Το κοκτέιλ της Κυριακής του Πάσχα

Facebook Twitter
0

Δε μπορώ να πω ότι τα παρακάτω κοκτέιλ ταιριάζουν με το αρνάκι που μάλλον θα φάτε αλλά για όσους δεν το αγαπάνε ιδιαίτερα και σήμερα τη βγάζουν με σαλάτες, τζατζίκι και ψωμί, αυτά τα ποτά είναι ό,τι πρέπει. Χρειάζεστε αφρώδες κρασί, γκρέιπφρουτ, τζιν και λάιμ.

Μιμόζα γκρέιπφρουτ

Η Μιμόζα είναι παραδοσιακά σαμπάνια με χυμό πορτοκαλιού αλλά λειτουργεί φυσικά με οποιοδήποτε αφρώδες κρασί, όπως και με απλό λευκό κρασί (και σ’αυτή την περίπτωση τα παγάκια δεν είναι ντροπή). Υποθέτω ότι θα έχετε και από τα δύο υλικά σήμερα. Αν σας αρέσει το γκρέιπφρουτ και το ροζ χρώμα που θα έχει το ποτό σας, στίψτε ένα και προσθέστε το σε ένα ποτήρι κρασί. Ακόμα καλύτερα, βάλτε το μίγμα σε μια κανάτα για να δοκιμάσουν όλοι  - πρώτα το χυμό, γιατί αλλιώς αφρίζει πάρα πολύ. Η αναλογία είναι πραγματικά θέμα γούστου.

Γκρέιπφρουτ «μαρτίνι»

  • Χυμός από ½ γκρέιπφρουτ
  • 1 σφηνάκι τζιν
  • ¼ σφηνάκι χυμός λάιμ

Χτυπήστε τα υλικά σε σέικερ, πιείτε το σε ποτήρι μαρτίνι – ή σε ό,τι ποτήρι σας αρέσει, με παγάκια ή χωρίς. Αν σας φαίνεται πολύ πικρό, βάλτε και ζάχαρη στο σέικερ. Αντί τζιν μπορείτε να βάλετε βότκα.

Καλό Πάσχα!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ