Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter
0
Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Η Καθαρή Δευτέρα είναι μια μέρα, που η παράδοση θέλει να την περνάμε, με καλή παρέα, χαλαρή διάθεση και να την ντύνουμε με νηστίσιμες , Σαρακοστιανές εξαιρετικές γεύσεις.

Για το πώς και το που θα τα κάνουμε αυτά οι επιλογές είναι πολλές. Κάποιοι προτιμούν το κάλεσμα και το τραπέζι στο σπίτι, κάποιοι προτιμούν την ημερήσια κοντινή απόδραση που θα τους επιτρέψει να τηρήσουν και το έθιμο του χαρταετού και κάποιοι προτιμούν μια χαλαρή βόλτα, στην πόλη, που θα έχει ως επίλογο, ένα καλό γεύμα με την παρέα σε εστιατόριο.

Το αγαπημένο gourmet deli – wine bistrot & café Menoo στην Κηφισιά έχει ετοιμάσει για εσάς μια μοναδική πρόταση, για κάθε περίπτωση, ώστε να καλύψει τις ανάγκες σας για γεύση, διασκέδαση και χαλάρωση, όπως κι αν σκέφτεστε να περάσετε αυτή τη μέρα.

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo.

Η menoo σε συνεργασία με το κτήμα Κοκοτού σας προσφέρει την ευκαιρία να γιορτάσετε την Καθαρή Δευτέρα με την οικογένεια σας σε ένα μοναδικό χώρο στην Σταμάτα. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα εκλεκτό Σαρακοστιανό μενού με πρωτότυπες παραδοσιακές γεύσεις σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες του Γιώργου Κοκοτού. Παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε όλους τους χώρους του κτήματος, να πετάξετε τον αετό σας και να γνωρίσετε εκτός από τα κρασιά, το παρθένο ελαιόλαδο και το αγνό ακατέργαστο μέλι που παράγονται στο κτήμα.

Μενού

Καλωσόρισμα με φρεσκοψημένη λαγάνα καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και πατατούλες γεμιστές με μπρικ Τσικουδιά.

Σταμναγκάθι βραστό με λαδολέμονο

Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά με ελιές από την Καλαμάτα

Καλάθι με καρδιές μαρουλιών, ραπανάκια, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια και ματσάκια ρόκας

Φασόλια σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι

Γαρίδες λαδολέμονο

Καλαμαράκια γόνος τηγανητά

Κολοκυθοκεφτέδες

Χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Σουπιές με σπανάκι

Πολίτικο μυδοπίλαφο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα, και καραμελωμένες πορτοκαλόφλουδες ξηρούς καρπούς

Τιμή κατ'άτομο € 39,00

Παιδιά έως 10 ετών € 18,00

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει: Κρασιά του κτήματος, Σαββατιανό 2013, Cabernet Sauvignon 2011, ούζο, τσικουδιά, αναψυκτικά, χυμούς. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Για πληροφορίες καλέστε:

Menoo: τηλ. 210 6204919, 6630251

Κτήμα Κοκοτού: τηλ. 210 8145113, 6946068010

 

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

 

Καθαρή Δευτέρα στο Menoo στην Κηφισιά

Για όσους θέλουν να περάσουν την Καθαρή Δευτέρα με την παρέα ή την οικογένεια τους στον ατμοσφαιρικό χώρο ενός gourmet deli εστιατορίου που οι άνθρωποι του θα τους υποδεχθούν με ευγένεια και διακριτικά θα καλύψουν κάθε τους ανάγκη, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο μενού, με παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα.

Στο Menoo, θα βρείτε a la carte εκλεκτούς μεζέδες όπως:

Ταραμοσαλάτα, Φάβα με κάππαρη και τηγανητό κρεμμύδι

Κολοκυθοκεφτέδες, Χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Μπρικ

Καβούρι Chatka, Αγγινάρες a la polita

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι

Καλαμαράκια γόνος τηγανητά

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, Γαρίδες λαδολέμονο

Σουπιές με σπανάκι, Πολίτικο μυδοπίλαφο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

και πολλά άλλα....

Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε μαζί σας είναι χαλαρή διάθεση, όρεξη και καλή παρέα.

Για τις κρατήσεις σας και για κάθε περαιτέρω πληροφορία, επικοινωνήστε έγκαιρα με το

τηλέφωνο: 210 6208797

 

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Καθαρή Δευτέρα στο σπίτι:

Όσοι επιθυμούν να περάσουν την ημέρα στη γνώριμη ατμόσφαιρα του σπιτιού τους με την παρέα ή την οικογένεια τους, στο Menoo, θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικές Σαρακοστιανές γεύσεις, που θα δώσουν διαφορετικές νότες ποιότητας και απόλαυσης στο τραπέζι τους:

Στο Menoo θα βρείτε:

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Μπρίκ, καβούρι chatka, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, φάβα από τη Σαντορίνη με κάπαρη και τηγανητό κρεμμύδι, χούμους, σαλάτα με φρέσκες καραβίδες σε πράσινα μικρόφυλλα λαχανικά με mango και vinaigrette lemongrass, (minimum 6 μερίδες), Royal king crab σε τραγανά φύλλα γαλλικής σαλάτας, με sause από μέλι ginger και λεμόνι, (minimum 4 μερίδες).

Θα βρείτε επίσης, πολλές ακόμα παραδοσιακές Ελληνικές νοστιμιές όπως:

Αγκινάρες a la polita, σπιτικά ντολμαδάκια γιαλατζί, φασόλια μαυρομάτικα με κρεμμυδάκι, χταποδάκι ξυδάτο, χταποδάκι κρασάτο, γαρίδες βραστές λαδολέμονο, σουπιές με σπανάκι, πολίτικο μυδοπίλαφο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι.

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Και για το επιδόρπιο σας:

Καλτσούνια, χαλβάς πολίτικος (μεγάλη φόρμα αλλά και ατομικά) , χαλβάς Κοσμίδη, ζελέ με φρούτα και πορτοκαλόφλουδες (μεγάλη φόρμα αλλά και ατομικά).

Μπορείτε να παραγγείλετε τα νηστίσιμα της επιλογής σας ,έως την Πέμπτη 27/02 και να παραλάβετε από το κατάστημα από Πέμπτη 27/02-Δευτέρα 03/03

Για παραγγελίες καλέστε: 210 6252214, 6208797, 6985 113799, Κηφισίας 310, Κηφισιά

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM