Ένα μέλλον χωρίς ημερομηνίες λήξης

Facebook Twitter
0


[via]  Αν είσαστε από αυτούς που δεν ξέρουν πότε χαλάνε τα τρόφιμα ή αν ξεχνάτε από πότε είναι στο ψυγείο ή και τα δύο μαζί, υπάρχει τεχνολογία που θα σας πληροφορεί πριν τα φάτε κατά λάθος, στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Tufts εξελίσσουν ένα εργαλείο χρησιμοποιώντας φιλμ από μετάξι και κεραίες χρυσού (ποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό) προκειμένου να κατασκευάσουν έναν σένσορα ο οποίος θα κολλάει πάνω στα τρόφιμα και συλλέγοντας πληροφορίες θα μπορούν να μας προειδοποιούν για την κατάσταση του προϊόντος. Αυτοί οι σένσορες θα είναι φαγώσιμοι και μπορούν να εφαρμοστούν και σε χυμούς, σε γάλα, σε ό,τι τρώγεται.


Ο Χόμερ Σίμπσον μαγειρεύει


Η Γαλλία ζητάει από την ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορέψει το καλαμπόκι της Monsanto

Το Υπουργείο Οικολογίας της Γαλλίας δήλωσε ότι ζήτησε από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ανατρέψει την έγκριση για τη χρήση γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού MON 810 το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό γίγαντα βιοτεχνολογίας Monsanto.

Η δήλωση του υπουργείου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα αποτελούν ρίσκο για το περιβάλλον.»

Αναφέρεται σε μία πρόσφατη έρευνα της EFSAγια το σπόρο ΒΤ11, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να ισχύουν και για το MON 810.

Μέχρι σήμερα, έξι χώρες της Ευρώπης αντιστέκονται στο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι: Γερμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Βέλγιο. 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ