Το εργασιακό περιβάλλον που παχαίνει

Facebook Twitter
0

[via] To Wall Street Journal και το περιοδικό Obesity αποκαλύπτουν άλλο ένα εμπόδιο στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της δίαιτας: το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο μερικοί βρίσκονται περισσότερες ώρες απ’ ό,τι στο σπίτι τους.

Το περιοδικό έκανε μια έρευνα με 3300 συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαδικασία δίαιτας και αποκάλυψε ότι όσοι έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον χάνουν ευκολότερα κιλά από τους υπόλοιπους. Μέσα στο περιβάλλον φυσικά, είναι και οι συνάδελφοι.

Τα κίνητρα αυτών που προσφέρουν ή πιέζουν δεν είναι πάντα αγνά. Κάποιοι προσφέρουν κέικ που έφτιαξαν μόνοι τους, περιμένοντας επιβεβαίωση για τις ικανότητές τους στη μαγειρική και επιμένουν λέγοντας «δε γίνεται να μην ξαναφάς κέικ σε όλη σου τη ζωή.»  Άλλοι πιέζουν για ένα ακόμα ποτό μετά τη δουλειά. Μία τούρτα γενεθλίων, στην οποία είναι δύσκολο να πεις όχι για να μην χαλάσεις το κλίμα. Κάποιοι ζηλεύουν αυτούς που μπορούν να κάνουν δίαιτα (ενώ οι ίδιοι όχι). Και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε συνένοχο σ’ αυτά που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν πρέπει να κάνουν.

Το 29% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα λένε ότι οι συνάδελφοί τους πιέζουν να τρώνε, κοροϊδεύουν τις δίαιτες ή τους παραγγέλνουν φαγητά που ξέρουν ότι δεν πρέπει να τρώνε, έδειξε μια έρευνα σε 325 άτομα που κάνουν δίαιτα για στην εταιρία Medi-Weightloss στη Φλόριντα. Μοιάζει αθώο στην αρχή αλλά σε βάθος χρόνου σημαίνει περιττά κιλά.

Η άρνηση προσφοράς φαγητού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι σχέσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα στενές ή ήδη τεταμένες. Πώς να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου χωρίς να θίξεις τον άλλον; Ένας διαιτολόγος που δουλεύει σε νοσοκομείο, ο  Ms. Hand, συμβουλεύει τους πελάτες του να προβάρουν την απάντηση για να μην υποχωρήσουν την κρίσιμη στιγμή: «Έχω ξαναδοκιμάσει το φαγητό σου, και είναι πάντα τέλειο, αλλά κάνω δίαιτα αυτή την περίοδο και απαγορεύονται όλα τα έξτρα.»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ