To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης

To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Υγιεινό και νόστιμο comfort food που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Φωτ.: Δώρα Δημητρίου
0

Ως millennial έχω κατά καιρούς γελάσει (και ταυτιστεί) με διάφορα χιουμοριστικά βίντεο που δείχνουν εκπροσώπους της γενιάς μου να χώνονται στο κρεβάτι τους με μια κούπα τσάι από τις 9 το βράδυ. Προσπερνώντας το απαραίτητο στοιχείο της υπερβολής, είναι αλήθεια ότι και οι νεότερες γενιές Z και Alpha έχουν επαναπροσδιορίσει το τι θεωρείται cool σήμερα, από το πώς διασκεδάζουμε μέχρι το τι φοράμε και, φυσικά, τι τρώμε. Στον προσωπικό μου κύκλο (και είμαι σίγουρη, όχι μόνο), αν έχεις ανακαλύψει ένα καλό delivery για τα γεύματά σου στο γραφείο, δεν είσαι απλά cool, είναι σαν να έχεις κατακτήσει μια σοφία ανώτερη από των υπολοίπων. 

Αρχικά γιατί το μεσημεριανό γεύμα δεν είναι απλή υπόθεση, πρέπει να πετύχεις τη χρυσή τομή: να χορτάσεις, χωρίς να βαρύνεις. Και, φυσικά, οι εποχές που τη βγάζαμε με έναν καφέ και τυρόπιτα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και το ταπεράκι με σπιτικό ή έτοιμο φαγητό είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας. Έτσι, όταν πρόσφατα η Νινέττα άνοιξε το πακέτο από τo Madame Ginger’s Kitchen με ρεβίθια με κάρι και φιστικοβούτυρο, τα κεφάλια του γραφείου γύρισαν προς το μέρος της. Zεστό και μυρωδάτο, με το συνοδευτικό ρύζι του, ήταν ένα φρεσκομαγειρεμένο γεύμα, «σαν σπιτικό», που την κράτησε ως το βράδυ. 

Στο μενού της Madame Ginger’s Kitchen βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, χορταστικές σαλάτες και bowls με βάση τα όσπρια και ολόφρεσκα λαχανικά, «μαμαδίστικα» μαγειρευτά στην πιο healthy εκδοχή τους, όπως λεμονάτη ρεβιθάδα και σουτζουκάκια φακής, και νόστιμες μακαρονάδες, από την κλασική με κιμά, τις πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας μέχρι το λεμονάτο κριθαράκι με ρεβίθια. 

Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό της η Madame Ginger όταν δημιούργησε το Madame Ginger’s Kitchen – ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο τις υγιεινές και χορταστικές plant based συνταγές της, εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας μια σειρά από comfort γεύματα για όλους, with a twist. 

To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δώρα Δημητρίου

Σπιτικό φαγητό with a twist

Στο μενού της Madame Ginger’s Kitchen βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, χορταστικές σαλάτες και bowls με βάση τα όσπρια και ολόφρεσκα λαχανικά, «μαμαδίστικα» μαγειρευτά στην πιο healthy εκδοχή τους, όπως λεμονάτη ρεβιθάδα και σουτζουκάκια φακής, και νόστιμες μακαρονάδες, από την κλασική με κιμά, τις πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας μέχρι το λεμονάτο κριθαράκι με ρεβίθια. 

Επιπλέον, έχει μια ολόκληρη κατηγορία αφιερωμένη στο street food, με πιο τολμηρά πιάτα, όπως τα viral κεφτεδάκια φακής ή οι τηγανητές πατάτες με κιμά, σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί, τα οποία μπορείς να παραγγείλεις και να απολαύσεις στη σαββατιάτικη μπαλκονάδα με τους φίλους σου. 

Για να μοιραστεί τις συνταγές της με όσο περισσότερα gingerakia γίνεται, η Madame Ginger συνεργάστηκε με τη StiQ που λειτουργεί ως cloud kitchen, έχοντας «βάσεις» σε Παλαιό Φάληρο, Χαλάνδρι, κέντρο Αθήνας, Γλυφάδα και Περιστέρι και εξυπηρετώντας με delivery τις γύρω περιοχές. Μάλιστα, πολύ σύντομα τα ginger-oγεύματα θα φτάσουν και στον Πειραιά. 

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;

«Κοίτα, παίζω ανάμεσα στο bowl με ψητό κουνουπίδι, teriyaki sauce και sushi rice και τις τηγανητές πατάτες με κιμά σόγιας και φυτικό τυρί. Ωστόσο, αν πρέπει να διαλέξω ένα αγαπημένο, θα πω τα κεφτεδάκια φακής με κόκκινη σάλτσα, που τα συνδυάζω με μπρόκολο ή πατάτες τηγανητές, ανάλογα με τη διάθεση. Επειδή δεν τρώω κρέας, είναι ένα γεύμα μαγειρευτό και χορταστικό που δεν βρίσκεις εύκολα σε delivery», μου λέει η Τατιάνα. 

«Ανακρίνοντας» τα gingerakia του γραφείου ξεχωριστά προκειμένου να διαλέξω τι να παραγγείλω, πράγμα που αποδείχθηκε πρόκληση με τόσα ωραία στο μενού, οι περισσότεροι συμφωνούν στο ότι τα πιάτα, εκτός από νόστιμα και θρεπτικά, συνδυάζουν γεύσεις και ποιότητα που δεν βρίσκεις συχνά σε delivery, ενώ τονίζουν και την καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δώρα Δημητρίου
To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δώρα Δημητρίου

«Αγαπώ το κριθαράκι λεμονάτο με ρεβίθια. Είναι η τέλεια εναλλακτική όταν έχεις βαρεθεί το κρέας μέσα στη βδομάδα και σου δίνει την αίσθηση του μαγειρευτού. Επίσης, το bowl με ψητό κουνουπίδι, edamame και πίκλα κρεμμύδι είναι εξαιρετικό», λέει η Νινέττα, ενώ η Ζωή, που ψηφίζει επίσης ρεβίθια, είτε στην εκδοχή της λεμονάτης ρεβιθάδας είτε στην «πράσινη» ρεβιθοσαλάτα, μου εξηγεί ότι «έχει μια comfort αίσθηση σαν να έχεις πάρει μαζί σου φαγητό από το σπίτι σου, σαν να μαγείρεψες ρεβίθια που σου περίσσεψαν την προηγούμενη, σε διαφορετική συνταγή».

Με μια βόλτα στο μενού του Madame Ginger’s Kitchen ανακαλύπτω ότι δίπλα στα συστατικά κάθε πιάτου αναγράφονται η ενέργεια σε θερμίδες και τα γραμμάρια πρωτεΐνης. Μάλιστα, όσοι κάνουν πρωτεϊνική διατροφή θα ενθουσιαστούν, διότι κάποια πιάτα και οι συνδυασμοί τους με συνοδευτικά είναι κυριολεκτικά φτιαγμένα για εκείνους. 

Σύμφωνα με την ίδια τη Madame Ginger, εκτός από τα κεφτεδάκια φακής και τη ρεβιθοσαλάτα, η μακαρονάδα με κιμά (που δεν θα το πιστεύεις ότι δεν έχει κρέας) και τα ζυμαρικά με τα κεφτεδάκια, τα οποία άνετα τα μοιράζεσαι με τον πεινασμένο συνάδελφο (ή τα κρατάς για την επόμενη), είναι ανάμεσα στα πιάτα που κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουν να φτιάχνουν. 

Εκτός από τα «αλμυρά», ωστόσο, το μενού περιλαμβάνει και γλυκά, καφέδες και smoothies, με «σταρ» γλυκό το muffin με χουρμά, που είναι και υγιεινό και κολασμένο γευστικά, και είναι η απάντηση όταν σκέφτεσαι: «Να ’χαμε ένα γλυκάκι τώρα». 

Μέσα στο μενού, που ανανεώνεται και σύντομα θα περιλαμβάνει νέες προτάσεις, βρίσκουμε κι άλλα, πολλά υποσχόμενα πιάτα, που δεν προορίζονται μόνο για το lunch break αλλά και για οποιοδήποτε comfort γεύμα της ημέρας, όπως το υγιεινό βραδινό που θέλεις να απολαύσεις μετά από μια κουραστική μέρα ή το ελαφρύ απογευματινό γεύμα που θα φας κάνοντας chit chat με τον κολλητό σου στον καναπέ. 

Μερικά από αυτά είναι το chili sin carne με κιμά σόγιας, ρύζι ατμού, chips tortilla και κόλιανδρο, τα μανιτάρια σοτέ σκορδάτα με ρύζι, καλαμπόκι και αρακά και η κρύα μακαρονοσαλάτα με πένες ολικής, φακές, φυτικό τυρί φέτα, τρίχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι. Ναι, υπολόγισε συν 5 λεπτά στη διαδικασία επιλογής, ειδικά αν είστε παρέα, αν και το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσουν όλοι από όλα.

Φυσικά, είναι πανεύκολο να απολαύσεις τα πιάτα του Madame Ginger’s Kitchen παραγγέλνοντας από efood, Wolt, BOX αλλά και το site madamegingerskitchen.gr. Έτσι, τρως ένα υγιεινό και νόστιμο comfort food που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, το οποίο σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να συνεχίσεις τη μέρα σου με την απαραίτητη ενέργεια. Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι cool!

Ιnfo: madamegingerskitchen.gr

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Madame Ginger: «Βαρέθηκα τον ντάκο και τη Ceasar's Salad, εσύ όχι;»

Γεύση / Madame Ginger: «Βαρέθηκα τον ντάκο και τη Ceasar's Salad, εσύ όχι;»

Η δημοφιλής blogger Μαριλού Παντάκη κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, που έχει τίτλο «ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ»: μια γιορτή της χορτοφαγικής κουζίνας με συνταγές εύκολες, οικονομικές και με υλικά που μπορείς να βρεις γύρω σου.
M. HULOT
Η Madame Ginger, οι 3 γιαγιάδες της και 4 συνταγές για κεφτέδες - η μία εξ αυτών περιέχει και ουίσκι

Ποιο φαγητό σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; / Η Madame Ginger, οι 3 γιαγιάδες της και 4 συνταγές για κεφτέδες - η μία εξ αυτών περιέχει και ουίσκι

H δημοφιλής food blogger Μαριλού Παντάκη μάς μεταφέρει μέσα στον οικογενειακό της μικρόκοσμο μέσα από τις γεύσεις των κεφτέδων των γιαγιάδων της. Επιπλέον, μιλάμε και με μια από αυτές στο τηλέφωνο.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ