα μέχρι τα πιο εναλλακτικά νησιά, αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να τον βρούμε παντού το καλοκαίρι. Για κάποιους «είναι το απόλυτο brunch με το καλύτερο junk στον πλανήτη», για τους περισσότερους είναι μια ένοχη απόλαυση πολύ καλά κρυμμένη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το πρωινό που όλους μας ενώνει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Γεύση / Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Σε ένα αγρόκτημα που καλλιεργείται άνυδρα τα τελευταία εκατό χρόνια και σήμερα τροφοδοτεί ένα από τα γαστρονομικά εστιατόρια του νησιού μπορείτε να αγγίξετε, να μυρίσετε, να δοκιμάσετε και να μαγειρέψετε όσα έχουν κάνουν τη λιτή κουζίνα της Σίφνου ξακουστή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Γεύση / (Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Η πιο σταθερή πιάτσα εξόδου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα νέα. Μια καινούργια σπριτζερία, μια abstract μπάρα που σερβίρει την καλύτερη διαφορετική μαργαρίτα της πόλης, ένας χώρος όπου κάτω τρώμε cinnamon buns και αυγά, ενώ πάνω κάποιοι κουρεύονται, και ένα new age ζαχαροπλαστείο που διπλοφουρνίζει τέλεια κρουασάν, ενώ παίζει ΛΕΞ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Γεύση / Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Ιωδιούχοι χυμοί και πικάντικες σάλτσες, αυγά όπως τα κάνουν στον Λίβανο και στον Βοτανικό, λαδερά, κάρι, σαγανάκια θαλασσινών και κρύες σούπες. Η εθνική μας μπουκιά έχει την τιμητική της το καλοκαίρι, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε πιάτα που μας κάνουν να αφήνουμε το πιρούνι στην άκρη και να τα «καθαρίζουμε» με ψωμί.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Μικροπράγματα / Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για το πολυσυζητημένο γλυκό που πόλωσε, στηλιτεύτηκε απ' τη Λιάνα Κανέλλη και τον Ριζοσπάστη, ένωσε τον Καραμανλή με τον Φλωρινιώτη κι έκανε δημοφιλές το brunch στην Ελλάδα.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Φαγητό και σινεμά

Pulp Fiction / Φαγητό και σινεμά: Το μεγάλο φαγοπότι

Στην αυλαία του αφιερώματος για τη γαστριμαργική επιρροή στον κινηματογράφο, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θυμάται ταινίες όπου το φαγητό καταλαμβάνει όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά μεγάλο χώρο στην οθόνη, με την απολαυστική συντροφιά της Fischer.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ