Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές. Αυτό το καταλάβαμε και όσοι βρίσκονταν σε άρνηση πλέον υποχωρούν μπροστά στην πραγματικότητα και αντιλαμβάνονται πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για χρόνια. Εκείνο που μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει (και καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε τώρα) είναι πως το «διαφορετικά» δεν σημαίνει και «άσχημα». Αυτές οι γιορτές, οι τόσο ιδιαίτερες, μπορεί να γίνουν όμορφες και ακόμα περισσότερο ξεχωριστές αν τις ντύσουμε με καλή διάθεση, ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και, φυσικά, με ιδιαίτερες γεύσεις που θα συνοδεύσουν τα οικογενειακά τραπέζια που θα στρώσουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας.

Το efood είναι εδώ για να συμβάλει με τον τρόπο του ώστε αυτές οι γιορτές να είναι γεμάτες από πιάτα, γλυκά και ροφήματα που αγαπάμε. Όλα αυτά ετοιμάζονται με φροντίδα στις κουζίνες κάποιων από τα πιο σημαντικά food & coffee spots της Αθήνας και φτάνουν στην πόρτα σου με τον στόλο του efood σαν μια μικρή χριστουγεννιάτικη έκπληξη που αλλάζει το κλίμα και φέρνει τη μαγεία των γιορτών στο τραπέζι σου.


Διάλεξε το μενού που επιθυμείς μέσα από το efood και δημιούργησε μια σπιτική γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη από τις γεύσεις που έχεις αγαπήσει. Στρώσε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα πιάτα έρχονται delivered by efood.

Cookoo by Cookoovaya
Λίγη από τη λάμψη του μενού του φέρνει στο σπίτι σου αυτό το εξαιρετικό spot γαστρονομίας. Στα must-try ή, μάλλον, must-order είναι το μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας, τα βοδινά μάγουλα ή τα Fusilli στα κάρβουνα με σάλτσα παρμεζάνας και μπούτι κοτόπουλο. Ο ιδιαίτερος χώρος του Χίλτον έρχεται στο σαλόνι σου.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

48 Urban Garden
Το στέκι του κέντρου έρχεται στην πόρτα σου και φέρνει μαζί του φημισμένα πιάτα όπως τα tacos de picanha, τo chicken burrito ή τα γνωστά του μπέργκερ (διάλεξε ανάμεσα στο «Hook up» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το «Cotoletta» με τραγανό κοτόπουλο). Για μέρες ή νύχτες που απαιτούν κάτι διαφορετικό, το 48 Urban Garden έχει κάτι να σου προτείνει.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Zurbaran
Με ένα μενού που περιλαμβάνει επιρροές από τις κουζίνες όλου του κόσμου, το Zurbaran είναι η κατάλληλη επιλογή για μια ιδιαίτερη περίσταση με δημιουργικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν. Ταρτάρ τόνου, μπέργκερ με black angus ή μπούτι πάπιας confit θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό γιορτινό τραπέζι.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Starbucks
Τα αγαπημένα ροφήματα των Starbucks έρχονται στην πόρτα σου και υπόσχονται να σου φτιάξουν τη διάθεση με επιλογές που αποτελούν καθημερινές συνήθειες, από το βουτυρένιο Toffee Nut Latte μέχρι το απολαυστικό Caramel Macchiato για τους λάτρεις της καραμέλας και από ένα Gingerbread Latte μέχρι τον κλασικό Cappuccino με Starbucks Signature Roast. Το γιορτινό κλίμα γίνεται πιο έντονο με το άρωμα του αγαπημένου σου καφέ.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

 

Cap Cap
Το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση και το Cap Cap το γνωρίζει πολύ καλά! Old Xmas με κρέμα πατισερί σε βάση από ελαφρά σιροπιασμένο κρουασάν με ρούμι και επικάλυψη μαρμελάδα αγριοκέρασο. Polar Express με κρέμα πατισερί και μελομακάρονο αλλά και Rudolph's Favorite με μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, σος από κόκκινα φρούτα και σιρόπι αγαύης. Οι προτάσεις που θα βρεις είναι το ιδανικό κλείσιμο σε ένα ξεχωριστό γεύμα.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

 

Μαλεμπί
Εξαιρετικές επιλογές σε brunch για ένα γιορτινό πρωινό αλλά και λαχταριστά γλυκά για κάθε στιγμή. Στο Μαλεμπί θα βρεις κλασικούς πολίτικους κουραμπιέδες αλλά και επιλογές με κάσιους ή σοκολάτα, μελομακάρονα και δίπλες καθώς και τον περίφημο μπακλαβά του σε διαφορετικές εκδοχές. Λαχταριστές δημιουργίες έρχονται στην πόρτα σου και φέρνουν το άρωμα των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο σπίτι με ξεχωριστές γεύσεις Facebook Twitter

Ονόματα που κάνουν τις γιορτές πιο όμορφες και πιο γευστικές σε βρίσκουν όπου κι αν είσαι, delivered by efood.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT