ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Το φαγητό στην τελετή των Όσκαρ

Facebook Twitter
0

[via] Μέχρι το 1944 η τελετή των Όσκαρ γινόταν κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου. Εκείνη τη χρονιά το δείπνο εξαφανίστηκε και η τελετή άρχισε να γίνεται σε αμφιθέατρο, χωρίς φαγητό. Το φαγητό επέστρεψε το 1958, τη χρονιά που η καλύτερη ταινία ήταν «η γέφυρα του ποταμού Κβάι.»

Για πολλά χρόνια η τελετή γινόταν στο ξενοδοχείο Beverly Hilton και το μενού σχεδιαζόταν από έναν υπεύθυνο του ξενοδοχείου, ο οποίος συχνά σχολιαζόταν περιπαικτικά. Ας πούμε, το 1982, οι 1380 καλεσμένοι έφαγαν κάτι που ονομαζόταν «Supreme de Volaille en Croute Lucullus.»

Τα υπόλοιπα χρόνια η τελετή μετακόμιζε συνεχώς. Το 1988 πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ίδια αίθουσα και το φαγητό ανέλαβε μια εταιρία κέτερινγκ που λεγόταν Abrosia Caterers, για να τους διαδεχτεί η Pavilion Catering στις αρχές του 1990, σε νέα τοποθεσία.

Για την φετινή διοργάνωση και με νέα γενική διευθύντρια, Dawn Hudson, αποφασίστηκε για πρώτη φορά να εγκαταλειφθεί το επίσημο δείπνο με συγκεκριμένες θέσεις. Πολύς κόσμος διαμαρτυρόταν για τις θέσεις ή για τα μεγάλα πιάτα, οπότε φέτος η διοργάνωση θα έχει πιο χαλαρό χαρακτήρα, και οι ηθοποιοί θα μπορούν να κάθονται όπου θέλουν.

αρνί με βινεγκρέτ κόλιανδρου και μέντας 

Επίσης δεν θα υπάρχει κυρίως πιάτο αλλά δέκα μικρά, κρύα ορεκτικά, σούσι μαζί με πιατέλες που θα περιφέρονται: αρνί με βινεγκρέτ κόλιανδρου και μέντας – αστακός και καβούρι με horseradish και μαριναρισμένες ντομάτες – αστακός με κάρι καρύδας, ρύζι και τζίντερ – ψητές πατάες με χαβιάρι και crème fraîche.

ο Wolfgang Puck 

Εδώ και χρόνια, ο σεφ που σχεδιάζει και εκτελεί το μενού είναι ο πανίσχυρος Wolfgang Puck από την Αυστρία. «Τώρα η Dawn κανονίζει, και θέλει να γίνει πάρτι – δεν θέλει ένα επίσημο δείπνο, και είναι αυτό που τους έλεγα εδώ και χρόνια,» λέει ο Puck. “Αλλά το πρόβλημά τους ήταν πάντα οι θέσεις – μαλώσαμε τόσες πολλές φορές – ήταν εντελώς άκαμπτοι σχετικά με τις θέσεις. Φέτος θα έχουμε χαμηλά τραπέζια, καναπέδες, μικρά πιάτα, φαγητά που μπορείς να φας με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σου.»

Ο Puck είχε παρατηρήσει ότι οι καλεσμένοι καθόταν στις θέσεις τους για πολύ λίγο – σύντομα άρχιζαν να περιφέρονται σε όλο το χώρο, κι αυτό έκανε τη διανομή φαγητού προβληματική.

Δεν ήταν πάντα έτσι όμως. Τα Smartphones, το Twitter και οι ταμπλέτες έχουν κάνει τον κόσμο ανήσυχο. Τα πάντα είναι πιο γρήγορα, πιο αποσπασματικά, έτσι και το φαγητό, έτσι και η διαδικασία του δείπνου. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το φαγητό, αλλά ποιός θα μιλήσει με ποιόν και ποιόν θα κουτσομπολέψουν.

Γεύση
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT