Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές. Αυτό το καταλάβαμε και όσοι βρίσκονταν σε άρνηση πλέον υποχωρούν μπροστά στην πραγματικότητα και αντιλαμβάνονται πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για χρόνια. Εκείνο που μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει (και καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε τώρα) είναι πως το «διαφορετικά» δεν σημαίνει και «άσχημα». Αυτές οι γιορτές, οι τόσο ιδιαίτερες, μπορεί να γίνουν όμορφες και ακόμα περισσότερο ξεχωριστές αν τις ντύσουμε με καλή διάθεση, ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και, φυσικά, με ιδιαίτερες γεύσεις που θα συνοδεύσουν τα οικογενειακά τραπέζια που θα στρώσουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας.

Το efood είναι εδώ για να συμβάλει με τον τρόπο του ώστε αυτές οι γιορτές να είναι γεμάτες από πιάτα, γλυκά και ροφήματα που αγαπάμε. Όλα αυτά ετοιμάζονται με φροντίδα στις κουζίνες κάποιων από τα πιο σημαντικά food & coffee spots της Αθήνας και φτάνουν στην πόρτα σου με τον στόλο του efood σαν μια μικρή χριστουγεννιάτικη έκπληξη που αλλάζει το κλίμα και φέρνει τη μαγεία των γιορτών στο τραπέζι σου.


Διάλεξε το μενού που επιθυμείς μέσα από το efood και δημιούργησε μια σπιτική γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη από τις γεύσεις που έχεις αγαπήσει. Στρώσε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα πιάτα έρχονται delivered by efood.

Cookoo by Cookoovaya
Λίγη από τη λάμψη του μενού του φέρνει στο σπίτι σου αυτό το εξαιρετικό spot γαστρονομίας. Στα must-try ή, μάλλον, must-order είναι το μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας, τα βοδινά μάγουλα ή τα Fusilli στα κάρβουνα με σάλτσα παρμεζάνας και μπούτι κοτόπουλο. Ο ιδιαίτερος χώρος του Χίλτον έρχεται στο σαλόνι σου.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

48 Urban Garden
Το στέκι του κέντρου έρχεται στην πόρτα σου και φέρνει μαζί του φημισμένα πιάτα όπως τα tacos de picanha, τo chicken burrito ή τα γνωστά του μπέργκερ (διάλεξε ανάμεσα στο «Hook up» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το «Cotoletta» με τραγανό κοτόπουλο). Για μέρες ή νύχτες που απαιτούν κάτι διαφορετικό, το 48 Urban Garden έχει κάτι να σου προτείνει.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Zurbaran
Με ένα μενού που περιλαμβάνει επιρροές από τις κουζίνες όλου του κόσμου, το Zurbaran είναι η κατάλληλη επιλογή για μια ιδιαίτερη περίσταση με δημιουργικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν. Ταρτάρ τόνου, μπέργκερ με black angus ή μπούτι πάπιας confit θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό γιορτινό τραπέζι.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Starbucks
Τα αγαπημένα ροφήματα των Starbucks έρχονται στην πόρτα σου και υπόσχονται να σου φτιάξουν τη διάθεση με επιλογές που αποτελούν καθημερινές συνήθειες, από το βουτυρένιο Toffee Nut Latte μέχρι το απολαυστικό Caramel Macchiato για τους λάτρεις της καραμέλας και από ένα Gingerbread Latte μέχρι τον κλασικό Cappuccino με Starbucks Signature Roast. Το γιορτινό κλίμα γίνεται πιο έντονο με το άρωμα του αγαπημένου σου καφέ.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

 

Cap Cap
Το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση και το Cap Cap το γνωρίζει πολύ καλά! Old Xmas με κρέμα πατισερί σε βάση από ελαφρά σιροπιασμένο κρουασάν με ρούμι και επικάλυψη μαρμελάδα αγριοκέρασο. Polar Express με κρέμα πατισερί και μελομακάρονο αλλά και Rudolph's Favorite με μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, σος από κόκκινα φρούτα και σιρόπι αγαύης. Οι προτάσεις που θα βρεις είναι το ιδανικό κλείσιμο σε ένα ξεχωριστό γεύμα.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

 

Μαλεμπί
Εξαιρετικές επιλογές σε brunch για ένα γιορτινό πρωινό αλλά και λαχταριστά γλυκά για κάθε στιγμή. Στο Μαλεμπί θα βρεις κλασικούς πολίτικους κουραμπιέδες αλλά και επιλογές με κάσιους ή σοκολάτα, μελομακάρονα και δίπλες καθώς και τον περίφημο μπακλαβά του σε διαφορετικές εκδοχές. Λαχταριστές δημιουργίες έρχονται στην πόρτα σου και φέρνουν το άρωμα των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Ονόματα που κάνουν τις γιορτές πιο όμορφες και πιο γευστικές σε βρίσκουν όπου κι αν είσαι, delivered by efood.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT