To κοκτέιλ της Κυριακής: Long Island Iced Tea

Facebook Twitter
0

Αυτό το δυνατό κοκτέιλ πήρε το όνομά του από το Long Island της Nέας Υόρκης και έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ’70. Αν και δε φαίνεται καθόλου από τα συστατικά του, η γεύση μοιάζει εκπληκτικά με τσάι – κάτι σαν μαγικό. Τσάι με 22% αλκοόλ, βέβαια.

Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, ακόμα και Lesbos Iced Tea, με ούζο, αλλά θα σας πω τη βασική συνταγή, χωρίς το sour mix (που κατά τη γνώμη μου, δεν έχει θέση.)

Χρειάζεται ψηλό ποτήρι (μεγάλο, ψηλό) για να υπάρχει περιθώριο να αραιώσετε όλο αυτό το αλκοόλ.

Για 2 άτομα:

  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1 σφηνάκι τζιν
  • 1 σφηνάκι λευκό ρούμι
  • 1 σφηνάκι λευκή τεκίλα
  • ½ σφηνάκι Triple Sec (δηλαδή, λικέρ πορτοκάλι, δηλαδή, Κουαντρό)
  • Χυμό λεμονιού από ½ λεμόνι (ή όσο σας αρέσει)
  • Κόκα κόλα (μέχρι να γεμίσει το ποτήρι, ή όσο σας αρέσει
  • Παγάκια

Τα βάζετε σε ένα ποτήρι, ανακατεύετε, πίνετε! (με προσοχή). Ιδανικό για το καλοκαίρι, για την πισίνα, για το Λας Βέγκας ή για βαρετά απογεύματα Κυριακής.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ