Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter
0

Σε μια γειτονιά του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, εκεί που κάποτε τα καμίνια, τα αμόνια και οι τροχοί δούλευαν ολημερίς και οι σιδεράδες πάλευαν να «δαμάσουν» το δύσκολο υλικό -αυτήν την «ακατέργαστη» παραδοσιακή γειτονιά, με τα κτίρια να αποτελούν τους μάρτυρες του παρελθόντος, επέλεξαν δύο νέοι άνθρωποι για να «χτίσουν» το δικό τους όνειρο: Ένα street foοd spot.

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter


Ο Παναγιώτης και ο Θέμης Σιαφάκας, δύο ξαδέλφια, δύο φίλοι, δύο άνθρωποι, που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το καλό, ποιοτικό φαγητό. Ο καθένας κουβαλάει τις δικές του εμπειρίες. Το Φοlk, το Φ ελληνικό και τα υπόλοιπα αγγλικά, στον πεζόδρομο της Ζάππα, αποτελεί τον κοινό τους τόπο, το σημείο εκείνο όπου η γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι –είτε πίσω, είτε μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας- δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση, απουσία οποιουδήποτε γκουρμέ καθωσπρεπισμού.

 

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter


Με αισθητική και με άποψη για την κουζίνα, το Φolk, μέσα σε λίγους μήνες μόνο, έχει καταφέρει να γίνει ένα γαστρονομικό spot της πόλης. Μια «γωνιά» με το πηγαινέλα γεύσεων και ανθρώπων κάθε ηλικίας να αφήνει ήδη το αποτύπωμά του.

 

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter


Οι δημιουργίες του Πάνου, ο οποίος είναι ο σεφ του διδύμου, είναι ιδιαίτερες. Τα ποιοτικά και φρέσκα υλικά είναι μια αδιαπραγμάτευτη υπόθεση, ενώ οι συνταγές που έχουν μια ιστορία πίσω τους, τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού. Από 'κει και πέρα, η δημιουργικότητα, η έμπνευση, η αυθεντικότητα και η παράδοση βρίσκουν την ισορροπία τους, χωρίς να παραβιάζουν έναν βασικό κανόνα του διδύμου: την υγιεινή διατροφή.

 

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter


Με βάση τις αρχές αυτές, οι συνδυασμοί σε ξαφνιάζουν. Στο Φolk βρίσκει κανείς burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, μαρούλι, ντομάτα και σάλτσα από φέτα, brioche με μοσχάρι, χειροποίητη μαγιονέζα, ντομάτα, ρόκα, cheddar και ένα pesto από βαλεριάνα, ψωμάκι με λουκάνικο από κόκορα, τριμμένο λάχανο και καρότο, σπιτική κέτσαπ και τραγανά κρεμμύδια, vegetarian burger με μανιτάρια, κρέμα αβοκάντο, κρεμμύδι, ρόκα και πορτοκάλι, μοσχαρίσιο συκώτι με τζατζίκι και φύλλα καρυδιάς. Σε αυτό το στριτφουντάδικο, η μπύρα δεν λείπει, όπως δεν λείπουν και κάποιες γλυκές δημιουργίες τις οποίες μοιράζονται οι παρέες στα τραπεζάκια που υπάρχουν στον πεζόδρομο ή στον πάγκο.

 

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter


Τόσο ο Πάνος, όσο και ο Θέμης δίνουν μεγάλη σημασία και σε πιάτα που ταυτίζονται με την τοπική παράδοση των Ιωαννίνων. Το όνειρο και των δύο εξάλλου, είναι η τοπική γαστρονομία να βγει προς τα έξω και να αποτελέσει ένα πιο δυναμικό πολιτιστικό στοιχείο. Το πρόβειο, η πέστροφα, η καραβίδα ή το ζυγούρι, λοιπόν, δεν λησμονούνται. Αντιθέτως έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο πολλές φορές. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Φolk το φτιάχνουν οι άνθρωποί του. Ο Πάνος και ο Θέμης ή ο Θέμης και ο Πάνος, που καταθέτουν τη γαστρονομική τους πρόταση, που επιλέγουν έναν δρόμο επικοινωνίας με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, που κοιτάνε στα μάτια τον κάθε επισκέπτη.

 

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter


Γιατί, όπως έλεγε και ο αντισυμβατικός σεφ Άντονι Μπουρντέν: «Το φαγητό, ο πολιτισμός, οι άνθρωποι και το τοπίο είναι απολύτως αχώριστοι».

 

Φolk: Ένα διαφορετικό street food spot στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων Facebook Twitter

 

Ιnfo

Ζάππα 3, Ιωάννινα

Τηλ:6936143525

Ώρες Λειτουργίας: 20:00-01:00, Καθημερινά εκτός Κυριακής

@folk_street_food

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ