Για φαγητό και ποτό στα νότια προάστια

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter
H αποικιακού στυλ έπαυλη του Golf Prive σε υποδέχεται στην καρδιά της πόλης για να σου προσφέρει την ουσία της πολυτελούς φιλοξενίας και της υψηλής αισθητικής.
0

Golf privé

Φιλοξενεί μια εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας.

Το Golf privé δεν είναι απλώς ένας χώρος αλλά ένα ορόσημο που αφηγείται τη δική του ιστορία και μαζί την ιστορία των προσωπικοτήτων που έχει φιλοξενήσει. Αυτή η ατμόσφαιρα από μόνη της δημιουργεί μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, απολαμβάνοντας τα 550 στρέμματα πευκοδάσους, τη θέα προς τη θάλασσα και την καλοκαιρινή δροσιά που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι μακριά από την Αθήνα. Κι όμως, η αποικιακού στυλ έπαυλη σε υποδέχεται στην καρδιά της πόλης για να σου προσφέρει την ουσία της πολυτελούς φιλοξενίας και της υψηλής αισθητικής. Η κεντρική αίθουσα «Manor House» διαμορφώνεται σε τρεις μικρότερες (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει την εκδήλωση που ονειρεύεσαι, ενώ στο εστιατόριο Colonial ο βραβευμένος Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί ένα μενού με πιάτα για όλη την ημέρα.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Αναζητώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, ο σεφ δημιουργεί με μαεστρική απλότητα προτάσεις που αναδεικνύουν τοπικά υλικά με ονομασία προέλευσης, αντλώντας έμπνευση από τη μεσογειακή παράδοση. Σουτζουκάκι κοτόπουλου με πλιγουροσαλάτα, μπαχαρικά Ανατολής, πράσινο αρωματικό γιαούρτι, συμπυκνωμένο ρόδι και τηγανητή μαύρη πίτα, σαλάτα δημητριακών με σιτάρι, πλιγούρι, φαγόπυρο, κρίταμο, μαύρες φακές, ντοματίνια, γλιστρίδα μαριναρισμένη με βινεγκρέτ γιαουρτιού και ξηρούς καρπούς, φρέσκο λαβράκι στον φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά, σταμναγκάθι, βραστά λαχανικά και μαύρο ταραμά, χοιρινό μπριζολάκι με δροσερή σάλτσα από αμύγδαλο πουρέ, ψητή ντομάτα, ελιές, κρεμμύδι, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού είναι κάποιες από τις προτάσεις του σεφ που αλλάζουν τη γευστική σου συνείδηση και συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα κρασιά της εκλεκτής λίστας του Colonial. Εξάλλου, εδώ η ποιότητα και η υψηλή γαστρονομία προσφέρονται από τις οκτώ το πρωί και ξετυλίγονται σε κάθε λεπτομέρεια, είτε επιλέξεις να πιεις τον πρωινό σου καφέ, είτε να γευτείς τα πιάτα brunch, είτε να ζήσεις μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, 210 3420002, www.golfprive.gr, Facebook: GolfPriveGlyfada, Instagram: golfpriveglyfada 

Ark restaurant, bar, coffee shop

Εδώ, κάθε στιγμή έχει την πολυτέλεια που χρειάζεσαι.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter
Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Ο κοσμοπολίτικος αέρας που φυσάει στο Ark έρχεται από τον Σαρωνικό και συνδυάζεται με την πολυτελή ατμόσφαιρα της υψηλής αισθητικής που διακριτικά χαρακτηρίζει αυτή την κιβωτό γεύσεων και εμπειριών. All-day προορισμός, το Ark θα σου προσφέρει ό,τι καλύτερο όποια στιγμή της ημέρας – ή της νύχτας. Ο καφές, αποτέλεσμα μελέτης σε συνεργασία με την TAF, είναι μια πρόταση που δημιουργείται μόνο για το Ark, ενώ δίπλα στον single estate house blend εναλλάσσονται ποικιλίες από επιλεγμένες φάρμες απ’ όλο τον κόσμο, προσφέροντας επιλογές απόλαυσης. Στις γεύσεις, η υπογραφή του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη δημιουργεί ένα μενού που βασίζεται στην ελληνική θάλασσα και μπορεί να εμπνεύσει το μοίρασμα με φίλους, με συνοδεία εκλεκτές ετικέτες κρασιών, ελληνικά αποστάγματα ή δροσιστικούς ζύθους. Καλαμαράκι Χαλκίδας τηγανητό σε γλυκόξινη μελιτζάνα, μύδια σαγανάκι με κρέμα φέτα, γιουβετσάκι θαλασσινών αλλά και ταλιάτα από διάφραγμα σχάρας με αρώματα Ανατολής ή rib eye με κρητικό ανθόγαλα είναι ανάμεσα στις γαστρονομικές προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Όσο για τη βραδινή πλευρά του Ark, αυτή ξετυλίγεται στον δροσερό κήπο με μουσικές από guest DJs και κοκτέιλ από τον βραβευμένο Βασίλη Κυρίτση (Greek World Class Βartender, Most Ιnfluential Βartneder). O συνιδιοκτήτης του Clumsies δημιουργεί μείξεις που φτιάχνουν τη διάθεση και σε προσκαλεί σε μια νέα εμπειρία fine drinking που ταιριάζει απόλυτα στο σκηνικό του Ark. Στα must try το Passion is everywhere με Don Julio Blanco tequila αλλά και το Improved Cox Daiquiri με Pampero Blanco rum. Μοναδικές στιγμές που σε ταξιδεύουν με μια κιβωτό μακριά από την Αθήνα για να σε πάνε ακριβώς εκεί όπου θες.

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, 210 894 8882, Facebook: Ark, Instagram: ark.glyfada 

Amigos Mexican Bar Restaurants

Οι φίλοι που σε περιμένουν σε μια μεξικάνικη όαση.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Πάντα πίστευα πως οι φιλίες το καλοκαίρι επαναπροσδιορίζονται. Είναι αυτή η συνεχής διάθεση να είσαι έξω με την παρέα σου, που σε κάνει να αναζητάς συνεχώς τα γνώριμα πρόσωπα με τα οποία αισθάνεσαι άνετα. Κι όταν λέμε άνετα, εννοούμε την αληθινή οικειότητα, όπως αυτή που συναντάς στα Amigos.

Τα πολύχρωμα στέκια της Γλυφάδας και της Νέας Σμύρνης έχουν ανοίξει διάπλατα τις αυλόπορτές τους σαν μια μεγάλη αγκαλιά από εκείνες που δίνουν στο Mεξικό, φωνάζοντας: «Hola Amigo!». Αυτή η αίσθηση από μόνη της σε προετοιμάζει για ό,τι ακολουθεί στις δύο κάζες.

Σε περισσότερα από 750 τ.μ. οι δύο κήποι των Amigos φιλοξενούν ένα σκηνικό εμπνευσμένο από τις μεξικάνικες haciendas, στο οποίο άνετα μπορείς –και θέλεις– να χαθείς, γιατί μόνο έτσι θα νιώσεις την ουσία αυτής της ξεχωριστής κουλτούρας, που εδώ τιμάται δεόντως και σε παρασύρει μαζί της. Επιλέγοντας ανάμεσα σε τραπεζάκια, μπάρες, stools ή τους άνετους καναπέδες, μπορείς να απολαύσεις με την ασφάλεια των απαραίτητων αποστάσεων ό,τι έχουν να σου προσφέρουν αυτοί οι Amigos που στήνουν καθημερινά τη δική τους φιέστα και σε καλούν να συμμετάσχεις με ένα νεύμα: «Mi casa es su casa».

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Ο executive «jefe» Ιωσήφ Συκιανάκης,  παρέα με τα patron, δηλαδή τους ιδιοκτήτες των Amigos, ταξιδεύουν συχνά στο Μεξικό για να έχουν «απευθείας έμπνευση» και να μεταφέρουν από πρώτο χέρι τάσεις και παραδόσεις στην Cocina των Amigos. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το 2018 «σήκωσαν» 4 βραβεία (2 Gold & 2 Silver) στην κατηγορία Έθνικ Κουζίνας, στα Estia Awards!

Tacos και burritos, fajitas, enchiladas, όλα όσα αντιπροσωπεύουν τη μεξικάνικη κουζίνα συγκεντρώνονται στον κατάλογο που θα απολαύσεις, επιλέγοντας τον πικάντικό χαρακτήρα του πιάτου σου. Και μη δειλιάσεις καθόλου μπροστά στις spicy επιλογές, αφού η tequileria των Amigos αναλαμβάνει να «σβήσει» τη φωτιά της κόκκινης πιπεριάς με τον πιο politically (in)correct τρόπο. Οι Margaritas σε διαφορετικές εκδοχές θα βρουν τη θέση τους στο τραπέζι σου από νωρίς. Ανάμεσά τους θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις την Amigos Margarita, «η καλύτερη margarita της Αθήνας» – που σε κάνει να τους βλέπεις όλους σαν φίλους! Κι επειδή οι Amigos ξέρουν να τιμούν την Tequila όπως της αξίζει, στις 24 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Tequila (National Tequila Day), ετοιμάζουν event με happenings και εκπλήξεις που δεν πρέπει να χάσεις. Ειδικά αν θέλεις λες ότι ξέρεις πώς είναι μια φιέστα! 

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220, www.amigos.gr, Facebook: Amigos Mexican Bar Restaurants, Instagram: amigos.mexican 

Solo Gelato στη Γλυφάδα

Ένα μυστικό γεύσης που μοιράζονται τα νότια προάστια.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Αν κάνεις βόλτα στη Γλυφάδα και έχεις όρεξη μόνο για αυθεντικό χειροποίητο παγωτό, τότε το Solo Gelato είναι το place to be. Εδώ θα βρεις το καλύτερο παγωτό της Ευρώπης, που παρασκευάζεται αποκλειστικά με αγνά υλικά και ποιοτικές πρώτες ύλες. Πέρα από τις «ναυαρχίδες» βανίλια και σοκολάτα (εδώ θα βρεις 6-7 διαφορετικές σοκολάτες όπως η Vogue noir, η Gianduia, η Veneziana και άλλες), το φιστίκι με καρπούς από το Bronte της Σικελίας, το Salty Caramel με κρέμα γάλακτος και βουτύρου αλλά και τα δροσιστικά σορμπέ –για vegan και όχι μόνο– από φρέσκα φρούτα εποχής, είναι μόνο κάποιες από τις γεύσεις που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν. Must try το πεπόνι, το ροδάκινο αλλά και το βιολογικό μάνγκο, που κατέκτησε την πρώτη θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό παγωτού.

Ο αρωματικός εσπρέσο της εταιρείας Attibassi, από τις καλύτερες ποικιλίες καφέ της αγοράς, συμπληρώνει μια ιταλική εμπειρία που τιμάται με τον καλύτερο τρόπο στην gelateria της Γλυφάδας – αν επιθυμείς, μπορείς να πάρεις στο σπίτι τις οικιακές συσκευασίες που διατίθενται σε όλα τα είδη καφέ.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Το Solo Gelato, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, εξυπηρετεί όχι μόνο στον εσωτερικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν, αφού, κάνοντας τη βόλτα σου, αρκεί να σταθείς και να επιλέξεις τη γεύση που θέλεις. Άλλωστε, αυτή η gelateria είναι το κοινό μυστικό όλων όσοι ζουν ή γνωρίζουν καλά τα νότια προάστια (πολύ πιθανό να συναντήσεις Ιταλούς θαμώνες ή επώνυμους που γνωρίζουν την Ιταλίδα ιδιοκτήτρια).

Το κατάστημα βρίσκεται πενήντα μόλις μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, ανάμεσα στα δύο πάρκα, στον πιο ιστορικό και alternative δρόμο της πόλης, και σε προκαλεί να το ανακαλύψεις. Μαζί του θα ανακαλύψεις και όλη την αυθεντική νοστιμιά του ιταλικού παγωτού, που είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχεις ποτέ γευτεί, αφού ανταγωνίζεται επάξια τις καλύτερες gelateria της Ιταλίας. 

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 211 0129334, Facebook: Solo Gelato Gelateria Glyfada, Instagram: sologelatoglyfada 

Hero Street

Οι μεγάλες επαναστάσεις ξεκινούν στα μικρά στέκια.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Παρεξηγημένη έννοια ο ρομαντισμός. Καταδικάστηκε από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και έμεινε στο πυρ το εξώτερον ως αξία που δεν χωράει στο σήμερα. Κι όμως, όταν συναντάς μια ιδέα που με ρομαντική ματιά προσφέρει όλη την υψηλή ποιότητα και την αυθεντικότητα προηγούμενων δεκαετιών, αισθάνεσαι την ουσία αυτού που λέμε «I am a dreamer, baby». Ο Νίκος Φάλιας, που δημιούργησε τη Hero Street, έφερε στα νότια προάστια ένα στέκι που τιμά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, εκφράζοντας αυτό το rerun στην καλύτερη εκδοχή του. Ο specialty coffee που θα βρεις εδώ από την εταιρεία Underdog είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, που θα σε κερδίσει με τα κορυφαία χαρακτηριστικά του.

Στην κατηγορία των γεύσεων θα βρεις εκπληκτικές ιδέες street food –δημιουργικές πίτσες και pulled pork sandwiches, αλλά και τις καλύτερες σεφταλιές– που σου θυμίζουν πώς είναι να λαχταράς κάτι. Στη βραδινή της μορφή η Hero Street γίνεται ένα στέκι με μουσικές, κυρίως ροκ –αν έχεις ζήσει τα ’80s και τα ’90s, θα αισθανθείς την οικειότητά τους–, που προκαλούν νοσταλγία στους παλιότερους και ενδιαφέρον στους νεότερους. Ανάμεσα στα δροσιστικά signature cocktails της Hero Street που προτείνουν κάποιοι από τους κορυφαίους bartenders της Αθήνας, θα ακούσεις από φιλοσοφικές και κοινωνικές συζητήσεις μέχρι μικρά επαναστατικά μανιφέστο που βρίσκουν τη θέση τους σε ένα σκηνικό-φόρο τιμής στην ποπ κουλτούρα.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Κάθε τόσο διοργανώνονται θεματικά events εμπνευσμένα από τις καλύτερες cult στιγμές των σπορ, της μουσικής και του σινεμά. Φεύγοντας, μπορείς να πάρεις μαζί σου κάποιο από τα πολύ καλοσχεδιασμένα merch προϊόντα –καπέλα, T-shirts, coasters– που αποτελούν επίσης μέρος μιας φιλοσοφίας που σε παρασύρει στην αυθεντικότητά της. Τελικά, αυτό δεν είναι που αναζητάς μέσα στην καθημερινότητα;

Κιλκίς 49, Άλιμος, 211 7256514, Facebook: Hero Street, Instagram: _hero_street 

Athenian Riviera Hotels & Suites

Απόδραση στο σπίτι σoυ!

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Πόσες απολαύσεις της ζωής σού δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας, ενώ ταυτόχρονα σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο οικεία, σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου; Η απόδραση στο Athenian Riviera Hotel & Suites είναι σίγουρα μία από αυτές! 

Μόλις τέσσερα λεπτά από την πλαζ της Βουλιαγμένης, με εξωτερική πισίνα και πευκόφυτο κήπο, όπου μπορείς να απολαύσεις το πρωινό, το brunch ή το γεύμα σου (το μεσογειακό μενού είναι εξαιρετικό, θυμήσου το!), είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αυτός είναι ο νέος αγαπημένος σου προορισμός στην αθηναϊκή Ριβιέρα!

Μάλιστα, το Athenian Riviera Hotel & Suites μόλις ολοκλήρωσε την πλήρη ανακαίνισή του, οπότε η πρόσκληση για διαμονή μετά από μία ολόκληρη ημέρα απολαύσεων γίνεται ακόμα πιο θελκτική. Εσύ απλώς επιλέγεις ανάμεσα στη σουίτα με θέα τη θάλασσα και τζακούζι στο μπαλκόνι –μία από τις επτά οικογενειακές σουίτες των 50 τ.μ.– και τις τρεις junior σουίτες, ή ένα από τα πέντε τρίκλινα ή τριάντα τρία δίκλινα δωμάτια!

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Και για να μην το ξεχάσουμε: Το βράδυ, το ραντεβού δίνεται στον κήπο για κοκτέιλ! 

*Tο Athenian Riviera Hotel & Suites συνεργάζεται με το City Unity College στα πρότυπα του ελβετικού μοντέλου εκπαίδευσης, προσφέροντας υψηλού επιπέδου σπουδές μέσω διεθνών πανεπιστημίων.

Δανάης 7 & Αρμονίας, Βουλιαγμένη, 210 8900000, www.arhotel.gr, Facebook: athenianrivierahotel, Instagram: athenian.riviera.hotel

Μωσαϊκό

Εδώ συνδυάζονται οι καλύτερες στιγμές σου.

Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter
Που τρώμε φέτος το καλοκαίρι στα νότια προάστια Facebook Twitter

Αν είσαι στη Γλυφάδα και θέλεις να απολαύσεις την ατμόσφαιρα ενός χώρου που θυμίζει βερολινέζικο μπαρ ή το κέντρο Αθήνας, το Μωσαϊκό θα γίνει στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας και προορισμός για τη βραδινή σου βόλτα. Αυτό το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο εδώ και έντεκα χρόνια που ανοίγει τις πόρτες του και μεταφέρει στη Λαοδίκης όλη του την ενέργεια και τα θετικά vibes, μετατρέποντας έναν ήσυχο δρόμο σε πολυσύχναστο σημείο  της  περιοχής. Στο Μωσαϊκό θα βρεις τον απολαυστικό καφέ που χρειάζεσαι το πρωί για να ξεκινήσει η μέρα σου, γευστικά σνακ για κάθε στιγμή που επιθυμείς κάτι νόστιμο αλλά και γλυκά που σε κάνουν φανατικό (must try το carrot cake, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα της περιοχής).

Όσο για το βράδυ, οι καλοκαιρινές στιγμές συνδυάζονται με τις μουσικές (αποκλειστικά ξένες) των decks, που φιλοξενούν τα περισσότερα γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής αλλά και μερικούς από τους επιδραστικότερους DJs του εξωτερικού. Και, φυσικά, θα απολαύσεις τα uplifting sets με το αγαπημένο σου ποτό από την πολύ ενημερωμένη κάβα ή με κάποιο από τα κοκτέιλ της λίστας που δημιουργούν οι έμπειροι bartenders, βάζοντας όλη την τεχνογνωσία και το ταλέντο τους. Ρυθμός, μείξεις και γεύσεις συνδυάζονται σε έναν χώρο σαν ένα μωσαϊκό των πιο όμορφων στιγμών σου.

Λαοδίκης 30, 210 8983208, Facebook: Mosaiko Cocktail Bar, Instagram: mosaikobar, mosaikomenu 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ