Καμία δίαιτα, έχουμε μερικά νέα φοβερά burgers στην Αθήνα

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος έφτιαχνε μία-μία μπροστά μας τις προτάσεις του μικρού μενού του, που σερβίρονται μεν σε χάρτινες συσκευασίες, κρύβουν μαγειρικά κόλπα και προσεγμένα υλικά δε. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Jaam Street Dining

Στον πιο κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης, στη λεωφόρο Πετρουπόλεως για εμάς από τα Δυτικά και στην 25ης Μαρτίου σύμφωνα με το GPS, εμφανίστηκε ένα στριτφουντάδικο-περίπτωση. Ο Αλέξανδρος Ζαλαβράς δεν μπήκε από μικρός στις κουζίνες, δεν έχει μια συνηθισμένη πορεία στη μαγειρική. Ως DJ έπαιζε house και RnB μέχρι που στα 29 άλλαξε πορεία, δεν ασχολήθηκε απλώς με το φαγητό, τον κέρδισε. Μετακόμισε στο Μαϊάμι, εργάστηκε ως μάγειρας εκεί, πέρασε και από πολλά καλά αθηναϊκά εστιατόρια, φρόντισε να παρακολουθήσει σεμινάρια με τους κορυφαίους της δικής μας γαστρονομικής σκηνής, ώρα να έχετε να σας πει τι έχει δει από τον καθένα και το έχει μεταφράσει με τον δικό του τρόπο σε αυτό που κάνει τώρα. 

Το δικό του μαγαζί είναι απ’ άκρη σε άκρη DIY, γεμάτο με αναφορές από τα ‘80s, τα ‘90s και κάτι από τα '00s. Στο μπαρ μπροστά από την κουζίνα του βρήκα μια τράπουλα Υπερατού, στους τοίχους του έχει έναν στίχο του Nas, τη χαρακτηριστική φωτογραφία του Τζόνι Κας από τo live του στις φυλακές του San Quentin το 1969, τον Άντονι Μπουρντέν σε παρόμοια πόζα και τον Tupac, όλα αυτά ανάμεσα σε παλιές κασέτες που έχουν γίνει πια ταπετσαρία, σε βινύλια και βαψίματα με σπρέι για να του θυμίζουν το Wynwood.  

Αυτό που αξίζει να κάνετε στο Jaam Street Dining, αν δεν σας βγάζει συχνά ο δρόμος σας προς τα εκεί, είναι να πάτε με παρέα, μια τετράδα, και να τα δοκιμάσετε όλα.

Και ενώ στα ηχεία έπαιζαν Metallica και Iron Maiden, ο Αλέξανδρος έφτιαχνε μία-μία μπροστά μας τις προτάσεις του μικρού μενού του, που σερβίρονται μεν σε χάρτινες συσκευασίες, κρύβουν μαγειρικά κόλπα και προσεγμένα υλικά δε. Αντλώντας έμπνευση από τα μεγάλα γαστρονομικά φεστιβάλ που σερβίρουν γκουρμέ πιάτα με street τρόπο, ο ίδιος φτιάχνει ένα smashed burger με κιμά από ντόπια μοσχίδα και black angus, με ψωμί Lydia’s, με δύο διαφορετικά παλαιωμένα τυριά τσένταρ, με τη φοβερή ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, ιαπωνική bbq sauce, τηγανητό κρεμμύδι και μια πάστα μπέικον που φτιάχνει ο ίδιος με ζωμό για ράμεν. 

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο fusion μενού που έχει στήσει αξιοποιεί και αλλού τον ζωμό ράμεν που φτιάχνει, όπως στην καρμπονάρα που φτιάχνει με noodles ουντόν, κρόκο αυγού, παρμεζάνα, σχοινόπρασο και ένα τρομερό μπέικον από την αλλαντοποιία Κυρά Δανάη. Το ρύζι του στον ατμό με το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τον ανανά που μαγειρεύονται με σόγια, μίριν και σάκε είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο, και τα δύο bao buns του είναι καλοδουλέμενα.

Αυτό που αξίζει να κάνετε στο Jaam Street Dining, αν δεν σας βγάζει συχνά ο δρόμος σας προς τα εκεί, είναι να πάτε με παρέα, μια τετράδα, και να τα δοκιμάσετε όλα. Έχει και κλασικά κοκτέιλ από το Cab club, μπίρες από την ομάδα της Blame the Sun. Μην το ψάξετε στις πλατφόρμες φαγητού, δεν κάνει delivery. Aν λοιπόν μένετε προς τα εκεί, πρέπει να το επισκεφθείτε χθες κιόλας.  

25ης Μαρτίου 66, 216 0019960, Πετρούπολη 

Layers Burgers

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Στην κατηγορία των burgers με μοσχαρίσιο κιμά θα βρείτε τόσο κλασικούς κωδικούς, όπως το cheese και το bacon cheese, όσο και πιο ψαγμένες προτάσεις.

Μια και είναι πολλά πια, πάρα πολλά στην Αθήνα, αν σου προτείνει ένας γνωστός σου που εμπιστεύεσαι το γευστικό του κριτήριο κάποιο burger, νομίζω το δοκιμάζεις χωρίς πολλή σκέψη. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε το Layers Burgers στη Νέα Ερυθραία, το πρώτο σχόλιο που μου έκανε ένας πολύ έμπειρος του είδους είναι ότι πρόκειται για «αριστούργημα».  

Ο Παναγής Πριόβολος ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Δεν έκανε burgers που θα τα πιάσετε άνετα με το ένα χέρι, είναι πιο πληθωρικά. Όλες του οι συνταγές γίνονται με όχι με ένα αλλά δύο smashed μπιφτέκια, αντί να φτιάξει δηλαδή ένα των 160 γραμμαρίων, όπως είναι αυτό του Jaam Street Dining, το μοιράζει σε 80 και 80 γραμμάρια ώστε να δημιουργεί επίπεδα και κάποια από τα υλικά να κλείνονται μέσα στο κρέας. Το ψωμί του είναι φρέσκο, φτιάχνεται εκεί καθημερινά, είναι κάτι ανάμεσα σε χωριάτικο και μπριός, ενώ πασπαλίζεται με λευκό αλλά και μαύρο σουσάμι που του δίνει έξτρα γεύση.  

Στην κατηγορία των burgers με μοσχαρίσιο κιμά θα βρείτε τόσο κλασικούς κωδικούς, όπως το cheese και το bacon cheese, όσο και πιο ψαγμένες προτάσεις. Δοκιμάστε το Juicy Lucy με διπλό smashed μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και κίμτσι, το Mushroom Melt με δύο φέτες λιωμένο έμενταλ, φρέσκα μανιτάρια σοτέ, καραμελωμένα κρεμμύδια, ρόκα και μαγιονέζα, το Chevre με καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg, μαγιονέζα και πραγματικό κατσικίσιο τυρί, το Roquefort που έχει επίσης κανονικό τυρί.  

Τα chicken burgers του είναι extra crispy, οι πατάτες του είναι Κύπρου, κομμένες στο χέρι και διπλοτηγανισμένες. Όσο για τα vegetarian μπιφτέκια του Layers, είναι και αυτά χειροποίητα, το ένα είναι από φακές και παντζάρι και το άλλο από μπρόκολο. Σε όλα μπορείτε να προσθέσετε έξτρα υλικά προκειμένου να δημιουργήσετε τα layers της επιλογής σας.  

Αν λοιπόν δεν είστε της περιοχής, την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε από κάπου μακριά για να φάτε τα σουβλάκια του Πανερυθραϊκού, που αποτελούν σταθερή αξία, κάντε μια αλλαγή και δοκιμάστε τα Layers Burgers. Προς το παρόν τα βρίσκετε στις πλατφόρμες διανομής φαγητού, ενώ από τον Σεπτέμβρη το μαγαζί θα έχει και dine in λειτουργία.  

Tip: Αφήστε λίγο αυτό το ψωμί να κάτσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά του burger που έχετε επιλέξει, θα είναι ακόμα πιο ωραίο το γευστικό αποτέλεσμα. Ευχαριστείτε μετά τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο που το μοιράστηκε. 

Αναξαγόρα 7, Νέα Ερυθραία, 210 6200770 

Ride Bar

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Το Ride Bar ανανεώθηκε πρόσφατα, μας περιμένει για μπίρες, απλά ποτά, κλασικά κοκτέιλ και, φυσικά, φαγητό. Φωτ.: Ζήσης Νταλακούρας

Κάντε εικόνα ένα κλασικό αμερικάνικο dive bar στην Καλιφόρνια με bikers να σταματάνε για να κάνουν το διάλειμμά τους εκεί, για να φάνε, να πιουν και να αράξουν. Δρόμους τόσο μεγάλους σαν εκείνους που υπάρχουν εκεί μπορεί να μη διαθέτουμε, έχουμε όμως την οδό Πειραιώς, όπου βρίσκεται και η επίσημη αντιπροσωπεία της Harley Davidson.  

Εκεί λοιπόν, στα σύνορα Κάτω Πετραλώνων και Ταύρου, ο Αριστείδης Αθανασίου συνεργάζεται με τον Άρη Δούκα (Noel, Mr.Fox, Blue Oyster Athens, Σουβλάκια «Η Βόλβη») προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μπαρ με τέτοιο ύφος που όμως μας περιμένει όλους, είτε ξέρουμε να καβαλάμε μοτοσικλέτα είτε όχι. Το Ride Bar ανανεώθηκε πρόσφατα, μας περιμένει για μπίρες, απλά ποτά, κλασικά κοκτέιλ και, φυσικά, φαγητό.  

Στο μενού που έχουν επιμεληθεί οι Serial Eaters βρίσκουμε προτάσεις κλεισμένες σε ψωμί μπριός, όπως το ομώνυμο Ride που είναι ένα κλασικό cheeseburger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, πίκλα αγγούρι, pink sauce, ντομάτα και iceberg ή το Panhead με πανέ κοτόπουλο και πίκλες αγγουριού, που παίρνει έξτρα γεύση από την thai curry μαγιονέζα και το kimchi-peanut butter. 

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Ζήσης Νταλακούρας
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Ζήσης Νταλακούρας

To πιο μαζεμένο 883 έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καπνιστή ντομάτα, chimichurri mayo, καπνιστό μετσοβόνε και ρόκα, ενώ το Cvo με πρόβειο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί, ρόκα και garlic mayo είναι το πιο πλούσιο του καταλόγου και ξεχωρίζει. Υπάρχει και vegan επιλογή, το Livewire με μπιφτέκι beyond meat, guacamole, πίκλα αγγουριού, σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και iceberg, ενώ το επιδόρπιο είναι μια κολασμένη βρομιά, ένα κρουασάν πραλίνας που το τηγανίζουν και το καραμελώνουν.  

Μαζί με τα παραπάνω δελεαστικά, το Ride Bar είναι για να το παρακολουθεί κανείς, αφού ετοιμάζει διάφορα ενδιαφέροντα events που θα σας τραβήξουν μέχρι εκεί. Μέσα στον Ιούλιο υποδέχτηκε την ομάδα του Διακοπές στον Άλιμο μαζί με τους Blame the Sun και τις μπίρες τους, ενώ λίγες μέρες μετά το 7 Jokers ανέλαβε το μπαρ και ο DJ Quentin τα decks. Μόλις επιστρέψουμε από διακοπές θα ανακοινώσουν και άλλες τέτοιες σπέσιαλ βραδιές, θα έχει νταβαντούρι στην Πειραιώς.  

Πειραιώς 187 

Chicken Picnic

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
CP με παναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, τσένταρ, πίκλα αγγούρι, iceberg, chicken picnic sauce.

Δεν πρόκειται για μια νέα διεύθυνση, αλλά για ένα concept που, επικεντρωμένο στο κοτόπουλο που προσφέρεται περιποιημένο και ζουμερό, καθόλου βαρετό, εμφανίστηκε το 2020 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Δικαίως, είναι το καλύτερό μας κοτοπουλάδικο. Έχει όμως πολλά ενδιαφέροντα και νόστιμα νέα, αφού ένας αστεράτος σεφ ανέλαβε πρόσφατα να το ανανεώσει, και το απογείωσε.

Ο Παύλος Κυριάκης (Τhe Zillers) έχει προσθέσει στο μενού τρία burgers, το CP με παναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, τσένταρ, πίκλα αγγούρι, iceberg, chicken picnic sauce, το Semi Smashed Βeef Cheeseburger με black angus μοσχάρι, διπλό τσένταρ, πίκλα αγγούρι και τη signature σάλτσα του μαγαζιού, το χορτοφαγικό Mushroom Burger με μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλο, iceberg, πίκλα κρεμμύδι, μαγιονέζα κάρι.  

Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Semi Smashed Βeef Cheeseburger με black angus μοσχάρι, διπλό τσένταρ, πίκλα αγγούρι και τη signature σάλτσα του μαγαζιού.

Γενικά έχει κάνει πολλές προσθήκες στο μενού, οπότε αν έχετε καιρό να το τσεκάρετε θα σας εκπλήξει, έχει βάλει και cordon blue, και τυλιχτό με καλαμάκι κοτόπουλο σε χειροποίητη λαδόπιτα Ρόδου, το «καντίνα σάντουιτς» με κοτομπουκιές, ντομάτα, greekslaw (σαλάτα με λάχανο, καρότο, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, τραγανό κρεμμύδι και χειροποίητο coleslaw dressing δηλαδή) και μουσταρδόμελο, το CLT με κοτόπουλο σχάρας, μαρούλι, ντομάτα, μαγιονέζα και άλλα. Μην παραλείψετε να πάρετε πατάτες για συνοδευτικό, είναι φρέσκες, με αλάτι μυρωδικών, τις κάνουν άψογες, ενώ παίζουν και σε spicy εκδοχή με το δικό τους μείγμα μπαχαρικών.   

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή, 210 7255002 / Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι, 210 5713600 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ