To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης

To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Υγιεινό και νόστιμο comfort food που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Φωτ.: Δώρα Δημητρίου
0

Ως millennial έχω κατά καιρούς γελάσει (και ταυτιστεί) με διάφορα χιουμοριστικά βίντεο που δείχνουν εκπροσώπους της γενιάς μου να χώνονται στο κρεβάτι τους με μια κούπα τσάι από τις 9 το βράδυ. Προσπερνώντας το απαραίτητο στοιχείο της υπερβολής, είναι αλήθεια ότι και οι νεότερες γενιές Z και Alpha έχουν επαναπροσδιορίσει το τι θεωρείται cool σήμερα, από το πώς διασκεδάζουμε μέχρι το τι φοράμε και, φυσικά, τι τρώμε. Στον προσωπικό μου κύκλο (και είμαι σίγουρη, όχι μόνο), αν έχεις ανακαλύψει ένα καλό delivery για τα γεύματά σου στο γραφείο, δεν είσαι απλά cool, είναι σαν να έχεις κατακτήσει μια σοφία ανώτερη από των υπολοίπων. 

Αρχικά γιατί το μεσημεριανό γεύμα δεν είναι απλή υπόθεση, πρέπει να πετύχεις τη χρυσή τομή: να χορτάσεις, χωρίς να βαρύνεις. Και, φυσικά, οι εποχές που τη βγάζαμε με έναν καφέ και τυρόπιτα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και το ταπεράκι με σπιτικό ή έτοιμο φαγητό είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας. Έτσι, όταν πρόσφατα η Νινέττα άνοιξε το πακέτο από τo Madame Ginger’s Kitchen με ρεβίθια με κάρι και φιστικοβούτυρο, τα κεφάλια του γραφείου γύρισαν προς το μέρος της. Zεστό και μυρωδάτο, με το συνοδευτικό ρύζι του, ήταν ένα φρεσκομαγειρεμένο γεύμα, «σαν σπιτικό», που την κράτησε ως το βράδυ. 

Στο μενού της Madame Ginger’s Kitchen βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, χορταστικές σαλάτες και bowls με βάση τα όσπρια και ολόφρεσκα λαχανικά, «μαμαδίστικα» μαγειρευτά στην πιο healthy εκδοχή τους, όπως λεμονάτη ρεβιθάδα και σουτζουκάκια φακής, και νόστιμες μακαρονάδες, από την κλασική με κιμά, τις πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας μέχρι το λεμονάτο κριθαράκι με ρεβίθια. 

Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό της η Madame Ginger όταν δημιούργησε το Madame Ginger’s Kitchen – ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο τις υγιεινές και χορταστικές plant based συνταγές της, εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας μια σειρά από comfort γεύματα για όλους, with a twist. 

To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δώρα Δημητρίου

Σπιτικό φαγητό with a twist

Στο μενού της Madame Ginger’s Kitchen βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, χορταστικές σαλάτες και bowls με βάση τα όσπρια και ολόφρεσκα λαχανικά, «μαμαδίστικα» μαγειρευτά στην πιο healthy εκδοχή τους, όπως λεμονάτη ρεβιθάδα και σουτζουκάκια φακής, και νόστιμες μακαρονάδες, από την κλασική με κιμά, τις πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας μέχρι το λεμονάτο κριθαράκι με ρεβίθια. 

Επιπλέον, έχει μια ολόκληρη κατηγορία αφιερωμένη στο street food, με πιο τολμηρά πιάτα, όπως τα viral κεφτεδάκια φακής ή οι τηγανητές πατάτες με κιμά, σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί, τα οποία μπορείς να παραγγείλεις και να απολαύσεις στη σαββατιάτικη μπαλκονάδα με τους φίλους σου. 

Για να μοιραστεί τις συνταγές της με όσο περισσότερα gingerakia γίνεται, η Madame Ginger συνεργάστηκε με τη StiQ που λειτουργεί ως cloud kitchen, έχοντας «βάσεις» σε Παλαιό Φάληρο, Χαλάνδρι, κέντρο Αθήνας, Γλυφάδα και Περιστέρι και εξυπηρετώντας με delivery τις γύρω περιοχές. Μάλιστα, πολύ σύντομα τα ginger-oγεύματα θα φτάσουν και στον Πειραιά. 

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;

«Κοίτα, παίζω ανάμεσα στο bowl με ψητό κουνουπίδι, teriyaki sauce και sushi rice και τις τηγανητές πατάτες με κιμά σόγιας και φυτικό τυρί. Ωστόσο, αν πρέπει να διαλέξω ένα αγαπημένο, θα πω τα κεφτεδάκια φακής με κόκκινη σάλτσα, που τα συνδυάζω με μπρόκολο ή πατάτες τηγανητές, ανάλογα με τη διάθεση. Επειδή δεν τρώω κρέας, είναι ένα γεύμα μαγειρευτό και χορταστικό που δεν βρίσκεις εύκολα σε delivery», μου λέει η Τατιάνα. 

«Ανακρίνοντας» τα gingerakia του γραφείου ξεχωριστά προκειμένου να διαλέξω τι να παραγγείλω, πράγμα που αποδείχθηκε πρόκληση με τόσα ωραία στο μενού, οι περισσότεροι συμφωνούν στο ότι τα πιάτα, εκτός από νόστιμα και θρεπτικά, συνδυάζουν γεύσεις και ποιότητα που δεν βρίσκεις συχνά σε delivery, ενώ τονίζουν και την καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δώρα Δημητρίου
To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δώρα Δημητρίου

«Αγαπώ το κριθαράκι λεμονάτο με ρεβίθια. Είναι η τέλεια εναλλακτική όταν έχεις βαρεθεί το κρέας μέσα στη βδομάδα και σου δίνει την αίσθηση του μαγειρευτού. Επίσης, το bowl με ψητό κουνουπίδι, edamame και πίκλα κρεμμύδι είναι εξαιρετικό», λέει η Νινέττα, ενώ η Ζωή, που ψηφίζει επίσης ρεβίθια, είτε στην εκδοχή της λεμονάτης ρεβιθάδας είτε στην «πράσινη» ρεβιθοσαλάτα, μου εξηγεί ότι «έχει μια comfort αίσθηση σαν να έχεις πάρει μαζί σου φαγητό από το σπίτι σου, σαν να μαγείρεψες ρεβίθια που σου περίσσεψαν την προηγούμενη, σε διαφορετική συνταγή».

Με μια βόλτα στο μενού του Madame Ginger’s Kitchen ανακαλύπτω ότι δίπλα στα συστατικά κάθε πιάτου αναγράφονται η ενέργεια σε θερμίδες και τα γραμμάρια πρωτεΐνης. Μάλιστα, όσοι κάνουν πρωτεϊνική διατροφή θα ενθουσιαστούν, διότι κάποια πιάτα και οι συνδυασμοί τους με συνοδευτικά είναι κυριολεκτικά φτιαγμένα για εκείνους. 

Σύμφωνα με την ίδια τη Madame Ginger, εκτός από τα κεφτεδάκια φακής και τη ρεβιθοσαλάτα, η μακαρονάδα με κιμά (που δεν θα το πιστεύεις ότι δεν έχει κρέας) και τα ζυμαρικά με τα κεφτεδάκια, τα οποία άνετα τα μοιράζεσαι με τον πεινασμένο συνάδελφο (ή τα κρατάς για την επόμενη), είναι ανάμεσα στα πιάτα που κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουν να φτιάχνουν. 

Εκτός από τα «αλμυρά», ωστόσο, το μενού περιλαμβάνει και γλυκά, καφέδες και smoothies, με «σταρ» γλυκό το muffin με χουρμά, που είναι και υγιεινό και κολασμένο γευστικά, και είναι η απάντηση όταν σκέφτεσαι: «Να ’χαμε ένα γλυκάκι τώρα». 

Μέσα στο μενού, που ανανεώνεται και σύντομα θα περιλαμβάνει νέες προτάσεις, βρίσκουμε κι άλλα, πολλά υποσχόμενα πιάτα, που δεν προορίζονται μόνο για το lunch break αλλά και για οποιοδήποτε comfort γεύμα της ημέρας, όπως το υγιεινό βραδινό που θέλεις να απολαύσεις μετά από μια κουραστική μέρα ή το ελαφρύ απογευματινό γεύμα που θα φας κάνοντας chit chat με τον κολλητό σου στον καναπέ. 

Μερικά από αυτά είναι το chili sin carne με κιμά σόγιας, ρύζι ατμού, chips tortilla και κόλιανδρο, τα μανιτάρια σοτέ σκορδάτα με ρύζι, καλαμπόκι και αρακά και η κρύα μακαρονοσαλάτα με πένες ολικής, φακές, φυτικό τυρί φέτα, τρίχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι. Ναι, υπολόγισε συν 5 λεπτά στη διαδικασία επιλογής, ειδικά αν είστε παρέα, αν και το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσουν όλοι από όλα.

Φυσικά, είναι πανεύκολο να απολαύσεις τα πιάτα του Madame Ginger’s Kitchen παραγγέλνοντας από efood, Wolt, BOX αλλά και το site madamegingerskitchen.gr. Έτσι, τρως ένα υγιεινό και νόστιμο comfort food που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, το οποίο σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να συνεχίσεις τη μέρα σου με την απαραίτητη ενέργεια. Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι cool!

Ιnfo: madamegingerskitchen.gr

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Madame Ginger: «Βαρέθηκα τον ντάκο και τη Ceasar's Salad, εσύ όχι;»

Γεύση / Madame Ginger: «Βαρέθηκα τον ντάκο και τη Ceasar's Salad, εσύ όχι;»

Η δημοφιλής blogger Μαριλού Παντάκη κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, που έχει τίτλο «ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ»: μια γιορτή της χορτοφαγικής κουζίνας με συνταγές εύκολες, οικονομικές και με υλικά που μπορείς να βρεις γύρω σου.
M. HULOT
Η Madame Ginger, οι 3 γιαγιάδες της και 4 συνταγές για κεφτέδες - η μία εξ αυτών περιέχει και ουίσκι

Ποιο φαγητό σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; / Η Madame Ginger, οι 3 γιαγιάδες της και 4 συνταγές για κεφτέδες - η μία εξ αυτών περιέχει και ουίσκι

H δημοφιλής food blogger Μαριλού Παντάκη μάς μεταφέρει μέσα στον οικογενειακό της μικρόκοσμο μέσα από τις γεύσεις των κεφτέδων των γιαγιάδων της. Επιπλέον, μιλάμε και με μια από αυτές στο τηλέφωνο.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM