Ελληνικά ροφήματα βοτάνων και μερικά ακόμα ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα

Τι συμβαίνει με τα ελληνικά ροφήματα βοτάνων; Facebook Twitter
Στο Daphnis and Chloe προμηθεύονται βότανα και ξεχασμένες ποικιλίες από μικρές βιολογικές φάρμες σε όλη την Ελλάδα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ με ιδιόμορφη γεωγραφική κατανομή και μεταβλητό μικροκλίμα, το οποίο βοηθά να ευδοκιμήσουν τα πολλά και διαφορετικά μεσογειακά βότανα. Πέρασαν δέκα χρόνια απ’ όταν ένα ελληνικό brand που ξεκίνησε σε ένα μικρό εργαστήριο κάτω από την Ακρόπολη το έβαλε σκοπό να συστήσει τα εγχώρια terroir βότανα περιορισμένης παραγωγής στις κουζίνες των οικιακών μαγείρων σε όλο τον κόσμο.

Στο Daphnis and Chloe προμηθεύονται βότανα και ξεχασμένες ποικιλίες από μικρές βιολογικές φάρμες σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ όσων προσφέρουν, θα βρείτε τη βερβένα που έχει γεύση εσπεριδοειδών και προέρχεται από μια οικογένεια καλλιεργητών βοτάνων στην Κρήτη, όπου όλα τα φυτά αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο και ξεφλουδίζονται με το χέρι στις αρχές του καλοκαιριού.

Βότανα του Αιγαίου, φλησκούνι Χίου, μαντζουράνα Σύρου, φασκόμηλο Αμοργού και δίκταμο Πάρου βιολογικής καλλιέργειας θα βρείτε στην Aegean Ηerbs. Χρήσιμο για τα πρώτα κρύα είναι το θυμάρι Λήμνου, αφού το αφέψημά του συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού, ενώ στην κουζίνα χρησιμοποιείται για μαρινάδες, στιφάδο και σούπες.

Τι συμβαίνει με τα ελληνικά ροφήματα βοτάνων; Facebook Twitter

Σύμμαχός μας τον χειμώνα, για να προλάβουμε ή να μαλακώσουμε το κρυολόγημα και το συνάχι, είναι η εχινάκεια του Grizo & Prasino. Μέσα στη συσκευασία βρίσκουμε ολόκληρα άνθη που, βάζοντάς τα κατευθείαν στο φλιτζάνι, ανοίγουν και να ζωντανεύουν μπροστά μας.

Με χαμομήλι και πασιφλόρα, το Organic Herbal Elixir Relax της Symbeeosis βοηθά στη μείωση του στρες και σε έναν πιο ήρεμο ύπνο.

Ιδανικό ρόφημα για αποτοξίνωση, χάρη στη δύναμη της λουίζας, της μέντας, του μελισσόχορτου, του φασκόμηλου και του γλυκού χαρουπιού, είναι το βραβευμένο Detox Blend της Anthea. Όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε διαθέσιμα στις σελίδες των brands καθώς και σε ενημερωμένα delicatessen της πόλης.

Μερικά ακόμα πολύ ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα που πρέπει να τσεκάρετε

Τι συμβαίνει με τα ελληνικά ροφήματα βοτάνων; Facebook Twitter
To Δώσε Γεύση είναι μια σειρά από φυσικές πούδρες ελληνικών φρούτων και λαχανικών που νοστιμίζουν εύκολα τα φαγητά μας.

Από τα αρωματικά σκόρδα και τα γλυκά κρεμμύδια μέχρι τα ολόκληρα πορτοκάλια και τις ώριμες ντομάτες, τo Δώσε Γεύση είναι μια σειρά από φυσικές πούδρες ελληνικών φρούτων και λαχανικών που νοστιμίζουν εύκολα τα φαγητά μας και μεταμορφώνουν πιάτα.

TOYMANIDHΈτοιμες κόκκινες σάλτσες, προϊόντα από τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη έως την Κρήτη και την Κύπρο, ντομάτα στον τρίφτη, σάλτσα πίτσας αλλά και σάλτσα μπουγιουρντί κάνει η οικογένεια Τουμανίδη.

Παραδοσιακό κίμτσι με ντόπιες πρώτες ύλες, λάχανο και παντζάρι καρυκευμένο με σπόρους κόλιανδρου, πίκλες κρεμμυδιού σε σαφράν και σπόρους μουστάρδας και άλλα προϊόντα άγριας ζύμωσης κάνει η Symbiosis Fermented Foods.

FORAGEΆγριο κρίταμο, μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, και παραπούλια μαριναρισμένα προσφέρουν οι τροφοσυλλέκτες του Forage.

Σε ρυζόγαλα και παγωτά, κρέμες, γιαούρτια, αριάνι και τυριά μόνο από βουβαλινό γάλα έχει αφιερωθεί η οικογένεια Μπέκα.

WILD SOULSΌσο για τα βούτυρα καρπών που, έχουν μπει για τα καλά στις πρωινές μας διατροφικές συνήθειες, αυτά που πρέπει σίγουρα να γνωρίζετε είναι όσα βγάζει το Wild Souls, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη. Έχει και ένα πολύ νόστιμο νέο το οποίο έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες η δική μου πρωινή συνήθεια. Με αλεσμένα ψημένα αμύγδαλα, χουρμάδες, βρόμη, σουσάμι, λιναρόσπορο και τζίντζερ, το τραγανό granola butter που δημιούργησε σε συνεργασία με την ομάδα του Madame Ginger μπορείτε να το αλείψετε στο ψωμί σας, να το ανακατέψετε με το γιαούρτι σας ή με λίγη βρόμη για να φτιάξετε μπισκότα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Γεύση / Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο δημοφιλές προφίλ του στο Instagram έχει στόχο να καταγράψει το ελληνικό σουβλάκι σε κάθε μέρος της γης, διασώζοντας μέρος της γαστρονομικής ιστορίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και όπου ζουν Έλληνες.
M. HULOT
Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ