Το εργασιακό περιβάλλον που παχαίνει

Facebook Twitter
0

[via] To Wall Street Journal και το περιοδικό Obesity αποκαλύπτουν άλλο ένα εμπόδιο στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της δίαιτας: το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο μερικοί βρίσκονται περισσότερες ώρες απ’ ό,τι στο σπίτι τους.

Το περιοδικό έκανε μια έρευνα με 3300 συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαδικασία δίαιτας και αποκάλυψε ότι όσοι έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον χάνουν ευκολότερα κιλά από τους υπόλοιπους. Μέσα στο περιβάλλον φυσικά, είναι και οι συνάδελφοι.

Τα κίνητρα αυτών που προσφέρουν ή πιέζουν δεν είναι πάντα αγνά. Κάποιοι προσφέρουν κέικ που έφτιαξαν μόνοι τους, περιμένοντας επιβεβαίωση για τις ικανότητές τους στη μαγειρική και επιμένουν λέγοντας «δε γίνεται να μην ξαναφάς κέικ σε όλη σου τη ζωή.»  Άλλοι πιέζουν για ένα ακόμα ποτό μετά τη δουλειά. Μία τούρτα γενεθλίων, στην οποία είναι δύσκολο να πεις όχι για να μην χαλάσεις το κλίμα. Κάποιοι ζηλεύουν αυτούς που μπορούν να κάνουν δίαιτα (ενώ οι ίδιοι όχι). Και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε συνένοχο σ’ αυτά που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν πρέπει να κάνουν.

Το 29% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα λένε ότι οι συνάδελφοί τους πιέζουν να τρώνε, κοροϊδεύουν τις δίαιτες ή τους παραγγέλνουν φαγητά που ξέρουν ότι δεν πρέπει να τρώνε, έδειξε μια έρευνα σε 325 άτομα που κάνουν δίαιτα για στην εταιρία Medi-Weightloss στη Φλόριντα. Μοιάζει αθώο στην αρχή αλλά σε βάθος χρόνου σημαίνει περιττά κιλά.

Η άρνηση προσφοράς φαγητού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι σχέσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα στενές ή ήδη τεταμένες. Πώς να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου χωρίς να θίξεις τον άλλον; Ένας διαιτολόγος που δουλεύει σε νοσοκομείο, ο  Ms. Hand, συμβουλεύει τους πελάτες του να προβάρουν την απάντηση για να μην υποχωρήσουν την κρίσιμη στιγμή: «Έχω ξαναδοκιμάσει το φαγητό σου, και είναι πάντα τέλειο, αλλά κάνω δίαιτα αυτή την περίοδο και απαγορεύονται όλα τα έξτρα.»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ